Water met citroen en groene thee

door Mariska
water munt citroen

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Ooit heb ik eens een artikel geschreven over water met citroen. Eigenlijk een heel erg kort artikel maar deze ga ik nu uitgebreider aan jullie voorleggen. Water met citroen is echt super gezond en natuurlijk ook groene thee. Stiekem, nouja eigenlijk maak ik er geen geheim van, wil ik gewoon wat kilo’s kwijt. Ik ben namelijk redelijk wat aangekomen sinds ik begin dit jaar aan de antidepressiva heb gezeten en ook gestopt ben met de pil.

En dan bedoel ik toch wel bijna een kilo of 10. Een dieet ben ik niet zo goed in en wil ik eigenlijk ook niet en daarom begin ik alvast met het laten staan van zoveel mogelijk frisdranken en andere dingen en het juist drinken van water met citroen én groene thee.

Water met citroen en groene thee

Zelf hou ik erg van frisdrank. Ik drink regelmatig een blikje energydrink en op het werk is het eigenlijk normaal dat we na de pauze allemaal een blikje Coca Cola nemen. Waarom dat is weet ik niet precies, dat is gewoon zo gelopen. Nu vind ik energydrink lekkerder maar dat is allebei natuurlijk best fout. Voor nu ben ik er erg op aan het letten dat ik dat laat staan en altijd een flesje water met citroensap op mijn bureau heb staan.

Water met citroen? Hoe dan?

water met citroen groene thee


Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Je kunt er voor kiezen om gewoon citroenen te kopen in de winkel en bijvoorbeeld een schijfje citroen in je water te doen. Ook kun je een citroen uitknijpen zodat er sap in je water terecht komt. In dat geval zitten er geen stukjes vruchtvlees in wat misschien lekkerder is. Zelf doe ik het nog anders. Ik koop namelijk een flesje citroensap bij de winkel en op die manier kan ik het erin druppelen. Deze flesjes kosten nog geen euro! Zelf vind ik dit de fijnste manier.

In de ochtend maak ik een halve literfles met water en doe daar een spuitje citroensap in. Let er wel op dat het niet te bitter wordt. Spuit er een beetje in, goed schudden en ga dan proeven of het goed genoeg is. Als er net genoeg in zit dan is de smaak juist lekker fris en helemaal niet bitter! Heerlijk! Ik kan je vertellen dat ik dit eigenlijk nog lekkerder vind dan frisdrank eigenlijk. En het gezond ook!

Groene thee Lipton Strawberry Cupcake

Groene thee komt van dezelfde theeplant – de Camellia Sinensis – als de zwarte thee, maar de blaadjes worden na het plukken meteen gedroogd, waardoor ze hun oorspronkelijke groene kleur en smaak behouden. In Azië geloven ze al eeuwen dat groene thee gezonder is dan zwarte thee, en daarom is het in Azië heel populair. bron.

Groene thee is ook een thee die heel erg goed is om te drinken. Je hebt verschillende soorten groene thee, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar deze van Lipton, Strawberry Cupcake. Zelf ben ik door de energydrink nogal een zoetekauw en dat kan ik op een of andere manier goed opvangen met deze thee. De smaak van de thee is ook best zoet. Ik weet niet of je al eens een ‘Strawberry Cupcake’ hebt gegeten? De thee smaakt in ieder geval precies zo. Als je dus een zoetekauw bent dan zou je deze thee zeker kunnen gaan proberen om alleen al van de zoete frisdranken af te blijven.

Mocht je een andere groene thee willen proberen die iets minder zoet is, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Groene thee Variatie van Pickwick. Daar zitten 4 soorten groene thee in citroen, jasmijn, mint én de normale pure groene thee. Vooral de groene thee met mint is ook erg lekker fris.

Drink jij al water met citroen en/of groene thee op dagelijkse basis?

Lees ook:
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
Etos Strawberry Cupcake

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.