Wat gebruik ik voor mijn blog?

by Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Zelf vind ik het altijd enorm leuk om te zien wat anderen voor de blog gebruiken qua apparatuur en dingetjes. Volgens heb ik er ooit over geschreven maar dat wil ik nu weer doen. Even een update met wat ik nu allemaal gebruik voor mijn blog qua hosting, platform, laptop, smartphone etc. Laten we beginnen!

Platform van mijn blog

Dat kunnen jullie waarschijnlijk zelf wel raden en dat is gewoon Wordpress. Zelf heb ik volgens mij heel vroeger Cutenews gebruikt en daarna gewoon Wordpress. Ik heb tussendoor geen gratis platformen als Blogger of Blogspot gehad dus ik heb geen idee hoe dat werkt. Wordpress vind ik wel het fijnste wat er bestaat tot nu toe 🙂

Host

Een tijdje terug heb ik problemen gehad met de host die ik toen had en ben toen overgestapt naar JustHost.nl. Ik werd supergoed geholpen direct en zij hebben alles van mijn oude host ook overzet naar mijn nieuwe host. Ook is de service echt super! In het weekend en ’s avonds kun je ze ook bereiken als het moet en zijn altijd bereid om te helpen en mee te denken. Als je iets niet weet helpen ze je prima op weg ook. Kortom; de beste stap die ik ooit heb kunnen maken!

mijn blog

Laptop

Ik gebruik sinds 4 jaar denk ik nu mijn Packard Bell EasyNoteTS. Een 15inch laptop en deze draait op Windows. Prima ding en hij doet gewoon z’n werk. Laatst helemaal leeggehaald en hij doet het weer helemaal als nieuw 🙂 Niets op aan te merken. Simpel maar heel prettig!

Camera

Als camera gebruik ik sinds een aantal jaar mijn Canon 600D. Die kocht ik in een pakket samen met een standaard 18-55mm kitlens en de 50mm lens. De laatste gebruik ik echt altijd en wissel daarin af met mijn close up filters van eBay! Zo kun je, als je de 50mm lens gebruikt dichterbij de producten komen en dat vind ik heel erg fijn. Nog steeds superblij met deze aankoop en ook vooral het kantelbare scherm vind ik echt heel erg handig.

Smartphone

Sinds een aantal maanden heb ik de iPhone 6 die ik gebruik voor foto’s op Instagram bijvoorbeeld, houd ik mijn Social Media mee bij en ga zo maar door. Ook bekijk ik hier mijn Adsense en Analytics statistieken mee en ga zo maar door. Hele fijne telefoon en kan niet meer zonder. 🙂

Plekje in huis

Eigenlijk heb ik laatst mijn bureau opgeruimd en dacht ik dat ik daar veel zou gaan zitten. In het begin deed ik dat ook. Sinds kort zit ik gewoon weer aan de eetkamertafel. We eten er nooit aan en als ik daar zit kan ik mooi vanuit daar ook tv kijken. Ik zeg; prima werkplek! Dat is de donkere houten ondergrond die je ziet in sommige foto’s trouwens 🙂 Net zo gezellig in de huiskamer.

Externe flitser

Ook gebruik ik voor heel veel foto’s mijn externe flitser. Het is volgens mij een van de goedkopere en ik kan me daar prima mee redden. Het is gewoon mooier dan de standaard flitser op de camera Ên je hebt meer mogelijkheden om het licht mooi over te brengen. Je kunt hem bijvoorbeeld op de muur richten of naar het plafond, waardoor het product niet overbelicht raakt. Een van mijn beste aankopen ooit ook!

Softbox

Ook heb ik een softbox gekocht vorig jaar. Ik las er veel goeds over en daarom leek het mij goed om te proberen om te kijken of ik daar mijn kwaliteit mee kon gaan verbeteren. Deze kocht ik bij VidaXL voor iets van â‚Ŧ35,00. Het is prima en doet ook wel z’n werk, maar ik gebruik hem eigenlijk niet zo heel erg vaak. Vind mijn flitser net iets fijner om te gebruiken denk ik. Denk ook dat een softbox misschien net iets handiger is als je filmpjes wilt gaan opnemen bijvoorbeeld.

achtergrond fotos » DoorMariska

Programma’s voor mijn blog

Foto’s bewerk ik eigenlijk in een hele oude versie van Photoshop, namelijk Photoshop CS. Ik ken de functies en weet hoe ik het mooiste en beste de foto kan aanpassen. Het komt niet altijd mooi over en ik kan er natuurlijk beter in worden door meer te proberen, maar ik denk dat het me nu wel redelijk goed al af gaat. Ook bewerk ik de foto’s voor collages bijvoorbeeld in PicMonkey. Dat is echt een aanrader!

Related Posts