Steenprint vliesbehang van Action: mijn ervaring en make-over

by Mariska
vliesbehang action

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Gisteren mocht ik 20min winkelen bij Action en in de afgelopen dagen had ik bedacht dat ik het vliesbehang van de Action in steenprint wilde. In mijn woning heb ik een schouw die alleen maar wit was van het stucwerk. Niet echt heel erg mooi. Verven vind ik echt een rot klus dus ik nam 2 rollen vliesbehang bij Action mee. Verder niks opgemeten dus puur op de gok. Het behanglijm stond ernaast en nam daar ook een emmertje van mee. Ik vertel mijn ervaring met dit behang van Action en of het de moeite waard is.

Lees ook: Action aroma diffuser review (Arome Dome)

Vliesbehang van de Action in steenprint

In dit artikel ga ik wat foto’s laten zien van wat ik gedaan heb met het vliesbehang. En uiteraard vertel ik hoe ik het heb gedaan en hoe ik het vond. Het was namelijk mijn eerste keer dat ik überhaupt ging behangen en dat vond ik wel heel spannend. Hierboven een foto van de eerste baan. Ik had alleen stuc op de muur dus ik heb de lijm extra royaal aangebracht dat het goed zou hechten, mocht de muur de lijm opzuigen.

Vliesbehang scheen dus heel makkelijk te zijn omdat je de lijm op de muur aanbrengt en niet op het behang zelf. Dat betekent dat je dus in principe geen behangtafel nodig hebt.

De volgende dingen heb ik (ook bij Action) meegenomen om mijn schouw te kunnen voorzien van dit vliesbehang van Action met steen print:

  • universele behanglijm (is ook voor vliesbehang, staat op de emmer)
  • een langere steel met verfroller
  • extra verfroller, iets kleiner
  • een verfbak die je normaal gebruikt voor je roller, alleen nu voor de lijm
  • 2 rollen vliesbehang in de print met steen (er zijn vaak ook andere printen)
  • schaar en mesje
  • doek of iets anders om het glad te maken (ik heb het gewoon met mijn handen gedaan)

En dit is het uiteindelijke resultaat. Ik vond het wel lastig om die print goed over te laten lopen maar dat is goed gegaan. Je moet gewoon echt goed kijken hoe hij loopt. Ik koos ervoor om niet te meten van tevoren, maar gewoon kijken hoe ik hem kon plaatsen en vervolgens aan de bovenkant het overgebleven wegsnijden of knippen. Soms wel lastig met al die hoeken maar ik ben best tevreden.

Of het makkelijk is? Ja, ik vind dit makkelijker en fijner dan verven maar dat is voor iedereen anders denk ik. Dit vliesbehang van Action heeft een print en dan is het lastiger als dat je een effen kleur kiest. Toch is het ook weer niet heel moeilijk met een print. Op de verpakking van de rol behang staat namelijk over hoeveel centimeters de print weer terugkomt. Op die manier zou je het van tevoren kunnen snijden of knippen op maat.

Ik ben blij met het resultaat en dat voor misschien €30 aan spullen 🙂 Geeft een veel gezelligere en huiselijkere sfeer in mijn appartement. Gezelliger ook vooral en meer aangekleed. Behang van Action is er ook in verschillende motieven.

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.