You are here: Home » Mariska's Life » Waarom ik de blogwereld soms zo gemeen en irritant vind

Waarom ik de blogwereld soms zo gemeen en irritant vind

Waarom ik de blogwereld soms zo gemeen en irritant vind

Al een paar jaren draai ik mee in de blogwereld, lees ik veel op Twitter en ook op Facebook valt mij het een en ander wel eens op. Maar ook op verschillende fora kunnen ze er wat van. Gemeen doen. Je ziet ook steeds vaker, lekker anoniem mensen de grond intrappen en vervolgens dingen zeggen als ‘je kiest er zelf voor om blogger te zijn’ of ‘het is mijn mening’. Lekker makkelijk denk ik dan! Zelf heb ik ooit wel eens een akkefietje gehad op internet en dat is gelukkig alweer een tijdje voorbij. Ik hou helemaal niet van dat gezeur. Er zijn ook mensen die er gewoon een sport van maken om bijvoorbeeld op Twitter altijd maar te zeiken. Mensen die nooit iets tweeten, maar alleen de NS weer mentionen als de trein vertraging heeft. Moe word ik er soms van.

Anoniem iedereen bashen

Dit komt vooral veel voor op fora of ook op YouTube. Dat er onder een filmpje allemaal reacties staan als ‘je bent lelijk’, ‘je bent een varken’ of nog ergere dingen. Waarom zou je zoiets doen? Nouja waarschijnlijk omdat die mensen die zoiets zeggen geen manier hebben of ze zelf gepest worden. Zoiets als Catfish, zeg maar. Geloof me; ik voel mezelf echt niet beter door iemand anders af te kraken of te pesten. Waarom zou ik? Vergeet niet dat je mensen er ook enorm mee kunt kwetsen. Je weet nooit wat mensen mee hebben gemaakt. Als jij dan ineens komt met zo’n nietszeggende opmerking als ‘je bent dik en lelijk’.. wat wil je hier in vredesnaam mee bereiken? Zo ben ik een keer afgezeken op een forum om een tattoo op mijn arm. Het was te ‘kamper achtig’. Ik lig er niet wakker van, maar vind het gewoon naar dat mensen anoniem zo gemeen doen. Als je iets te zeggen hebt wees dan ook zo stoer om het niet anoniem te doen. Al zijn het vaak buitenstaanders van de blogwereld.

Je wordt niet serieus genomen

Er zijn bedrijven die je totaal niet serieus nemen. Of ze willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten of je krijgt gewoon geen antwoord als je een bedrijf of PR bureau bijvoorbeeld een mail stuurt. Gelukkig heb ik met beide niet echt veel slechte ervaringen, maar het gebeurt. Ik geef altijd antwoord op mijn mail, ook al wijs ik een opdracht af. Dan zeg ik gewoon netjes dat ik niet op het voorstel inga, dat het niet bij mijn blog past of dat ik de vergoeding niet gepast vind. Als iemand mij mailt met een vraag geef ik ook altijd gewoon netjes antwoord. Waarom zou je dat niet doen? Ik vind het wel net zo sociaal om gewoon te antwoorden. Als iets heel irritant wordt kun je dat gewoon kenbaar maken op een nette manier. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden. Niet meer en niet minder.

Inhalige mensen

Wellicht voelen mensen zich aangesproken, maar misschien ook helemaal niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij een event ook heel veel makeup en nagellak in mijn tas heb gestopt, omdat iedereen mocht pakken wat hij wilde. Maar om elk bedrijf te mailen met de vraag of je iets mag testen voor je blog? Vraag jezelf eerst af of je de bepaalde producten wel écht interessant vind. Ben je oprecht benieuwd? Of gaat het alleen maar om het hebben? Als het het laatste is kun je gewoon beter helemaal stoppen met bloggen. Ik maak het wel eens mee met winacties ook. Soms worden de meest zielige verhalen verteld. Ik weet nooit of het wel of niet waar is en eigenlijk.. eigenlijk kan en mag ik daar ook niet over oordelen. Maar mensen gaan tegenwoordig over lijken lijkt wel om producten te krijgen. De een wil nog meer dan de ander.

Wees lief voor elkaar en gun mensen ook iets

Als ik mensen kan helpen dan zal ik dat altijd doen, mits het natuurlijk op een normale manier gaat. Zo viel mij een keer op dat er bij Serena geen advertenties werden weergegeven en dat tweette ik naar haar. Iedereen weet dat zij fulltime blogger is en dat dit een deel van haar inkomsten zijn. Waarom zou je zoiets niet melden als het je opvalt? Ook heb ik mijn ad blocker verwijderd. Ik gun mensen hun banner inkomsten en hoop stiekem ook dat mensen mij dat ook gunnen. Merk je een fout bij iemand op zijn of haar blog? Stuur diegene een mail of een tweet. Je hoeft niet te hielen likken of een toneelstuk op te voeren.. maar wees gewoon lief voor elkaar en gun de anderen ook leuke dingen. Soms denk ik ook wel eens bij een mooi oogschaduw pallette: OH WOW DIE WIL IK! En waarom? Vaak draag ik geen oogschaduw en de beauty bloggers kunnen er veel meer mee 🙂

Lees ook;
Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!
5 super tips voor je jouw bedrijf start
6 manieren om een blogger iets te gunnen
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza

Heb jij irritaties of dingen die je enorm gemeen vind in de blogwereld?
Volg:
Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook