Wanneer de natuur verlaten plekken overneemt

by Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Een tijdje geleden schreef ik hier mijn eerste artikel over het fotograferen van verlaten panden. Het bezoeken en fotograferen van verlaten panden blijf ik echt bijzonder en mooi vinden. De prachtige plekken waar je komt, de sfeer die er hangt en vooral om te zien dat de natuur verlaten plekken overneemt. Vandaag deel ik met jullie een aantal foto’s waarbij het zeer goed te zien is dat deze plekken al behoorlijk lang verlaten zijn. Wanneer de natuur verlaten plekken overneemt…

Wanneer de natuur verlaten plekken overneemt

Bovenstaande foto is van een oude verlaten bierbrouwerij. Je ziet hier dat de ruiten kapot zijn en dat de natuur zichzelf naar binnen wringt. Prachtig om te zien!

Wanneer de natuur verlaten plekken overneemt

Dit gebeurt ook bij bovenstaande foto. Dit is bij een verlaten school. Ook hier zie je dat de natuur langs de muren naar binnen klimt.

Bovenstaande foto kennen jullie misschien al wel, toch wilde ik deze graag nog eens delen met jullie. Deze foto is van dezelfde school als de foto hiervoor, maar hier zie je dat het hele klaslokaal vol ligt met mos, echt bijzonder om te zien!

Hier zie je een verlaten weeshuis waar ook weer de ruiten van kapot zijn en de natuur zeer graag naar binnen wilt 🙂 .

Wanneer de natuur verlaten plekken overneemt

En deze foto blijf ik echt ontzettend mooi vinden. De sfeer die hier hangt, het spinnewiel dat hier staat en de oude bladeren op de vloer en dat de natuur hier naar binnen hangt. Prachtig!

Een verlaten fabriek waar het onkruid zelfs binnen begint te groeien…hoe lang zou het hier al leeg staan?

En als laatste weer een prachtige foto waarbij de natuur naar binnen hangt door een kapotte raam. Dit is in een verlaten oude atelier. Kijk, zelfs de planken zijn te zwaar geworden!

Dit is een van de redenen waarom ik zo graag verlaten plekken bezoek en fotografeer. Hoe de natuur deze plekken overneemt is een prachtig maar ook soms een triest gezicht. Je kan hierdoor echt goed zien dat deze plekken zo lang al verlaten zijn. Niemand die hier meer komt, niemand die hier meer naar omkijkt…

When nature takes over…

Related Posts

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.