Wat vind ik nu écht van Lush? Mijn eerlijke mening!

Wat vind ik nu écht van Lush? Mijn eerlijke mening!

Lush is een merk dat in (beauty)blogland erg gewaardeerd wordt. Er wordt veel over geschreven, er wordt veel van het merk verkocht en ook krijgen verschillende bloggers wel eens een groot pakket opgestuurd als er weer een nieuwe collectie uit komt. Lush wordt dan ook echt geliefd en gehyped. Velen zien het ook wel als een verwen momentje voor jezelf. Heb ik zelf wel eens wat gekocht van dit merk? Wat heb ik gebruikt? En wat vind ik er nu écht van?

Lees ook: Lush Curly Wurly kokos shampoo

Wat heb ik gebruikt van Lush?

lush eerlijke mening

Zelf heb ik al een aantal producten gebruikt. De Lush Bubblegum Lip Scrub, Lemony Flutter, Lush Whoosh shower jelly en Lush Sex Bomb bath bomb. Dat zijn de producten waar ik over heb geschreven. Verder heb ik Twilight Bath Bomb gehad, Rehab shampoo, Retread masker, Veganese conditioner, Hot Toddy showergel, Snow Fairy showergel, Rose Jam shower gel en er komt nog een grote fles Twilight mijn kant op. Je kunt dus best zeggen dat ik wat producten hebt gebruik en dus ook wel een goede mening kan vormen.

En dan nu mijn échte mening

En dan nu mijn mening die ik heb! Allereerst vind ik hun statement van dierproefvrij helemaal top! Verder zijn de geuren van de producten echt super lekker en dat merk je ook als je echt de winkel in loopt. Het is echt een snoepwinkeltje met alle Lush geuren door elkaar heen, super lekker! Dat zijn eigenlijk allemaal pluspunten. Ook is Lush niet per se alleen in de winkel te verkrijgen maar kun je heel gemakkelijk bestellen op de Lush webshop. Nadeel is dat je wel wat verzendkosten betaald maar dat heb je bijna bij iedere webshop.

En dan nu de punten wat ik minder vind aan Lush. Persoonlijk vind ik dat de artikelen best wat kosten. Ergens snap ik dat wel omdat alles handgemaakt wordt, dierproefvrij is en er natuurlijke producten worden gebruikt. De producten worden gemaakt in de Lush Kitchen. Wat ik ook echt jammer vind, en misschien ligt het aan mij, maar persoonlijk vind ik dat de producten die ik gebruik onder de douche qua geur erg kort en slecht blijven hangen. Hoe heerlijk de producten ook ruiken ze lijken maar niet te blijven hangen op een of andere manier. Als ik mijn haar was met de shampoo is de geur zo weg, als ik mij was met de douchegel is onder de douche de geur heerlijk, maar zodra ik mij heb afgedroogd en aangekleed lijkt de geur helemaal verdwenen. Met de bad producten precies hetzelfde. Zelf had ik gezien de prijs dar toch wel iets meer van verwacht. Soms bestel ik er wel iets van en zie het dan echt als een luxe en verwennerij 🙂 Ook niet verkeerd op zijn tijd hoor! Al met al is het voor mij dus een super luxe om het aan te schaffen en geniet ik van het moment dat ik het gebruik, maar had toch gehoopt dat de lekkere geur van de producten meer om je heen zou blijven hangen.

Wat is jullie favoriete product van Lush? En wat vind jij nu écht van Lush?

26 Reacties

 1. 4 juli 2015 / 14:08

  Ik vind Lush aan de ene kant heel fijn; al die heerlijke geuren, goed geproduceerde producten en mooie dingen… Heerlijk! Dat vind ik echt genieten!
  Maar tegelijkertijd vind ik Lush erg duur. Ik weet dat je betaalt voor het feit dat het goed is gemaakt en zo, maar voor mij is het wel echt een ‘luxe’ product!
  Liefs

 2. 21 juni 2015 / 19:41

  Lush is inderdaad wel een hype! Maar de Tea Tree Water vind ik wel echt heel goed en de bruisballen vind ik ook zo leuk! Ik vind alleen inderdaad dat het wel wat prijzig is helaas dat weerhoud mij om wat te kopen, maar ook omdat de dichtstbijzijnde zo ver weg is!

 3. 19 juni 2015 / 19:25

  Ik koop ook af en toe als verwennerijtje iets van Lush, of in de sale. Ook een Lush cadeaubon voor kerst of mn verjaardag is altijd een goed idee 🙂
  Lemony Flutter vind ik een erg fijn product, maar mocht best in een kleinere verpakking verkocht worden 😉
  De producten vind ik erg aan de prijs, al wordt het dierproefvrij enz gemaakt.
  Ook drogen de zeepjes mijn huid uit, en vind ik sommige badproducten voor Lush-begrippen saai. I want sparkles, colour, scent, the whole shebang 😉
  Lees het laatste blogbericht van Roxanne – Picture my life #1: 21 mei 2015 Libelle ZomerweekMy Profile

 4. Angela
  8 juni 2015 / 12:04

  Ben het met je eens, de prijs is best duur, maar niet voor alles hoe ze het maken (dierproefvrij etc.). Wel vind ik alle bathbombs erg tegenvallen, bij mij schuimt het nooit zo, zelfs niet als ik dat hele ding erin doe. De zeepjes drogen uit en de showergel blijft inderdaad niet lang hangen. Wel vond ik een creme echt heel fijn, de Dream Cream, maar wederom erg prijzig. Tegenwoordig sla ik de winkel over, of ik koop op zijn tijd een massageblok.

  • Marietjexo
   16 maart 2016 / 21:30

   @Angela, in bathbombs zitten vooral essentiële oliën. Bathbombs horen ook niet heel erg te schuimen. Als je een echt schuimbad wilt zou ik badklei of een bubbelbar halen

 5. Kim
  31 mei 2015 / 23:06

  In het begin vond ik het echt een geweldig merk, ik vind hun principes nog altijd schitterend maar hun prijs net iets minder. Ik bestelde vroeger wel eens in UK, wegens goedkoper, maar tegenwoordig komt het zelfs niet meer in me op om iets bij hen te bestellen. Ik ben sowieso al geen liefhebber van al die badderspullen. Ik kocht eerder shampoos en crèmes, die dan weer veel te duur zijn voor wat het is. Maar nu krijg ik wel weer zin in een shampoobar, een pot Big en Ocean Salt, … Hou me tegen voor het te laat is! 😉
  Lees het laatste blogbericht van Kim – Paleo in mijn keukenMy Profile

 6. Tamara
  31 mei 2015 / 17:52

  Ik zelf ben echt een Lush fan!
  Heb er ook al vrijwillig gewerkt (Gent).
  De producten die ik gebruik zijn voor het gezicht.
  Er zijn echt wel douch of zeep producten die lang blijven van geur, want ik had me gisteren avond gewassen er mee en rook er vanmorgen nog naar.
  Het is idd prijzig, maar wel met natuurlijk dingen.
  Want ik ken winkels die nog duurder zijn en dan betaal ik daar zeker al snel 350 euro voor een paar producten die vol zitten met parfums en nog van alles!

 7. Agnetha
  31 mei 2015 / 16:08

  Wat ik zo jammer vind met Lush is dat ze ook nog irriterende synthetische ingrediënten gebruiken. Ik kan dus maar een klein deel van het assortiment gebruiken dat puur natuur is of waar SLS, Propylene Glycol niet in zit.

  En qua prijs? Ik heb vorig jaar met de sale in Engeland gekocht, was incl, verzendkosten nog goedkoper uit dan hier in Nederland qua sale. Lush gebruikt extreem hoge verzendkosten en dat is gewoon onnodig! €6,60 slaat gewoon nergens op, ongeacht het gewicht?

  Lush is een mooie winkel, als ik in Haarlem ben wil ik graag even naar binnen lopen. Ik vind het gewoon leuk en geniet er van. Alleen ja er staat direct iemand naast je om te helpen en alles maar uit te leggen, dat vind ik wel een beetje jammer, want eigenlijk ken ik alles al en laat mij maar gewoon snuffelen. En als ik de prijzen zie dan denk ik van oja nu weet ik weer waarom ik met lege handen naar buiten ga.

 8. 31 mei 2015 / 14:31

  Ik heb ooit één keer een proefverpakking gehad van Lush Lemony Flutter. Die vond ik echt heerlijk ruiken en deed ook zijn werk wel. Verder heb ik nog nooit wat van Lush geprobeerd, maar doordat het zo mega populair is, wil ik dan nog steeds wel een keer doen. Gewoon om het zelf te ervaren. Het liefst een bad product als een bath bomb of iets dergelijks. Maar ja, bij gebrek aan een bad in huis, is dat lastig. Het idee is nu om een keer zo’n bath bomb te bestellen voor een weekendje Center Parcs of een ander uitje waarbij ik zeker weet dat we een bad tot ons beschikking hebben. 😉
  Lees het laatste blogbericht van Wendy – Blijmakertjes #5My Profile

 9. Julie
  31 mei 2015 / 12:35

  Ik vind het ook opvallend dat de geuren nooit lang blijven hangen.. Behalve bij de American Cream Conditioner, die geur ruik je nog héél erg lang! 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Julie – Julie | Opgemaakt – AprilMy Profile

 10. Lisa
  31 mei 2015 / 11:52

  Ik heb het nog nooit geprobeerd, zou wel graag eens die Bath bombs proberen. Jammer genoeg zijn ze zo duur om slecht 1 keer te gebruiken!
  Lees het laatste blogbericht van Lisa – H&M new summer collectionMy Profile

 11. Yasmin
  31 mei 2015 / 00:40

  ik ben wel echt een Lush fan. Ik ken genoeg douche & badproducten waarvan de geur sterk genoeg is zodat hij lekker op je huid blijft zitten zoals bijvoorbeeld de Rosé Jam en de meeste producten laten een verzorgende zachte huid achter. Ik vind het wel jammer dat de winkels slecht verspreid zijn, maar dat zegt natuurlijk niets over de producten zelf. Graag had ik wel willen zien dat de prijs wat aardiger was. Vind mijn portemonnee ook vast leuker 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Yasmin – On my wayMy Profile

 12. 30 mei 2015 / 20:51

  leuk om jouw mening hierover te lezen. Het is inderdaad prijzig en dan vind ik het wel erg jammer dat de geur ervan niet blijft hangen. Ik heb ooit eens een handcreme van Lush gehad verder niets. Als ik in A’dam ben ga ik altijd wel Lush binnen en die geuren zo heerlijk. Er is zoveel keus dat ik door de bomen het bos niet meer zie haha. Ook de gedachten erachter dat het gewoon in mijn douche-putje verdwijnt zorgt ervoor dat ik het niet koop 😉 Het is zo’n klein moment dat je er echt van kan genieten dat ik zelf het prijskaartje daarvoor te hoog vind. Wel wil ik eens een product van Lush proberen voor mijn nagelriemen, door de vele aceton die ik gebruik hebben mijn nagelriemen het zwaar te voorduren.
  Lees het laatste blogbericht van Lonneke – Nail Arts Of The Month MayMy Profile

 13. 30 mei 2015 / 20:24

  Ik ben Lush-fan, maar ik ben ook kritisch. Pluspunten zijn de heerlijke geuren, de creatieve producten (fluff, big blue) Je doet er lang mee, het kan makkelijk mee op reis. Het is milieuvriendelijk, geen onnodige verpakkingen en het wordt met liefde handgemaakt in de Lush Kitchen.

  Dan de minpunten:
  1. Ik vind dat Lush filialen onlogisch verspreidt zitten in Nederland. In de oostkant van ons land is werkelijk geen Lush te bekennen, ook in het hoge noorden is nergens een Lush in de buurt. Ja, je kunt via een webshop bestellen, maar ik neem aan dat je bij zulke producten ook wilt ruiken en voelen voordat je de (hoge) prijs betaalt.
  2. Hoe lief ik de verkoopsters ook vind, ik heb werkelijk nog geen één keer ZELF kunnen rondkijken in de Lush-winkel. Bij binnenkomst heb ik gelijk een verkoopster bij me, die allervriendelijkst is, maar lekker zelf snuffelen en testen heb ik nog nooit kunnen doen.
  3. Als je meedoet aan een winactie van Lush, blijkt later dat je de prijs zelf op moet gaan halen, de dichtsbijzijnde Lush is anderhalf uur rijden, ik heb dan ook die ene keer dat ik wat won de prijs aan een ander laten geven, met pijn in mijn hart. Jammer dat Lush dit toentertijd niet vooraf aangaf bij de winactie.
  Lees het laatste blogbericht van Luna – Lekker geslapen?My Profile

 14. Evelien
  30 mei 2015 / 19:33

  Fijn artikel! Ik heb zelf ook al een heleboel producten gekocht en kan meegaan waarom vele bloggers razend enthousiast zijn over Lush. Maar ik vind zelf belangen niet alle producten even fijn… Prijzig zijn ze en als je even nadenkt dan weet je ook meteen waarom. Van sommige producten heb je bijna niks nodig bij het gebruik en daar doe je dan maanden mee (dus zo krijg je het er wel uit ;)). Dus als puntje bij paaltje komt heeft Lush in mijn ogen, net zoals andere “merken”, heel heleboel plus-en minpunten.
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Rituals: T’ai Chi (Doucheschuim)My Profile

 15. Bente
  30 mei 2015 / 19:17

  Mijn favoriet is denk ik de libscrub, al vind ik een bubblebomb als ik een dagje in een hotel met bad slaap ook wel heel erg lekker! 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Bente – Mijn meest gehate huishoudelijke klusjeMy Profile

 16. 30 mei 2015 / 18:35

  Dat het naar een snoepwinkel ruikt klopt, ik ben ooit in de Lush in Antwerpen geweest en wat rook dat zoet (en lekker)! Ik heb toen een lipscrub van Lush gekocht maar die gebruik ik niet eens, oeps. Verder heb ik geen ervaring met Lush.
  Lees het laatste blogbericht van Suzanne – Wie ben ik #8 – Kleine SuzanneMy Profile

 17. 30 mei 2015 / 17:52

  Ik heb nog nooit iets gehad van Lush.. Ik zie Lush inderdaad op veel blogs voorbij komen waar alle bloggers altijd super enthousiast zijn.. Ik vind de producten niet vaak zo bijzonder mooi zoals de producten vaak worden omschreven.. Ik vind overigens wel dat als ik voorbij deze winkel gelopen komt de geur zo ontzettend lekker is. Ik heb een paar keer iets willen kopen maar nog nooit echt gedaan.. wie weet toch eens proberen en kijken of ik het ook zo geweldig ga vinden, of toch niet!
  Lees het laatste blogbericht van Femke – Favo mascara: Helena Rubinstein & EssenceMy Profile

 18. 30 mei 2015 / 17:24

  Ik vind Lush ook leuk maar de prijs/pret verhouding niet 🙂 Ik vind de Jelly’s lekker en een enkel keertje een bath bubble. Er zit geen Lush bij mij in de buurt dus voor mij is het echt een extraatje mocht ik een keer bij Lush zijn, maar het is zeker niet zo dat ik niet zonder zou kunnen.
  Lees het laatste blogbericht van Annette – Ann Ages Gracefully – Mijn blog is een jaarMy Profile

 19. Linda
  30 mei 2015 / 17:23

  Ik vind het ook echt een heerlijk merk! En ik ben wel erg benieuwd welke shampoo jij gebruikt. Wanneer ik mijn haar met Wurly Curly was blijft de kokos geur zeker een dag hangen <3 Gelukkig, want hij is ook heerlijk! En wat heb je al een mooie rij met producten gebruikt. Zeker omdat het wat prijzig is vind ik LUSh producten echt een verwennerij <3
  Lees het laatste blogbericht van Linda – PiP Tweets compacte kwasten etui van PiP StudioMy Profile

 20. 30 mei 2015 / 17:12

  Ik vind de meeste geuren eerlijk gezegd niet zo lekker en vind de geur in de winkel dan ook te overheersend soms. Toch zijn er enkele geuren die ik wel fijn vind (Snow Fairy, hmmmm) Bovendien vind ik het hele Lush-idee echt prachtig: hun motto, het uiterlijk van de zeepjes… echt heel leuk! Ik vind het merk dus wel leuk, maar ik moet de juiste geuren ertussenuit halen, en dan ben ik helemaal happy 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Eva – Snailmailen voor beginners: penpals, waar vind ik die?My Profile

 21. Dana
  30 mei 2015 / 17:07

  Ik vind Lush wel een tof merk, al zijn sommige dingen aan de prijzige kant en ik ben het met je eens over de geur dat die snel vervliegt.
  Lees het laatste blogbericht van Dana – TAG || My life in 20 questionsMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.