Series die ik volg in de herfst op dit moment

series

Heel vaak zie ik overal voorbij komen hoeveel series iedereen wel niet volgt. Vooral Orange is the new black, Game of Thrones, Breaking Bad en ga zo maar door. Eerlijk? Ik heb nog nooit een van die series gekeken en het doet me ook echt helemaal niets. Net als die Sex and the City hype van jaren geleden. Ik heb daar echt helemaal niks mee. Geef mij maar lekker de Nederlandse series. Ik laat je hier zien welke series ik volg en waarom ik deze volg.

Series die ik volg

Celblok H

Serie Celblok H volg ik vanaf het eerste seizoen en de eerste aflevering. Ik ben gek op gevangenis series en toen ik hoorde dat dit om een vrouwengevangenis ging deed het me direct denken aan Vrouwenvleugel van vroeger. Ik was nog jong, maar kan me het wel heel goed herinneren. Celblok H werd direct een nieuwe favoriet. Vind het persoonlijk een goede serie, gebeuren ‘leuke’ dingen in en goed gespeeld. Het is niet echt een verhaal wat je (denk ik) in een echte gevangenis tegen komt, maar dat maakt het zeker niet minder leuk! Je ziet vooral Eva van de Wijdeven en Isa Hoes in de hoofdrol. Eva ‘Freddy’ is daar een soort van de baas en zij heeft haar vrouwtjes die het allemaal wel voor haar oplossen als er iets gebeurd wat haar niet aanstaat. Dit soort series vind ik altijd al heel erg leuk!

Verslaafd

https://www.youtube.com/watch?v=LADUuIw1I9o&list=PLw1m-W4FtiaQhvF594e9yKXsmzDL8vp1j

Serie Verslaafd is ook zo’n programma die helemaal mijn interesse wekt. Zelf heb ik nooit drugs gebruikt, maar heb ik wel vrienden en kennissen gehad die dit deden toen ik met ze omging. Het is allemaal echt heel bizar wat er in die wereld gebeurt, hoeveel iemand gebruikt, waarom degene gebruikt en ook hoe jong ze tegenwoordig zijn als ze gaan gebruiken. Ik vind dit gewoon zo interessant om de vragen die ik net aangaf. Waarom? Geen idee. Helaas zie ik in mijn omgeving ook mensen die er aan kapot gaan of gewoon echt veel gebruiken. Vraag me dan altijd af of ze wel weten waar ze mee bezig zijn. In dit programma ziet je Jim Geduld en Peter van der Voorst die samen met de familie van de verslaafde in actie komen in de hoop dat hun dierbare zich laat opnemen in een kliniek.

Geef mij nu je angst

Serie Geef mij nu je angst wekte ook vanaf het moment dat ik de reclame tussendoor zag mijn interesse. Dit programma gaat over mensen die een dwangstoornis hebben. Het is vaak zo bizar wat je ziet in dit programma en zo onwerkelijk allemaal. Het idee dat je zoveel dwang hebt in je om iets te doen zonder dat je het misschien wel wilt. Van dwangmatige zinnetjes in je hoofd tot het 3 keer nalopen van je auto of die wel op slot zit en de angst voor alles wat met kotsen te maken heeft. Het is echt heel apart als je het ziet maar des te mooier vind ik dat er zo’n programma is gekomen die dit soort mensen probeert te helpen en van hun dwangstoornissen af wil helpen. Als buitenstaanders zulke acties zien denken ze al vaak dat dit soort mensen ‘gek’ zijn. Iedereen heeft vaak snel een vooroordeel maar daar moeten we met zijn allen even beter bij nadenken hoe snel we iemand veroordelen. En ja, ik ook!

Goede tijden slechte tijden

https://www.youtube.com/watch?v=AwmAvAnFUI8

Serie Goede tijden slechte tijden volg ik ook echt al vanaf dat ik heel erg jong ben. Heb lang niet alle afleveringen gezien, omdat ik er niet voor thuis blijf, maar als ik thuis ben dan kijk ik het zeker weten. Ook al heb je het een week niet gezien, dan weet je evengoed nog vaak wat er allemaal speelt maar dat neem ik maar voor lief. Vind het allemaal wel steeds spannender worden op dit moment. Lucas die ontvoerd is, Nina die in coma ligt, Ludo die aan het aftakelen is en natuurlijk de liefdesvete tussen Bing, Sjors en Tim. En dan nog maar niet de nieuwe Anna te vergeten waar Wiet weer verliefd op is. Oh ja, en voor de kenners.. Nick komt weer terug!

Lees ook:
13 reasons why
Videoland serie Echte Penoze

Vind meer afleveringen op het YouTubekanaal van RTL4reality!
Kijken jullie deze series? Welke volgen jullie als het andere zijn?

11 Reacties

 1. Simone
  27 november 2014 / 22:59

  Wat betreft Nederlandse series/programma’s volg ik GTST ook (bijna elke dag) uit dit lijstje! Verder vind ik de serie A’dam en E.V.A. (npo 3) ook leuk om te zien. En het programma Met Open Armen niet te vergeten, dat is zo mooi.

 2. Lisanne
  22 november 2014 / 01:08

  Celblok H heb ik het 1e seizoen gezien, vind het een goede serie! Wel jammer dat het nu op dezelfde tijd is als Grey’s Anatomy, aangezien ik dat ook kijk!
  GTST kijk ik een paar keer in de week

 3. 21 november 2014 / 21:12

  Leuke series! Ik vind verslaafd echt een indrukwekkend programma. Ook ben ik sinds kort fan van “wij zitten vast”. Zo heftig en erg wat daar voorbij komt!
  Lees het laatste blogbericht van Nicole – P2 Mattifying Perfection concealerMy Profile

 4. Manon
  20 november 2014 / 16:07

  Celblok H vind ik echt super!

 5. 20 november 2014 / 13:13

  Tja dit zijn allemaal nederlandse series. Weinigen ervan kun je in België kijken. Maar ze klinken wel leuk!
  Lees het laatste blogbericht van beautifulday4makeup – Shoplog ParijsMy Profile

 6. beautyforgirls
  20 november 2014 / 11:26

  Celblok H lijkt mij erg goed.
  Liefs, xxx

 7. Northflix
  20 november 2014 / 10:54

  Ik had ook helemaal niets met Sex and the City. Vond het afschuwelijk!
  Maar wat jij verder opnoemt kijk ik ook nooit naar.
  En ik moet zeggen dat ik Breaking Bag leuk vond, maar seizoen 4 kan ik maar niet doorheen komen…
  Kun je zien hoe smaken verschillen 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Northflix – Mijn vierde PLOG: Sinterklaas intocht en meer foto’sMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.