Op onze nieuwsbrief abonneren

Spoken, geesten en een zesde zintuig

Het spookt al lange tijd door mijn hoofd om hier een artikel over te schrijven. Goede woordkeus, hè? Goed, het begin vind ik lastig. Ik weet dat dit een onderwerp is die door vele mensen niet wordt geloof en als ik mijn ‘dingen’ deel, dat je zelfs voor gek uitgemaakt wordt of dat je niet spoort. Gelukkig heb ik een zusje die dit soort dingen ook heeft en heeft meegemaakt en daarom wil ik het er toch over hebben. In dit artikel lees je de dingen die ik heb meegemaakt, die 100% zeker zijn en waar ik niet over lieg. Dit heb ik meegemaakt en geloof me, het is niet fijn. Verre van zelfs. Zo erg, dat ik er zelfs soms bang van wakker wordt midden in de nacht. Toch wil ik er over schrijven en wellicht zijn er lezers die dit ook hebben ervaren en ook dingen hierover willen delen. Let op: het is een lang artikel, waarvan ik over getwijfeld heb dit online te zetten. Mail mij dan of laat een reactie achter.

Spoken, geesten en een zesde zintuig

Dat is waar ik het over ga hebben. In het kort ga ik nu zeggen wat ik heb meegemaakt en dat zal ik in korte stukjes verder uitleggen. Allereerst word ik soms wakker, midden in de nacht, doordat mijn naam geroepen wordt. Niet in mijn droom, nee, alsof er iemand naast mijn bed staat. Heb eens iets voorspeld van tevoren en mijn vriendje ging inderdaad vreemd, een gesprek met mijn overleden oma en een schim van mijn opa op het bed naast mij. Word ik er blij van? Nee, niet bepaald. Het is zelfs wel eng te noemen, geloof me. Goed, nu ga ik verder in op de situaties.

Bang wakker worden midden in de nacht

Dit is echt angstaanjagend. Ergens midden in de nacht droom je ergens over en ineens schrik je wakker met het hart in je keel. Ik schrok wakker omdat ik mijn naam hoorde ergens in mijn kamer. Dat is zo angstaanjagend, echt waar. Dit heb ik vaker de laatste tijd en daarom slaap ik niet meer in het geheel donker. Sinds kort slaap ik, hoe kinderachtig het klink, met een nachtlampje. Als ik ergens slaap zonder nachtlamp, dan zet ik de ‘zaklamp functie’ van mijn telefoon aan zodat ik altijd licht heb. Ik merk dat als ik dat heb, dat ik dat dan niet heb en dus beter slaap. Gelukkig.

Gesprek met mijn overleden oma

Dit heb ik gehad op het moment dat ik bij mijn moeder thuis woonde. In mijn droom had ik een soort gesprek met mijn oma, heel vreemd. Eerst dacht ik dat het gewoon een droom was, tot ik er met mijn moeder over praatte en dingen in dat gesprek waren gezegd die ik niet kon weten. Die vertelde ik tegen mijn moeder en zij zei dat dat dingen waren die ook echt waar waren. Dat is echt zo raar om te horen! Klein dingetje: Ik heb een jaar gedaan over mijn rijbewijs en op het moment dat ik aan het afrijden was reed ik bijna een fietser aan. De examinator trapte op zijn rem en het enige wat ik dacht is dat ik gezakt was. We reden terug naar het CBR en toen moest ik wachten op de uitslag. Ik kreeg het voordeel van de twijfel. HOE BIZAR?! Normaal hoor je, lijkt mij, gezakt te zijn. Direct. In dat gesprek met mijn oma vroeg ik daar naar en toen gaf zij een knipoog. Het is raar, vreemd en in mijn ogen echt totaaal geen toeval. Dat kan niet!

Schim van mijn overleden opa naast mij in bed

Dit was in 2008 ongeveer. Ik sliep in het huis bij mijn oom en tante omdat die op vakantie waren en sliep in het bed van mijn oom en tante. Aan de kant van mijn tante. Op een gegeven moment werd ik wakker midden in de nacht en zag de schim van mijn opa (de opa van de oma die ik hierboven noemde), naast mij in bed liggen. Geloof me, je krijgt een hartverzakking. Het was geen droom, want ik was wakker. Ik heb het 100% meegemaakt. Dat is zo verschrikkelijk eng! Dit heb ik gelukkig niet meer meegemaakt.

Mijn vriendje ging vreemd en ik wist het

Er was een jongen die achter mij aan liep en ik vond hem zo vervelend dat ik niets van hem wilde weten. Op een gegeven moment spraken we af, gingen we wat drinken en toen vond ik hem wel leuk. Hele korte samenvatting. Het was leuk en op een gegeven moment droomde ik een keer dat hij met zijn ex ging, hoe erg hij ook een hekel aan haar had. Hij had een ex (inmiddels z’n vriendin weer) die ook verschrikkelijk irritant was. Dit heb ik toen tegen hem gezegd dat ik dit gedroomd had (via MSN toen nog) en hij zei dat ik me niet druk moest maken. Op een gegeven moment was het kermis bij ons in het dorp en ik kon één avond niet vanwege de centjes. Die avond zat ik thuis met 2 vriendinnen en op een gegeven moment begon hij te smsen dat hij het allemaal niet meer wist en dat hij niet verder wilde. Op dat moment zei ik tegen mijn vriendinnen; luister, als mijn droom uitkomt, dan geef ik me op voor het zesde zintuig. De dag erna kwam ik zijn vrienden tegen in de kroeg en je raad het al.. ik was kapot van verdriet en een zei tegen mij.. ‘Wat een lul is hij ook he, gaat hij zomaar met haar!’ Daarna heb ik het gesprek van MSN nog eens terug gezocht en ik had het inderdaad al voorspelt..

Zo heb ik ook een aantal keer contact gezocht met een paragnost van Antwoordeneninzichten.nl. Barbara, de vrouw die het heeft opgericht, is ook al vaker in de media geweest. Zelf heb ik vaker contact gehad met Margreet. Een super lieve vrouw die mij vaker op weg heeft geholpen in goede, maar ook slechte tijden. En geloof me, ze weet dingen zonder dat jij ze hebt gezegd, ze heeft dingen uitgesproken die zijn uitgekomen, maar heeft me ook goed op mijn plek gezet door de waarheid te vertellen in sommige situaties. Kijk eens op die pagina en probeer het eens als je ergens mee zit.

Nu ben ik benieuwd hoe jullie erover denken. Hebben jullie bijvoorbeeld van dit soort ervaringen gehad? Wat ik al zei, dit berust op feiten die ik zelf heb meegemaakt en niets is verzonnen. Mocht je het niet openbaar willen delen in de reacties mag je mij ook mailen. Graag zelfs!

Lees ook:
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
Ik wilde er 3, maar heb er maar 2
20 dingen waar ik me enorm aan erger, irritante dingen!

close

18 Reacties

 1. 25 januari 2015 / 19:27

  Super dat je hier zo over durft te schrijven! Ik vind het een zeer interessant onderwerp en heb zelf ook een aantal dingen meegemaakt. Soms kom ik in een situatie of in een gesprek en denk ik ‘ik heb dit al eens gezegd/meegemaakt’-> deja vu!
  Ook heb ik wel eens het gevoel dat iemand bij me is, een beschermengel? Ik zat eens huilend te telefoneren met mijn moeder en opeens voelde het alsof iemand naast me zat en een arm om mijn schouder sloeg.
  Net als mijn zusje (verhaal hier boven) heb ik in de nacht dat mijn oma overleed contact met haar gehad. We gingen net naar bed en we hoorden iets in huis. Mijn vriend sprong op en rende naar beneden om te gaan kijken. Hij voelde onderweg kou en alsof iets langs hem ging, terwijl ik op dat moment een licht bal/vlek in onze kamer zag. Toen in de ochtend mijn moeder belde, wist ik genoeg…. Toen ik later die dag ging kijken waar ze opgebaard lag, voelde ik haar aanwezigheid en arm om me heen…..
  Lees het laatste blogbericht van Roxanne – Eerste hulp bij dieren haar?My Profile

 2. 8 januari 2015 / 01:20

  Een onderwerp waar ik best wel even over na moest denken heb je hier aangesneden…Spoken en geesten, daar heb ik eigenlijk zelf geen ervaringen mee,maar dat zegt natuurlijk niets,misschien ben ik daar niet zo gevoelig voor..Het zesde zintuig, daar heb ik wel aardig wat ervaring mee. Zo weet ik bv vaak wanneer de telefoon gaat of wie het is. Ook droomde ik de nacht voor de geboorte van mijn kinderen of het jongens of meisjes waren..( vroeger wist je dat helemaal niet van tevoren en het klopte alle 3 de keren ) en zo kanik nog wel duidend kleine voorbeeldjes noemen.

  Nu is dat natuurlijk niet zo erg, anders word het als het( wat je weet ) een niet zo leuke afloopt heeft. Eigenlijk geeft je intuitie toch onbewust een signaaltje af . bv in het geval wat jij beschreef. Je onderbewust zijn zegt eigenlijk, HEEEEE! dit zit niet goed…HEEEE bv deze relatie is niet goed voor jou.Helaas luisteren wij mensen vaak te weinig naar deze signalen en blijven bv in het geval van vreemdgaan “hopen”dat we het toch fout hebben..

  .Het zesde zintuig is niet per definitie paranormaal, volgens mij…ik denk dat wij in de huidige tijd het niet meer voldoende ontwikkelen ( doordat we erg rationeel zijn en geacht worden rationeel te denken ) om het duidelijk te herkennen..Men zegt wel eens je gevoel belazerd je nooit en volgens mij klopt het wel…want mijn gevoel heeft mij echt nog nooit bedonderd en toen ik meer op dat gevoel durfde te vertrouwen, bleken mijn “eerste gevoelsbeslissingen” meestal de beste beslissingen te zijn die ik had genomen…..

  mooi artikel,
  groetjes petra
  Lees het laatste blogbericht van Petra – WinterSales shoplogje..My Profile

  • 9 januari 2015 / 08:21

   Ja vreemd he dat soort dingen. Bedankt voor je uitgebreide reactie ! :)Maar inderdaad zo’n gevoel dat jij omschrijft is wel zo.

 3. Manon
  7 januari 2015 / 20:32

  Ik vind het knap dat je hier over schrijft. Ik geloof er ergens wel in.

  Toen mijn vader nog leefde kwam mijn vader altijd in de ochtend om 7,00 uur om mij een kus te geven en een fijne dag te wensen tot vanavond.

  Toen mijn vader overleed, stond mijn vader altijd bij de kamerdeur om 7.00 uur in de ochtend. Alleen ik kreeg geen kus en ik hoorde geen stem. Hij stond daar alleen maar bij mijn kamerdeur. Sinds 2 jaar is die niet meer gekomen en ik snap eigenlijk niet waarom.
  Lees het laatste blogbericht van Manon – Home Wax Moods van de ActionMy Profile

  • 9 januari 2015 / 08:22

   Maar vond jij dat niet naar? Zoiets heb ik dus gehad met mijn oma en opa en ondanks dat ze natuurlijk hartstikke vertrouwd zijn vond ik het ergens ook wel eng.

 4. Kaylani
  7 januari 2015 / 19:33

  Dapper dat je er een artikel over schrijft, heel interessant ook! In de nacht dat mijn oma overleed werd ik wakker omdat iemand me wakker schudde, exact rond de tijd dat zij is overleden. Het gekke? Er was dus niemand in mijn kamer. Later bleek dat mijn 2 zussen die nacht ook wakker werden gemaakt, waarschijnlijk kwam oma afscheid nemen.
  Ook heb ik een keer iets raar meegemaakt, ik zat samen met mijn zus op mijn kamer. Ineens kwam er een zwart balletje mijn kamer op, stootte mijn emmer om en stuiterde vervolgens de zoldertrap op. Een paar jaar later had ik het daar over en toen bleek dat mijn pa het zwarte balletje ook wel eens gezien had.

  Al met al, ik heb ook wel eens rare dingen mee gemaakt, maar het blijft een interessant topic!
  Lees het laatste blogbericht van Kaylani – The Body Shop Glazed Apple gift setMy Profile

  • 9 januari 2015 / 08:24

   Wat raar zeg van de zwarte balletje? En dat je vader het dan ook gezien heeft maakt het nog vreemder vind ik. Allemaal van die onverklaarbare dingen. Zelf heb ik nog een aantal dingen die niet in dit artikel staan, wellicht dat ik een tweede artikel maak.

   • Kaylani
    9 januari 2015 / 13:10

    Een 2e artikel zou geen slecht idee zijn, doen waar je jezelf goed bij voelt!
    Lees het laatste blogbericht van Kaylani – Nonique Tropical OogserumMy Profile

 5. 7 januari 2015 / 19:14

  ik denk wel dat er meer is tussen hemel en aarde om het zo maar ff te zeggen. vooral mijn moeder heeft zulk soort dingen meegemaakt, maar ik zelf niet (niet bewust in ieder geval). wel moet ik zeggen dat ik vaak droom en de dingen die ik droom ook vaak in real life uit komen.. super weird XD
  Lees het laatste blogbericht van femketje – Essence All About Sunrise Palette.My Profile

 6. Anita Gussinklo
  7 januari 2015 / 15:47

  Ik ben blij dat je dit artikel geplaatst hebt,
  Vind het een heel interessant onderwerp.
  Zo vond ik het zesde zintuig op tv ook zo boeiend.
  Er is zeker meer en jij hebt duidelijk een bepaalde gave.
  Het schijnt dat kinderen dit ook veel vaker hebben.
  Zelf heb ik wel eens gehad dat ik aan een bepaald persoon moest denken en 5 minuten later stond hij aan de deur. Bedankt ook voor de link.

  • 9 januari 2015 / 08:24

   Klopt, kinderen en dieren lijken veel meer te zien dan wij als mensen. Ook interessant!

 7. 7 januari 2015 / 11:36

  Interessant om te lezen, het lijkt me wel vervelend. Mijn broertje heeft hier volgens mij ook wel last van maar ik niet echt. Ik kan je daar verder ook niet echt veel over vertellen. Ik hoop alleen dat je het op een gegeven moment een plekje kan geven zodat het in ieder geval niet meer zo eng is.
  Lees het laatste blogbericht van Kirsten – Spam je blogMy Profile

  • 9 januari 2015 / 08:25

   Nou dat probeer ik wel, maar het is iets wat steeds terug komt. Een plekje geven gaat dus niet zomaar.

 8. 7 januari 2015 / 10:38

  Heel heftig verhaal meis! Moedig van je om dit online te zetten. Ik heb ook vaak dat ik dingen in mijn gedachten voorspel die ook daadwerkelijk uitkomen. Echt bizar is dat.
  Lees het laatste blogbericht van Miss Sentinelli – Maastricht, here we come!My Profile

 9. bianca
  7 januari 2015 / 00:19

  Hoi hoi,

  Ten eerste heel moedig van je om dit te vertellen snap best dat je er lang over getwijfeld hebt.
  Zelf heb ik wel is dromen wat later gebeurt of dat ik is ergens ben voor het eerst en het al is in een droom heb gezien of meegemaakt. Heel apart idd. En soms voel ik gewoon dat er iets is gebeurt of niet goed zit heel apart. Of het nou toeval is of niet dat durf ik niet te zeggen. Om een vb te geven jaren geleden had ik een apart gevoel en dat zei me dat ik na me vriend moest gaan hoe dichterbij ik kwam hoe naarder en raarder ik werd toen ik er binnen kwam kreeg ik een raar gevoel over me, het bleek dat zijn neef zich had opgehangen net iets daarvoor rond die tijd dat ik me raar ging voelen. Niemand had het zien aankomen dus was echt onverwachts, savonds was de lucht helemaal helder en je zag maar 1 ster aan de hemel staan. Echt heel apart. Zo heb ik wel vaker dingen gehad. Ik ben er niet echt mee bezig zelf. Eerder heb ik me er een tijdje in verdiept nu heb ik zoiets van het heeft vast goede bedoeling ofzo hoewel ik wel nog steeds nieuwsgierig ben heel apart haha, misschien is op die site kijken wat je noemt.
  Groetjes

 10. Marjoleine
  7 januari 2015 / 00:10

  Wauw Mariska, wat een heftig verhaal heb je geschreven. Super knap dat je het online durft te zetten. Ik zelf geloof ook in deze dingen, ik heb zelf namelijk ook een aantal dingen meegemaakt. Niet zo eng als jou gelukkig, maar ik heb wel mijn opa gezien in een droom en dat precies in de nacht waarop hij overleden is, alsof hij afscheid kwam nemen. Ik durf ook niet meer in het volledige donker te slapen, daarom is de lamp op de hal altijd aan.
  Er zijn natuurlijk een hoop mensen die dit niet zullen geloven en misschien krijg je wel nare reacties. Maar ik denk dat je er tegelijkertijd ook mensen mee helpt en herkenning biedt!
  Goed dat je hierover durft te schrijven.

  Liefs,
  Marjoleine
  Lees het laatste blogbericht van Marjoleine – Update winactieMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.