You are here: Home » Blog tutorials en tips » De reden(en) waarom ik geen blogschema hanteer

De reden(en) waarom ik geen blogschema hanteer

Bloggen doe ik al een tijdje en heb ik heel vaak geprobeerd verschillende blogschema’s aan te houden. Ontelbare keren heb ik mezelf voorgenomen om minstens 1 artikel per dag te posten, ook 2 artikelen per dag en heb verschillende tijdstippen geprobeerd. Een blogschema die haalbaar zou moeten zijn zou je denken. Elke keer loopt dit weer een keer spaak. Waarom? Vaak omdat ik als ik thuis ben van werken moe ben, ik snel afgeleid ben, alles op het laatste moment beslis en daarom vaak andere dingen ga doen. Een van de doelen die ik met mijn blog heb is groeien, waardoor ik er een leuke (klein) salaris uit kan halen. Nu verdien ik ook wel wat met mijn blog en vind ik super vet, maar ik wil meer. Groeien en meer verdienen. Dat komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien en moet je ook iets voor doen. Mijn idee is dus veel artikelen posten die leuk zijn, heel veel tijd aan je blog besteden en ook reacties achterlaten op andere blogs.

Zo ga ik het dus wél doen

Er zijn dus verschillende redenen waarom ik me niet aan een blogschema kan houden. En dat komt door mezelf. Misschien heb ik niet genoeg doorzettingsvermogen, misschien denk ik teveel aan mezelf of misschien doe ik het goed door ook andere dingen te doen. Eigenlijk den ik het laatste. Vooruit plannen lukt mij de ene keer wel en de andere keer helemaal niet. Zo komt er 1 artikel online op een dag, zo 2 en soms een paar dagen niets. Dit heb ik gelukkig goed los kunnen laten en dat wil ik ook blijven doen. Als ik een keertje niet vooruit gepland heb komt er dus gewoon niets online. Heb ik er wel zin en tijd in, dan kan ik vooruit werken en misschien 2 artikelen per dag plannen. Dat zie ik op het moment zelf wel. Dit is trouwens niet omdat mijn interesse afgenomen is in bloggen, zeker niet. Omdat ik lekkerder in mijn vel zit, wil ik ook vaker dingen ondernemen. Zoals afgelopen zondag ben ik gewoon met mijn zusje mee naar huis gegaan en hebben we lekker de hele dag filmpjes op YouTube zitten kijken. En ik had geen artikelen gepland. Voelde ik me schuldig? Een beetje. Dat duurt heel even en dan denk ik er niet meer bij na.

Ik denk dat ik op deze manier een hele goede keuze maak. Wederom werkt het precies hetzelfde bij mij met winacties bijvoorbeeld. Ik weet dat ik het veel te laat verzend, maar iedereen krijgt zijn of haar prijs, 100%! De planning is om deze week ergens de winacties af te gaan die zijn afgelopen en iedereen die gewonnen heeft te mailen. Ook zal ik proberen de pakketjes te sturen. En het vriendenboekje natuurlijk! Nu weet je een beetje wat je kunt verwachten op mijn blog. Je kunt natuurlijk altijd gaan volgen op Facebook, Twitter en of Bloglovin waar de artikelen standaard worden gedeeld als deze online komen.

Lees ook:
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!
Zó kom je NIET in de schulden
De mooiste complimenten die ik kreeg over mezelf en mijn blog

Volg:
Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook