12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 

12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 

Normaal gesproken typ ik alle berichten die online komen op mijn laptop. Nu typ ik hem van mijn iPhone 6, terwijl ik in bed lig te luisteren naar de regen en mijn nieuwe 2 meter lange iPhone snoer van Hema gebruik. Ik bedoel maar! Ineens schoten me aantal dingen te binnen waarom Facebook eigenlijk ons leven verpest.

 • Als er niet op Facebook staat dat je een relatie hebt met je nieuwe lover dan is het nog niet officieel
 • Als niemand jouw status liked dan voel je je stom en niet interessant
 • Je bent pas ergens geweest als het ook staat weergegeven op je profiel dat je Sail of een concert hebt bezocht. En vergeet het late night bezoek aan Mac Donalds niet
 • Je hele nieuwsoverzicht staat vol met totaal nutteloze informatie wat je onbewust toch in je hoofd bewaard en ’t daardoor druk in je hoofd wordt
 • Je weet precies wie wat gegeten heeft, gedaan heeft en gaat doen waardoor er bar weinig gesprek stof over blijft bij een afspraak ‘in real life’
 • Je hebt mensen in je vriendenlijst die in ’t echt hun bek niet opentrekken en het woord ‘hoi’ er niet eens af kan
 • Mensen in je nieuwsoverzicht die nog steeds denken dat ze een iPad, reis, sieraad van een paar duizend Euro of 100 kratten bier kunnen winnen bij het delen van een bericht
 • Mensen die het nodig vinden alleen maar te zeiken in Facebook groepen. Over het spel Utopia, het weer, slechte service en vervolgens dit ook alleen (anoniem) durven te doen via internet
 • Dat sommige statussen nog net niet beginnen met ‘lief dagboek’
 • Je iemand uit je vriendenlijst gooit diegene ook serieus boos is
 • Al die totaal oninteressante spelletjes die mensen spelen
 • En al die 10048383 testen waar geen rest van klopt

Ik geloof dat dit wel een beetje de dingen zijn waarom Facebook ons leven verpest. Je kunt er natuurlijk een eigen mening over hebben want dit is hoe ik er over denk 🙂 dit is overigens lang niet op iedereen gebaseerd natuurlijk. Uiteraard heb ik ook leuke mensen in m’n lijst en zie ik leuke dingen in m’n nieuwsoverzicht 🙂

Waarschijnlijk zijn een aantal van bovenstaande punten wel herkenbaar voor een aantal van jullie. Ben benieuwd wat jullie zouden toevoegen in het rijtje!

Lees ook:
Hoe jongens zich gedragen op Facebook
14 Facebook groepen waar je meer bezoekers door krijgt
In the bloglight Facebook group

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

12 reacties op “12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 

 1. Ik voel me nu vooral heel stom dat ik niet weet dat het spel Utopia is hahahaha 😉
  Verder erg herkenbaar idd. Vooral die stomme deel & win acties!

 2. Een aantal van de zoveel redenen waarom ik mn Facebook privé ga houden, ook vanwege de ghost followers..hartstikke leuk hoor vriendjes zijn met Jan en alleman, tot ze over je gaan lullen. Sorry maar Facebook suckt gewoon eigenlijk

 3. Haha heeeel herkenbaar. Ik heb ook zo een hekel aan mensen die super overdramatisch allemaal dingen op facebook plaatsen over hoe stom haar ex vriendje is en hoe ze hem haat.

 4. Hmmm, ik weet dat er inderdaad wel van dit soort dingen je leventje behoorlijk wat moeilijker kunnen maken. In het begin dacht ik ook wel eens,…. hoe kan dat nu, dat al die mensen zo spannend leventje hebben en ik meestal niet?…dat heb ik al lang niet meer ondertussen, wel vind ik facebook doordat je er hoe vreemd ook, toch vaak op kijkt en gaat lezen een tijdrovend fenomeen…

 5. Meer kan ik het niet met iemand eens zijn. Ik durf geen eens mensen te verwijderen van mijn Facebook omdat ik bang ben dat ze dan boos worden of gekwetst, LOL. Maar ik doe het zelf ook hoor, als ik het lef heb om iemand toe te voegen en diegene accepteert mij niet denk ik gelijk dat zij mij niet aardig vinden. Gekkenwerk! Wat maakt het eigenlijk uit?!

 6. Sommige dingen zijn inderdaad herkenbaar, haha! Maar eigenlijk doe ik vrij weinig met facebook, dus ik vind niet dat het mijn leven verpest gelukkig. Reageer alleen af en toe op dingen in groepen. Oh, en mijn facebookpagina voor mijn blog dan.

 7. Er zitten echt wel een paar herkenbare punten tussen, haha!
  Zelf ben ik niet meer zo actief op Facebook, alleen maar om mijn blog te spammen in de daarvoor bedoelde groepen en bekijk ik zo af en toe het nieuwsoverzicht…

 8. Zo weet ik er nog wel een paar! Hihi de mooiste vind ik altijd de ‘love my life’ en ‘kijk mij eens altijd geweldig leuke dingen doen’ posts van anderen. Terwijl je eigenlijk wel beter weet van diegene. Overigens is het ook bewezen dat er mensen zijn die sort of depri worden van facebook. Door de oh zo gezellige en avontuurlijke foto’s van anderen worden ze onzeker over hun eigen leven. Die lijkt dat opeens zo saai.
  Facebook dient genomen te worden met een korreltje zout 😉
  XxX Prissi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.