GezondheidGezondheid

Paprika Quiche

Paprika Quiche
Mooi en gezondMooi en gezond

Door Talitha – Afgelopen weekend maakte ik voor het eerst zelf een paprika quiche en deze lukte eigenlijk zo goed dat ik besloot om het recept vandaag met jullie te delen! Ik ben de laatste tijd veel bezig met vegetarisch koken en daarom is ook dit recept weer vegetarisch. Zelfs mijn vriend (die dol is op vlees) vond dit erg lekker! Met dit recept is ook heel gemakkelijk te variëren in groentes en er kan eventueel ook vlees aan toe gevoegd worden als je dat graag zou willen.

Paprika Quiche

De ingrediënten voor de paprika quiche zijn (voor ongeveer twee personen):

  • Rode paprika
  • Gele paprika
  • Halve courgette
  • Twee eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • Bladerdeeg (hoeveelheid is afhankelijk van de vorm die je gebruikt, ik gebruikte een kleine vierkante vorm, dus waren vier vellen bladerdeeg genoeg)
  • Zout en peper
  • Een zakje geraspte kaas ( ik gebruikte 30+ kaas)

Ik gebruikte in dit recept dus geen vlees omdat ik het ook lekker vind om eens een keer zonder vlees of vervanging daarvan te koken. Mocht je nu toch wel graag iets van vlees (of vis) willen toevoegen dan raad ik je aan om bijvoorbeeld gebakken gehakt, ham blokjes of gerookte zalm te gebruiken.  Zoals eigenlijk bij al mijn recept posts kun je voor de groenten andere variaties kiezen.

Paprika-Quiche

Een quiche maken lijkt veel ingewikkelder dan dat het eigenlijk is. Ik zal je in de volgende stappen precies vertellen hoe dat je het nu eigenlijk maakt.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries zodat deze al een beetje ontdooid zijn voordat je ze gaat gebruiken. Ze hoeven niet heel lang van te voren uit de diepvries gehaald te worden, voordat je begint met het snijden van de groenten is lang genoeg.
  3. Snijd de paprika’s en de courgette in kleine blokjes.
  4. Meng de eieren in een aparte kom met de crème fraîche totdat er een glad geheel ontstaat. Doe hier vervolgens de groente bij en mix dit door elkaar met wat peper en zout.
  5. Beleg je quiche-vorm of taartvorm met de plakjes bladerdeeg en giet het mengsel van de groenten met het ei hier bovenop.
  6. Strooi vervolgens de kaas er overheen en bak de quiche zo’n 35-40 minuten.

Paprika Quiche

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Talitha

Lees ook:

Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons

Bananenbrood
5x diepvriesfruit variaties

 

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

11 Comments

  1. 9 april 2016 / 16:22

    Ik ben dol op paprika alleen niet op courgette, haha! Dan zou ik dat vervangen voor kipfilet stukjes, lijkt me ook een heerlijke combinatie. Ik weet wat wij gaan eten volgende week 🙂
    liefs

  2. Mariska
    Auteur
    4 april 2016 / 20:50

    Het ziet er echt heerlijk uit 🙂 Ondanks dat ik niet echt een kok ben wil ik dit best eens proberen!

  3. 4 april 2016 / 19:58

    Wow, dit lijkt mij zo lekker! Ik houd juist van dit soort gerechten, want ik ben gek op paprika. Ik eet het sinds kort ook gewoon rauw, ja, zo lekker vind ik het. :’) Ik ben geen fan van courgette, maar zelfs hierin zit het er verdomd goed uit!

  4. Eilish (artisticstateofmind)
    4 april 2016 / 19:42

    Hoewel ik niet zo’n paprika fan ben, vind ik het er wel enorm lekker uitzien

  5. 4 april 2016 / 19:32

    Lijkt me erg lekker, jammer dat ik geen oven heb …

  6. 4 april 2016 / 19:28

    Ziet er heel lekker uit. Ik hou echt van quiche. Je kan er zoveel kanten mee op.

  7. Valentina
    4 april 2016 / 18:56

    Ahh ziet er lekker uit! Heb er nu zin in!

  8. Northflix
    4 april 2016 / 18:27

    Dit ziet er echt té lekker uit! En lijkt me ook niet zo lastig om te maken.
    Quiches maak of koop ik eigenlijk nooit.

  9. Darina
    4 april 2016 / 17:27

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou erg van quiches

  10. Manon
    4 april 2016 / 11:04

    Ik heb nog nooit quiche op. Mijn moeder haalt het altijd bij de AH, ze vind het super lekker, maar ik denk dat vers nog wel wat lekkerder is. Ik zal dit recept eens aan haar geven, zal ze blij mee zijn! Ziet er lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: