De reden(en) waarom ik geen blogschema hanteer

Bloggen doe ik al een tijdje en heb ik heel vaak geprobeerd verschillende blogschema’s aan te houden. Ontelbare keren heb ik mezelf voorgenomen om minstens 1 artikel per dag te posten, ook 2 artikelen per dag en heb verschillende tijdstippen geprobeerd. Een blogschema die haalbaar zou moeten zijn zou je denken. Elke keer loopt dit weer een keer spaak. Waarom? Vaak omdat ik als ik thuis ben van werken moe ben, ik snel afgeleid ben, alles op het laatste moment beslis en daarom vaak andere dingen ga doen. Een van de doelen die ik met mijn blog heb is groeien, waardoor ik er een leuke (klein) salaris uit kan halen. Nu verdien ik ook wel wat met mijn blog en vind ik super vet, maar ik wil meer. Groeien en meer verdienen. Dat komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien en moet je ook iets voor doen. Mijn idee is dus veel artikelen posten die leuk zijn, heel veel tijd aan je blog besteden en ook reacties achterlaten op andere blogs.

Zo ga ik het dus wél doen

Er zijn dus verschillende redenen waarom ik me niet aan een blogschema kan houden. En dat komt door mezelf. Misschien heb ik niet genoeg doorzettingsvermogen, misschien denk ik teveel aan mezelf of misschien doe ik het goed door ook andere dingen te doen. Eigenlijk den ik het laatste. Vooruit plannen lukt mij de ene keer wel en de andere keer helemaal niet. Zo komt er 1 artikel online op een dag, zo 2 en soms een paar dagen niets. Dit heb ik gelukkig goed los kunnen laten en dat wil ik ook blijven doen. Als ik een keertje niet vooruit gepland heb komt er dus gewoon niets online. Heb ik er wel zin en tijd in, dan kan ik vooruit werken en misschien 2 artikelen per dag plannen. Dat zie ik op het moment zelf wel. Dit is trouwens niet omdat mijn interesse afgenomen is in bloggen, zeker niet. Omdat ik lekkerder in mijn vel zit, wil ik ook vaker dingen ondernemen. Zoals afgelopen zondag ben ik gewoon met mijn zusje mee naar huis gegaan en hebben we lekker de hele dag filmpjes op YouTube zitten kijken. En ik had geen artikelen gepland. Voelde ik me schuldig? Een beetje. Dat duurt heel even en dan denk ik er niet meer bij na.

Ik denk dat ik op deze manier een hele goede keuze maak. Wederom werkt het precies hetzelfde bij mij met winacties bijvoorbeeld. Ik weet dat ik het veel te laat verzend, maar iedereen krijgt zijn of haar prijs, 100%! De planning is om deze week ergens de winacties af te gaan die zijn afgelopen en iedereen die gewonnen heeft te mailen. Ook zal ik proberen de pakketjes te sturen. En het vriendenboekje natuurlijk! Nu weet je een beetje wat je kunt verwachten op mijn blog. Je kunt natuurlijk altijd gaan volgen op Facebook, Twitter en of Bloglovin waar de artikelen standaard worden gedeeld als deze online komen.

Lees ook:
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!
Zó kom je NIET in de schulden
De mooiste complimenten die ik kreeg over mezelf en mijn blog

12 Reacties

 1. 10 november 2016 / 21:59

  Hey Mariska,

  Gewoon doen waar jij je goed bij voelt 🙂 . Ik denk dat dit voor iedereen verschilt 🙂 . Ik hou van planningen en gebruik mijn Bullet Journal hiervoor. Dit heeft voor mij heel erg geholpen. Alleen nu in deze periode van mijn zwangerschap is het soms nog wel zwaar om op tijd te posten 🙂 . Maar ook dat gaat wel weer goed komen.

  Gewoon doen wat jij fijn vindt 🙂 .

  Liefs!

 2. 9 november 2016 / 10:58

  Voor de ene werkt een blogschema, voor de andere niet. Daar is niets mis mee. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en bloggen mag niet als een druk of verplichting aan voelen want dan is het niet leuk meer.

 3. 8 november 2016 / 21:18

  Ik ben gelukkig juist heel goed geworden in het plannen van artikelen toen ik van 6 artikelen in de week naar 4 artikelen in de week ben gegaan. Dat gaf me op de één of andere manier zo veel rust en ruimte dat het nu heel erg goed lukt om te plannen, vooruit te werken en super geïnspireerd en gemotiveerd te zijn. Winacties afronden is ook niet mijn sterkste punt. Bij mij krijgt ook iedereen de prijs, alleen duurt het soms wat langer voordat ik winactie echt afrond. Het schiet er soms gewoon bij in.

 4. Manon
  8 november 2016 / 16:44

  Ik plan juist wel voor mijzelf, omdat ik het dan ook echt doe. Ik heb nu dus bijvoorbeeld gezegd dat ik zeker 3 artikelen per week online zet en daar heb ik me netjes aangehouden. Er zijn zelfs meerdere artikelen online geweest.

 5. nicole
  8 november 2016 / 14:59

  ik plan zelf vaak ook maar een aantal dagen/ minimaal een week vooruit. Ik schrijf wanneer ik wil en vaak vind ik het lekker om achter mijn computer te gaan zitten als ik vroeg klaar ben met werken. Ik schrijf wel mijn ideeën op in een schriftje. Dit vind ik onwijs handig om eens in te kijken als ik even geen idee heb.
  Lees het laatste blogbericht van nicole – Fashion | 6 x leuke/warme truien van BonprixMy Profile

 6. 8 november 2016 / 12:43

  ah zo herkenbaar en duidelijk en goed geschreven! liefs

 7. Naomi
  8 november 2016 / 12:20

  Ik heb voor mezelf een schema samengesteld omdat ik het zo wat overzichtelijker kan doen en ook vooral omdat ik m’n blog wel bekijk als een mini bedrijfje. ik heb dus heel wat artikels vooruit geschreven, ook in samenwerking met bedrijven en een schema helpt! Maar ik snap wel dat het niet zo gemakkelijk is.
  Lees het laatste blogbericht van Naomi – Exploring the legendary & refurbished Queen Mary 2 in ZeebruggeMy Profile

 8. 8 november 2016 / 08:20

  Ik maak wel een schema met wat ik wil gaan schrijven, maar vaak werk ik maar een week vooruit. scheelt wel dat je op die vermoeiende avonden met vooruit werken ook nieta hoeft. Het is die week al klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.