Bladerdeeg hapjes met spinazie-fetakaas

Door Talitha – Vandaag heb ik weer een nieuw recept voor je klaarstaan. Door de feestdagen is mijn maandelijkse food-post iets later dan normaal. Maar dat maak ik goed met dit lekkere recept voor spinazie-fetakaas en bladerdeeg hapjes. Lees snel verder om er achter te komen hoe je deze hapjes precies maakt!

Ingrediënten (voor ongeveer 12 bladerdeeg hapjes):

 • 3 vellen bladerdeeg
 • 200 gram verse spinazie
 • 75 gram fetakaas
 • Verse knoflook of knoflookpoeder
 • Olijfolie
 • 1 ei

Bladerdeeg hapjes met spinazie-fetakaasBenodigdheden:

 • Oven en bakplaat
 • Wok of pan
 • Bakpapier

Bladerdeeg hapjes met spinazie-fetakaas

Bereidingswijze

Het maken van deze bladerdeeg hapjes is eigenlijk heel gemakkelijk, maar het kost wel even wat tijd. Begin met het uit de vriezer halen van de vellen bladerdeeg zodat deze zacht kunnen worden. Daarna was je de spinazie. De spinazie hoeft niet fijngesneden te worden en de hardere steeltjes kunnen er gewoon aan blijven. Wanneer je gebruik maakt van verse knoflook pel je deze, plet je de knoflookteen met je mes en snijd je deze fijn. Verwarm wat olijfolie in een wok of pan. Voeg nu je fijngesneden knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak deze tot het helemaal geslonken is. Wanneer je gebruik maakt van knoflookpoeder in plaats van verse knoflook voeg je deze pas toe nadat je de spinazie hebt geroerbakt. Haal de spinazie uit de pan en leg deze even op een bord om af te koelen. Snijd de fetakaas fijn, voeg deze toe aan de spinazie en meng samen.

Dan nu het gedeelte wat het meeste tijd kost, het daadwerkelijk maken van de hapjes. Snijd je bladerdeeg vellen in vier gelijke vierkantjes. Leg in het midden van ieder vierkantje een klein beetje van je spinazie-fetakaas mengsel. Vouw vervolgens je vierkantje dicht, zodat het een driehoekje wordt. Nu kun je de randen heel gemakkelijk (en netjes) met een vork dicht duwen. Je zult merken dat wanneer je te veel vulling gebruikt de hapjes niet goed willen sluiten. Doe dit tot al je bladerdeeg vierkantjes op zijn.

Klop vervolgens een eitje los en bestrijk de hapjes met een beetje ei voordat je zo’n 15 minuten in de oven zet op 180 ºC. En klaar! Nu heb je een heerlijk hartig hapje voor bijvoorbeeld verjaardagen of ‘s avonds lekker op de bank.

Wat is jouw favoriete bladerdeeg hapje om zelf te maken?

Bedankt voor het lezen! Liefs, Talitha ♥

Volg:
Share:

11 Reacties

 1. 8 januari 2017 / 12:50

  Oeh, dit is zó lekker! Ga het recept even opslaan. xx

 2. 6 januari 2017 / 15:04

  Ooh, dit lijkt me heerlijk, wil ik zeker en vast ook eens maken!

 3. 6 januari 2017 / 11:31

  Ooo wat lekker! Ga ik zeker een keer maken!

 4. 6 januari 2017 / 09:52

  O, maar dit wil ik!
  Ziet er erg lekker uit. Ik heb het komend weekend twee verjaardagen, dus ik ga mijn best doen om dit er tussen te kunnen krijgen. Dank voor het recept!

 5. 5 januari 2017 / 12:14

  Ik vind het er echt super lekker uitzien 🙂

 6. 5 januari 2017 / 09:33

  Ziet er goed uit, ik dit zelf ook al eens gemaakt en was heel lekker!
  Liefs,
  Yara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *