Water met citroen en groene thee

Ooit heb ik eens een artikel geschreven over water met citroen. Eigenlijk een heel erg kort artikel maar deze ga ik nu uitgebreider aan jullie voorleggen. Water met citroen is echt super gezond en natuurlijk ook groene thee. Stiekem, nouja eigenlijk maak ik er geen geheim van, wil ik gewoon wat kilo’s kwijt. Ik ben namelijk redelijk wat aangekomen sinds ik begin dit jaar aan de antidepressiva heb gezeten en ook gestopt ben met de pil. En dan bedoel ik toch wel bijna een kilo of 10. Een dieet ben ik niet zo goed in en wil ik eigenlijk ook niet en daarom begin ik alvast met het laten staan van zoveel mogelijk frisdranken en andere dingen en het juist drinken van water met citroen én groene thee.

Water met citroen en groene thee

Zelf hou ik erg van frisdrank. Ik drink regelmatig een blikje energydrink en op het werk is het eigenlijk normaal dat we na de pauze allemaal een blikje Coca Cola nemen. Waarom dat is weet ik niet precies, dat is gewoon zo gelopen. Nu vind ik energydrink lekkerder maar dat is allebei natuurlijk best fout. Voor nu ben ik er erg op aan het letten dat ik dat laat staan en altijd een flesje water met citroensap op mijn bureau heb staan.

Water met citroen? Hoe dan?

water met citroen groene thee


Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Je kunt er voor kiezen om gewoon citroenen te kopen in de winkel en bijvoorbeeld een schijfje citroen in je water te doen. Ook kun je een citroen uitknijpen zodat er sap in je water terecht komt. In dat geval zitten er geen stukjes vruchtvlees in wat misschien lekkerder is. Zelf doe ik het nog anders. Ik koop namelijk een flesje citroensap bij de winkel en op die manier kan ik het erin druppelen. Deze flesjes kosten nog geen euro! Zelf vind ik dit de fijnste manier.

In de ochtend maak ik een halve literfles met water en doe daar een spuitje citroensap in. Let er wel op dat het niet te bitter wordt. Spuit er een beetje in, goed schudden en ga dan proeven of het goed genoeg is. Als er net genoeg in zit dan is de smaak juist lekker fris en helemaal niet bitter! Heerlijk! Ik kan je vertellen dat ik dit eigenlijk nog lekkerder vind dan frisdrank eigenlijk. En het gezond ook!

Groene thee Lipton Strawberry Cupcake

water met citroen groene thee

Groene thee komt van dezelfde theeplant – de Camellia Sinensis – als de zwarte thee, maar de blaadjes worden na het plukken meteen gedroogd, waardoor ze hun oorspronkelijke groene kleur en smaak behouden. In Azië geloven ze al eeuwen dat groene thee gezonder is dan zwarte thee, en daarom is het in Azië heel populair. bron.

Groene thee is ook een thee die heel erg goed is om te drinken. Je hebt verschillende soorten groene thee, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar deze van Lipton, Strawberry Cupcake. Zelf ben ik door de energydrink nogal een zoetekauw en dat kan ik op een of andere manier goed opvangen met deze thee. De smaak van de thee is ook best zoet. Ik weet niet of je al eens een ‘Strawberry Cupcake’ hebt gegeten? De thee smaakt in ieder geval precies zo. Als je dus een zoetekauw bent dan zou je deze thee zeker kunnen gaan proberen om alleen al van de zoete frisdranken af te blijven.

Mocht je een andere groene thee willen proberen die iets minder zoet is, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Groene thee Variatie van Pickwick. Daar zitten 4 soorten groene thee in citroen, jasmijn, mint én de normale pure groene thee. Vooral de groene thee met mint is ook erg lekker fris.

Drink jij al water met citroen en/of groene thee op dagelijkse basis?

Lees ook:
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
Etos Strawberry Cupcake

COMMENTS

 • Ik drink wel eens water met een schijfje citroen of limoen, of zelfs andere soorten fruit. Water drinken is goed voor je, en met wat fruit krijgt het meteen een lekker smaakje, zonder suiker enz. Eigenlijk zou ik vaker water moeten drinken, want vooral in de zomer/het voorjaar denk ik er aan

 • Maar weer eens oppakken die gewoonte! Dronk voorheen vaak water met citroensap. Heel goed om op nuchtere maag te nemen! En die thee… ja jammie!

 • Die thee die jij me gaf vind ik zooo lekker! Water met citroen (of munt, etc.) is inderdaad heel goed, ik moet het echt vaker drinken!

 • Ik vind de thee van Lipton altijd zo lekker.
  Liefs, xxx

 • In lipton thee zit ook suiker, ik zou voor een pure groene thee gaan. Smaakt ook beter trouwens, en witte thee is ook heel zuiverend. Citroensap uit echte citroenen bevat dan ook net even iets meer vitamientjes en minder suiker dan uit een flesje. Groene thee met gember is ook een aanrader om dan meteen je weerstand mee te pakken. Succes :))

 • Strawberry cupcake? 😮 Yes please!

 • Ik drink regelmatig groene thee ja. Ook water met citroensap vind ik lekker, maar dan het liefst in de zomer.

 • Water met citroensap is bijna het enige dat ik nog drink haha, zo lekker! 🙂

 • Ik heb ooit een detox maand gedaan en begon mijn dag altijd met heet water met citroensap. Sindsdien kan ik niet zonder! Trouwens sap uit zo’n flesje bevat volgens mij veel minder vitamine en vezels..dus vers is altijd beter 🙂

 • Citroensap is toch onwijs slecht voor je tanden? En check goed of er geen suiker in de thee zit, dat wordt er vaak aan toegevoegd.

 • Ik drink zelf altijd water ik lust alleen fruitthee en geen groene thee.

 • Die groene thee is niet eens de gezondste. Groene thee met munt is de gezondste omdat munt ook 1 of andere werking heeft waardoor je afvalt. Ik drink elke ochtend een glas water met citroensap voordat ik uberhaupt 1 hap eet.

 • Ik drink eigenlijk alleen maar water, soms met citroen… En thee drink ik ook. Bijna geen limonade.

  Misschien is mijn Project gezond en fit 2015 iets voor je.

 • Ik drink op werk altijd groene thee

 • Als ik thee drink dan is dat eigenlijk altijd groene thee. Zeker nu in de winter drink ik meer thee om lekker warm te blijven 🙂

 • Leuk dat je hierover iets hebt geschreven, zelf drink ik regelmatig groene thee…wel drink ik vaak water en thee met citroen in de zomer…heerlijk verfrssend vind ik het dan…In de winter drink ik het wel veel en veel minder!

 • Ik heb muffin thee ook zo heerlijk! Maar ik heb net als jou wel die slechte gewoontes betreft drinken. Zomers is het makkelijker om water mee te nemen, maar in de winter vind ik dat erg lastig. Ik probeer er wel op te letten. Citroen water is inderdaad heerlijk fris.
  Leuk inspiratie artikel eigenlijk!

  Liefs Agneta

 • Opletten met de Lipton thee hoor, daar zit ook suiker in. Is vorig jaar een enorme ophef over geweest. Maar idd lekker. Zelf drink ik het liefst gewoon ‘zwarte thee’ en heb net bij de Etos de thee van Higher Living meegenomen de groene thee Chai, die is ook echt heel erg lekker, aanrader.

 • Please Post Your Comments & Reviews

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *