Vlog camera’s bekijken – misschien vloggen? Canon G7x?

door Mariska

Al de hele avond zit ik vlog camera’s te bekijken en te vergelijken. Welke vlog camera heeft een autofocus, is niet al te duur, kan filmen in 1080p én heeft een kantelbaar schermpje. Sinds ik YouTube filmpjes kijken en steeds meer vloggers ook ontdek en begin te volgen, vind ik dit super interessant. Zelf vind ik het nog veel te eng om het te gaan proberen.. denk ik. Ik bedoel ik ben net pas begonnen met YouTube filmpjes maken. Maar het lijkt me wel serieus leuk om te doen naast mijn blog. Maar zo’n bijster interessant leven heb ik ook weer niet denk ik.

Vlog camera’s bekijken – misschien vloggen? Canon G7x?

Ik heb een fulltime baan, ga ’s ochtends om half 8 weg en ben ’s avonds rond half 7 weer thuis. Dus een beetje heen en weer van bushalte naar bus en van werk naar huis is natuurlijk helemaal niet interessant. Ook in het weekend doe ik niet vaak leuke dingen dus dat betekent eigenlijk dat ik dan weinig materiaal heb wat ik in een vlog gebruik. Én toch lijkt het me wel weer super leuk om te doen 🙂 Sinds kort ontdek ik ook steeds meer dagelijkse Nederlandse vloggers en vind het echt leuk om te zien wat iemand nou op een dag allemaal uitvreet. En ja, ik ben daarin ook best wel een oud wijf hoor, heel erg nieuwsgierig.

De eerste camera die mij eigenlijk direct opvalt is de Canon G7X! Wat een pracht ding is dat zeg. Op YouTube ben ik daar filmpjes van aan het opzoeken en kijken wat nu precies de kwaliteit is en wat je er mee kan. Zo keek ik net een review van een Engelse jongen die ook een windtest ging doen. De Canon G7X is heeft dus een feature dat je dat aan kunt zetten en dat hij dus dat geluid corrigeert en niet hoorbaar maakt. Dus hij ging op zijn longboard een stuk rijden, met veel wind, en je hoorde de wind dus helemaal niet tijdens zijn opname en ook hoorde je zijn stem gewoon prima. Ik vind het super vet! Ook heeft hij een makkelijk schermpje die je naar boven kunt kantelen zodat je je zelf ook goed kunt zien. Ook erg handig. Maar een prijs van zo’n €540,00 vind ik niet heel erg goedkoop zeg maar. Al kan ik me voorstellen dat als vloggen echt bij jouw werk hoort dat je het er wel voor neerlegt.

De video die ik keek is deze! Ga eens kijken en laat je verrassen door de Canon G7X. Dit bericht is trouwens niet gesponsord en ik krijg er niets voor (I wish!), maar wilde gewoon deze camera en mijn ideeën met jullie delen. Een spontane blog tussendoor dus 🙂

Lees ook:
Lucky List #8 (canon 70d en Linkpizza)
Mijn Samsung Galaxy S7 Edge rose pink
Blogger swaps, 6 redenen waarom ze super leuk zijn
Mijn ideale bloghoek setting
Draadloos opladen iPhone 6

De Canon G7X koop je onder andere bij Coolblue!

Zouden jullie het aandurven om te vloggen met mensen om je heen die je niet kent?

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Kim | Kimsbloglife 17 oktober 2015 - 15:31

Verl vloggers gebruiken hem en hij biedt echt goede kwaliteit. Dat van die wind wist ik niet, super handig! Wel zie ik bij veel vloggers dat deze camera nogal traag scherpstelt, waardoor er vaak wazige stukjes bij zitten… Dat vind ik dan wel jammer voor zo’n dure camera. Verder zou ik je aanraden eerst gewoon met je telefoon/een goedkope camera te vloggen en te zien of het je bevalt voor je zo’n dure camera koopt, maar dat was je misschien al van plan 😉

Reageer
Mylou 11 oktober 2015 - 00:27

Je maakte me zo enthousiast over de camera… En toen kwam de prijs. Bummer!! Haha. Ik zit er ook over te denken om te gaan vlaggen, het lijkt me erg leuk :). Maar dan wel met een goedkoper cameratje!

Reageer
Annette 10 oktober 2015 - 17:07

Ik ben ook een beetje aan het rondkijken voor een nieuwe camera en was deze ook tegen gekomen als goede. De prijs is wel erg hoog en dat houd me op dit moment nog tegen.

Reageer
Prissi 10 oktober 2015 - 09:14

Wauwie! Wat een awesome ding die G7X! Vooral inderdaad de kwaliteit bij wat minder verlichte omgeving. Ik denk dat die camera zeker de investering wel waard is!

Reageer
Mariska 10 oktober 2015 - 11:15

Ja dat denk ik op zich ook wel, maar niet voor dit moment. Als je echt zou gaan willen vloggen lijkt hij mij echt een top ding`!

Reageer
Fleur 9 oktober 2015 - 23:40

Ik heb heel toevallig van de week besloten om te beginnen met wekelijks vloggen. Ik zat er namelijk al echt maanden over na te denken en heb van de week besloten de knoop door te hakken. Ik ben echt gek op filmen en dan niet zo opgezet, maar juist lekker spontaan. Ik ga zelf vloggen met mijn Nikon Coolpix S9900, ben er erg tevreden mee maar de Canon 97X ziet er echt geweldig uit!

Reageer
Mariska 10 oktober 2015 - 11:16

Oeh leuk zeg! Ben benieuwd of je het vloggen ook echt leuk gaat vinden 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.