Spoken, geesten en een zesde zintuig

by Mariska
tarot card surrounded with healing stones

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Het spookt al lange tijd door mijn hoofd om hier een artikel over te schrijven. Goede woordkeus, hè? Goed, het begin vind ik lastig. Ik weet dat dit een onderwerp is die door vele mensen niet wordt geloof en als ik mijn ‘dingen’ deel, dat je zelfs voor gek uitgemaakt wordt of dat je niet spoort. Gelukkig heb ik een zusje die dit soort dingen ook heeft en heeft meegemaakt en daarom wil ik het er toch over hebben. In dit artikel lees je de dingen die ik heb meegemaakt, die 100% zeker zijn en waar ik niet over lieg. Heb ik een zesde zintuig? Dit heb ik meegemaakt en geloof me, het is niet fijn. Verre van zelfs. Zo erg, dat ik er zelfs soms bang van wakker wordt midden in de nacht. Toch wil ik er over schrijven en wellicht zijn er lezers die dit ook hebben ervaren en ook dingen hierover willen delen. Let op: het is een lang artikel, waarvan ik over getwijfeld heb dit online te zetten. Mail mij dan of laat een reactie achter.

Spoken, geesten en een zesde zintuig

Dat is waar ik het over ga hebben. In het kort ga ik nu zeggen wat ik heb meegemaakt en dat zal ik in korte stukjes verder uitleggen. Allereerst word ik soms wakker, midden in de nacht, doordat mijn naam geroepen wordt. Niet in mijn droom, nee, alsof er iemand naast mijn bed staat. Heb eens iets voorspeld van tevoren en mijn vriendje ging inderdaad vreemd, een gesprek met mijn overleden oma en een schim van mijn opa op het bed naast mij. Word ik er blij van? Nee, niet bepaald. Het is zelfs wel eng te noemen, geloof me. Goed, nu ga ik verder in op de situaties.

Bang wakker worden midden in de nacht

Dit is echt angstaanjagend. Ergens midden in de nacht droom je ergens over en ineens schrik je wakker met het hart in je keel. Ik schrok wakker omdat ik mijn naam hoorde ergens in mijn kamer. Dat is zo angstaanjagend, echt waar. Dit heb ik vaker de laatste tijd en daarom slaap ik niet meer in het geheel donker. Sinds kort slaap ik, hoe kinderachtig het klink, met een nachtlampje. Als ik ergens slaap zonder nachtlamp, dan zet ik de ‘zaklamp functie’ van mijn telefoon aan zodat ik altijd licht heb. Ik merk dat als ik dat heb, dat ik dat dan niet heb en dus beter slaap. Gelukkig.

Gesprek met mijn overleden oma

Dit heb ik gehad op het moment dat ik bij mijn moeder thuis woonde. In mijn droom had ik een soort gesprek met mijn oma, heel vreemd. Eerst dacht ik dat het gewoon een droom was, tot ik er met mijn moeder over praatte en dingen in dat gesprek waren gezegd die ik niet kon weten. Die vertelde ik tegen mijn moeder en zij zei dat dat dingen waren die ook echt waar waren. Dat is echt zo raar om te horen! Klein dingetje: Ik heb een jaar gedaan over mijn rijbewijs en op het moment dat ik aan het afrijden was reed ik bijna een fietser aan. De examinator trapte op zijn rem en het enige wat ik dacht is dat ik gezakt was. We reden terug naar het CBR en toen moest ik wachten op de uitslag. Ik kreeg het voordeel van de twijfel. HOE BIZAR?! Normaal hoor je, lijkt mij, gezakt te zijn. Direct. In dat gesprek met mijn oma vroeg ik daar naar en toen gaf zij een knipoog. Het is raar, vreemd en in mijn ogen echt totaaal geen toeval. Dat kan niet!

Schim van mijn overleden opa naast mij in bed

Dit was in 2008 ongeveer. Ik sliep in het huis bij mijn oom en tante omdat die op vakantie waren en sliep in het bed van mijn oom en tante. Aan de kant van mijn tante. Op een gegeven moment werd ik wakker midden in de nacht en zag de schim van mijn opa (de opa van de oma die ik hierboven noemde), naast mij in bed liggen. Geloof me, je krijgt een hartverzakking. Het was geen droom, want ik was wakker. Ik heb het 100% meegemaakt. Dat is zo verschrikkelijk eng! Dit heb ik gelukkig niet meer meegemaakt.

Mijn vriendje ging vreemd en ik wist het

Er was een jongen die achter mij aan liep en ik vond hem zo vervelend dat ik niets van hem wilde weten. Op een gegeven moment spraken we af, gingen we wat drinken en toen vond ik hem wel leuk. Hele korte samenvatting. Het was leuk en op een gegeven moment droomde ik een keer dat hij met zijn ex ging, hoe erg hij ook een hekel aan haar had. Hij had een ex (inmiddels z’n vriendin weer) die ook verschrikkelijk irritant was. Dit heb ik toen tegen hem gezegd dat ik dit gedroomd had (via MSN toen nog) en hij zei dat ik me niet druk moest maken. Op een gegeven moment was het kermis bij ons in het dorp en ik kon één avond niet vanwege de centjes. Die avond zat ik thuis met 2 vriendinnen en op een gegeven moment begon hij te smsen dat hij het allemaal niet meer wist en dat hij niet verder wilde. Op dat moment zei ik tegen mijn vriendinnen; luister, als mijn droom uitkomt, dan geef ik me op voor het zesde zintuig. De dag erna kwam ik zijn vrienden tegen in de kroeg en je raad het al.. ik was kapot van verdriet en een zei tegen mij.. ‘Wat een lul is hij ook he, gaat hij zomaar met haar!’ Daarna heb ik het gesprek van MSN nog eens terug gezocht en ik had het inderdaad al voorspelt..

Zo heb ik ook een aantal keer contact gezocht met een paragnost van Antwoordeneninzichten.nl. Barbara, de vrouw die het heeft opgericht, is ook al vaker in de media geweest. Zelf heb ik vaker contact gehad met Margreet. Een super lieve vrouw die mij vaker op weg heeft geholpen in goede, maar ook slechte tijden. En geloof me, ze weet dingen zonder dat jij ze hebt gezegd, ze heeft dingen uitgesproken die zijn uitgekomen, maar heeft me ook goed op mijn plek gezet door de waarheid te vertellen in sommige situaties. Kijk eens op die pagina en probeer het eens als je ergens mee zit.

Nu ben ik benieuwd hoe jullie erover denken. Hebben jullie bijvoorbeeld van dit soort ervaringen gehad? Wat ik al zei, dit berust op feiten die ik zelf heb meegemaakt en niets is verzonnen. Mocht je het niet openbaar willen delen in de reacties mag je mij ook mailen. Graag zelfs!

Lees ook:
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
Ik wilde er 3, maar heb er maar 2
20 dingen waar ik me enorm aan erger, irritante dingen!

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.