Unieke design urn om de dood en rouw mooier en lichter te maken

by Mariska
unieke design urnen bye urn

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Om mooie herinneringen een belangrijke plek in het dagelijks leven te geven, ontwerpt designstudio Bye unieke design urnen. De urnen van Bye worden ontworpen met de gedachte dat het liever, lichter en mooier kan rondom afscheid en verdriet, dichter bij het leven en hoe iemand was.

Tanja Soeter en Desiree Vernie zijn de oprichters van Bye memorial design. Zij verdiepten zich in afscheidsrituelen van over de hele wereld. Daarbij ontdekten ze dat afscheid nemen in onze cultuur nog vaak ver van ons af ligt: “Rouw is onderdeel van het leven en dat komt niet met een einddatum. Toch is de verwachting vaak dat je er binnen een paar maanden weer bovenop bent. Juist daarom wilden we iets ontwerpen om het gesprek over iemand die je moet missen gaande te houden. Dat je weer kunt lachen, betekent niet dat je geen verdriet meer voelt.”

Bye design urnen

De ontwerpen van Bye bestaan uit kwalitatieve duurzame materialen in lichte kleurtonen. Er zijn 3 liter varianten, waar meestal alle as in kan, en mini urnen.  Een mini urn is geschikt om een gedeelte van de as in te doen en de overige as uit te strooien of te verdelen in meerdere urnen.

Bell Shrine

Bell Shrine is een ontwerp met een glazen stolp en een houten onderstel. Door een persoonlijk symbool in de stolp te plaatsen blijven herinneringen dichtbij, elk symbool heeft een eigen betekenis. De urn is verkrijgbaar in twee maten, de grote urn met een inhoud van 3 liter en de kleine met een inhoud van 0,7 liter. Deze urn wordt handgemaakt in Duitsland.

Boat

unieke design urnen
Unieke design urn om de dood en rouw mooier en lichter te maken

Boat is een mini urn in de vorm van een bootje en is geïnspireerd op de symboliek van varen. Dit design van wit porselein wordt in Nederland met de hand gemaakt. Boat heeft een inhoud 0,2 liter.                      

Heart Globe

Het hart is een wereldwijd symbool voor liefde. Deze wit keramieken urn en het porseleinen hart in de mini urn hebben een matte afwerking. De glazen bol kan geschud worden zodat er een prachtig effect ontstaat met de glitters. De Heart Globe heeft een inhoud van 0,3 liter.

De urnen zijn te koop via www.byelove.nl Verkoopprijzen: Boat €225,- (0,2 l), Bell Shrine urn (0,7 l) vanaf €515,- Bell Shrine urn ( 3 l) vanaf €589, Heart Globe €249,- (0,3 l)

Over de oprichters

Tanja Soeter (49) en Desiree Vernie (45) zijn de oprichters van Bye memorial design. Desiree werkte onder andere bij Marie Stella Maris, C1000 en Red Bull als Unit Manager & Sales Director.Tanja werkte als Creative Director onder meer bij de Bijenkorf, Noosa en Jumbo en had een eigen Design Studio. Bij HEMA werkten ze voor het eerst samen, Desiree was daar verantwoordelijk voor marketing en Tanja voor design. Ze ontdekten daar al snel dat ze een krachtige combinatie zijn, heel verschillend maar met een gelijke basis. Hieruit ontstond de gedachte dat rouw en afscheid liever kunnen zijn. Vanuit de filosofie dat schoonheid een helende werking kan hebben, werken ze aan designs en ontwikkeling van producten en ideeën.

Related Posts

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.