Waarom bloggers elkaar naar de top kunnen helpen

Gisteren kon je mijn verhaal lezen waarom ik bloggen nog steeds als mijn grote hobby zie en wat daar bij komt kijken en vandaag eigenlijk weer een blog gerelateerd onderwerp. Ja joh ik barst van in de inspiratie 😉 Als er wat minder afgunst was onder sommige bloggers dan zou je elkaar echt prima kunnen helpen. Ik denk zelfs dat we elkaar naar de top kunnen helpen! Weet je hoe?

Waarom bloggers elkaar naar de top kunnen helpen

Laat ik voorop stellen dat het niet de bedoeling is dat je denkt ‘wel even te gaan bloggen’ en dan alles aan iedereen vragen. Zo werkt het allemaal niet. Je moet zoeken, lezen, dingen uitvogelen en ook zelf ervaring op doen. Natuurlijk kun je een blogger die super mooie foto’s maakt om advies vragen (Hoi Anneloes van Beautycloud aan wie ik dat gevraagd heb destijds 🙂 ), maar het is wel de bedoeling dat je zelf dingen ook uitprobeert. Je moet erachter komen wat jij fijn vind.

Deel social media van een collega blogger, gun de bezoekers!

Dit doe ik wel vaker. Als ik een leuk artikel voorbij zie komen in mijn Twitter timeline of ik lees een leuk en interessant artikel op een blog dan deel ik dat. Laatst nog een artikel van Lisanne over het gebruiken van peel off nagellak zoals de latex op je nagelriemen. Dit zie ik eigenlijk niet super vaak en ik denk toch dat we elkaar op die manier kunnen helpen om andere blogs te ontdekken en goede artikelen te delen zodat ze door veel meer mensen worden gelezen!

Geeft tips!

Als bloggers vragen stellen geef dan tips of deel jouw tips in een artikel op je blog. Geef aan welke standen op je camera jij gebruikt, welke camera jij gebruikt, welke plugins jij gebruikt om jouw WordPress blog te optimaliseren, etc. Zo zijn er tal van tips die je kunt geven. Als mensen dat gaan kopiëren kun je natuurlijk geïrriteerd zijn, wat ik snap, maar dat is ook een teken dat mensen iets met je tips doen en zelf dingen proberen 🙂 Blogtips zijn misschien wat achterhaald inmiddels maar je kunt elkaar echt helpen op die manier. Of deel bijvoorbeeld welk merk bij welk PR bureau zit als iemand dat vraagt. Het is uiteindelijk aan het PR bureau om er iets mee te doen als die blogger het bureau ook mailt.

Deel ervaringen met elkaar

Ben je benaderd door een bedrijf en heb je het niet fijn ervaren? Deel dit. Dit hoeft niet open en bloot op je blog (is niet netjes) maar deel het met een bloggende vriendin of in een Whatsapp groep of Facebook groep waar je in zit bijvoorbeeld. Misschien hebben meerdere bloggers een nare ervaring met een bepaald bedrijf en kun je elkaar daarvan op de hoogte stellen of waarschuwen. Goede ervaringen mogen ook gedeeld worden natuurlijk! Het kan natuurlijk ook zijn dat er per ongeluk in de samenwerking die jij hebt gehad wat is misgelopen wat bij iemand anders wel goed is gegaan.

Organiseer een meeting

Dit heb ik zelf nog nooit gedaan en ben er ook nooit geweest, maar ik denk wel dat het erg leuk kan zijn! Nodig een aantal mensen uit en ga samen gezellig iets eten en/of drinken of een dagje winkelen. Leer elkaar kennen en wie weet krijg je er een hoop leuke vriendinnen bij. Zo is Evelien een hele goede vriendin van mij geworden wat ik nog steeds erg tof vind. We delen ook dingen met elkaar buiten het bloggen en dat is echt leuk! En als je dan toch vriendinnen hebt gemaakt; neem eens samen een leuke video op of pak je laptop en ga gezellig samen ergens op een terras zitten bloggen.

Wees open en eerlijk

Niemand zit natuurlijk op het kastje muur verhaal en met een kluitje in het riet te worden gestuurd. Als mensen vragen naar je bezoekers aantallen geef dan gewoon eerlijk antwoord. Wel vind ik dat je niet per se hoeft aan te geven wat je verdient met een betaald artikel. Je kunt natuurlijk wel een richtprijs geven! Geloof me, als je niet eerlijk bent en ergens over liegt; het komt al-tijd uit. Altijd. Koop je volgers voor een social media platform? Je kan 100.000 volgers hebben maar als je maar 200 reacties krijgt.. tsja… Ik zelf maak me er niet druk om maar dat is een voorbeeld van hoe je door de mand kunt vallen! Je kunt dus liegen over je bezoekers aantallen maar als jij je Google Analytics gegevens moeten laten zien aan een PR bureau of mediabureau val je keihard door de mand en zet je jezelf niet echt in een goed daglicht.

Wat is de beste tip die jij wilt geven als aanvulling op dit artikel?

26 Reacties

 1. 16 april 2016 / 08:15

  Mee eens! Ik heb zelfs een pagina aangemaakt met collega bloggers die ik graag volg. En ik begin binnenkort ook aan shout-outs aan collega-bloggers omdat ik zelf ook graag andere blogs lees. Leek me leuk om te tippen welke blogs er nog meer zijn.
  Lees het laatste blogbericht van Astrid – Maybeline the blushed Nudes reviewMy Profile

 2. Bettie
  13 augustus 2015 / 18:49

  Leuk artikel. Ik zit samen met aantal bloggers in een groepsapp en daar kunnen we ook ervaringen in delen of als we hulp nodig hebben.
  Een meeting lijkt mij ook heel erg leuk, maar dat is er nog nooit van gekomen.

 3. lonneke
  13 augustus 2015 / 18:44

  Wat een mooi artikel!
  Ik vind het zo fijn als ik zie dat bloggers elkaar dingen echt gunnen en blij zijn als iemand vooruitgang maakt. Af en toe zie je echt van die jaloerse reacties. Zo zonde vind ik dat.
  Samen helpen wel elkaar verder!
  Liefs Lonneke
  Lees het laatste blogbericht van lonneke – Verliefd op deze Happiness Boutique kettingMy Profile

 4. 13 augustus 2015 / 09:36

  Ik zit nog niet lang in de blogwereld, maar al sinds het begin merk ik wel dat veel bloggers elkaar niks gunnen. Zo jammer. Ze openen zelfs hele discussies over het onderwerp: ‘Waaraan irriteer je je bij andere bloggers. Dan denk ik, waar is dat nu goed voor? Laat iedereen lekker zijn/haar ding doen. Bloggen is een hobby en zolang die persoon er gelukkig van wordt, why not? Ik vind het jammer dat je elkaar dan zo naar beneden haalt. Heel fijn artikel.

  Gelukkig heb ik zelf nog niet veel last van die opmerkingen. Ik heb een paar hartstikke leuke meiden leren kennen. Daarnaast heb ik ook al genoeg hulp gekregen. Niet iedereen is zo gelukkig! 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Simone – Tv-series #5 / Geruchten over nieuwe tv-series waar ik erg blij van wordMy Profile

 5. 12 augustus 2015 / 23:28

  Ik vind dat bloggers elkaar veel te weinig helpen en veel te concurrerend met elkaar omgaan. Een artikel delen op twitter en actief linken naar elkaars blog zou enorm helpen. Het valt mij op dat dat in Amerika heel normaal is, hier zie je het amper.

 6. Marlijn
  12 augustus 2015 / 20:28

  Goed artikel! Ben het er helemaal mee eens. Geef elkaar een kans 🙂 Een meeting lijkt me trouwens een superleuk idee! Liefs Marlijn

 7. girl blussh
  12 augustus 2015 / 14:00

  Erg leuk artikel , thanks for sharing.

  Liefs !!!
  Lees het laatste blogbericht van girl blussh – Pimp me Beee!My Profile

 8. 12 augustus 2015 / 13:44

  Heel mooi omschreven! Ik schreef laatst een artikel met het onderwerp zijn bloggers concurrenten of collega’s en kreeg daar vrijwel hetzelfde te horen. Wees open en eerlijk en help elkaar. Dan gaat -hopelijk- die onderlinge druk er ook wat af ?
  Lees het laatste blogbericht van Kim – Outfit: Bohemian chicMy Profile

 9. Priscilla
  12 augustus 2015 / 13:17

  Helemaal mee eens! Zo jammer om te zien/lezen dat bloggers onderling elkaar niks gunnen. Je hoeft toch geen concurrent van elkaar te worden. Iedere blog heeft zijn eigen kracht die geleid wordt door de persoon erachter. Dus waarom zou je elkaar nou niet een handje helpen? 🙂

  XxX Prissi
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Wat ik zoal eet… Deel #3 AvondetenMy Profile

 10. Sax and the Pretty
  12 augustus 2015 / 11:57

  Ha, dat is een mooi beeld wat je hierboven schetst. Helaas merk ik zelf dat vooral onder beautybloggers de dames elkaar af en toe het licht niet in de ogen gunnen of te beroerd zijn om wat tips te delen (“zij steelt van mij!”), dat vind ik wel erg jammer en ook zo flauw en tuttig. Ook de eeuwige strijd om de bezoekersaantallen; dit zegt werkelijk niets over de kwaliteit van je blog. Ik ken genoeg “professionele bloggers” (want wat betekent dit nu eigenlijk?) met honderdduizenden volgers, waarvan de eerste zin met “ik vindt” begint. Verder ben ik helemaal voor wat jij hierboven zegt, het lijkt me enig om eens iets samen met een andere blogger te doen of “naar buiten” te gaan ipv altijd maar achter de laptop met een rood aangelopen gezicht de statistieken te checken. X
  Lees het laatste blogbericht van Sax and the Pretty – Hallo. Vanavond ben ik op de radio.My Profile

 11. Desiree
  12 augustus 2015 / 11:50

  Wat leuk dat je artikelen schrijft over het bloggen zelf. Dat schept een band. Door samenwerking met mensen die je vertrouwt sta je sterker en groeit je blog meer. Ook vergroot het mijn plezier in het bloggen.

 12. 12 augustus 2015 / 11:33

  Goed artikel, ben er zeker mee eens 🙂

 13. 12 augustus 2015 / 11:07

  Heel fijn geschreven Mariska, persoonlijk vind ik inderdaad dat we elkaar als bloggers goed zouden kunnen helpen. Helaas heb ik in de ‘praktijk’ ook wel gemerkt dat het soms wat anders loopt maar het is altijd fijn als je van elkaar kan leren als je eens wat voor een ander doet. Dat is echt hartverwarmend.
  Lees het laatste blogbericht van Kirsten – Afvallen – eerste maand, hoeveel ik eet en wat werkt voor mijMy Profile

 14. 12 augustus 2015 / 11:01

  Ik ben het zo 200% met je eens meis! Ik verbaasde mij in het begin er ook echt over hoe weinig tips je kreeg en hoe weinig mensen je wilden helpen. Gelukkig heeft mij dat nooit ervan weerhouden om anderen te helpen en ben ik zelf een open boek. En als ik iets leuk vind van een collega blogger dan deel ik dat gewoon hoor: mooie content verdient om gezien te worden. Of het nou van jou of van een ander is <3
  Lees het laatste blogbericht van Deisy – 5 krachtige quotes om je los te maken van de goedkeuring van anderenMy Profile

 15. 12 augustus 2015 / 09:45

  Helemaal mee eens! Ik volg je (nog) niet, maar ga dat nu wel doen. Bedankt voor deze tips die mij als beginnende blogger verder helpen.
  Lees het laatste blogbericht van Barbara – Eeuwige kwelling: je gewichtMy Profile

 16. 12 augustus 2015 / 08:37

  Oooh zo leuk om te lezen dat je echt een vriendin hebt gemaakt door het bloggen. Een meet organiseren lijkt mij trouwens ook leuk om te doen, dat heb ik nog nooit gedaan.
  Lees het laatste blogbericht van Dina – De moestuin van mijn omaMy Profile

 17. Karen
  12 augustus 2015 / 07:49

  Goed artikel! Ben het er ook helemaal mee eens. Sharing is caring ❤️
  Lees het laatste blogbericht van Karen – Bikini Body Workout!My Profile

 18. 12 augustus 2015 / 07:12

  Mee eens hoor, dat we wat minder mutserig kunnen zijn en elkaar wat meer kunnen helpen. Daar zijn echt de fijne Facebookgroepen wel voor. Op mijn blog blogtips delen zal ik dan weer niet zo snel doen; past totaal niet bij mijn content en doelgroep namelijk. Die houd ik altijd wel helder voor ogen.
  Lees het laatste blogbericht van Angela | Great Body & Skin – Zomerschema & ZwangerschapsverlofMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.