Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020

Shop mijn favorieten

Too Faced Palm Your Springs eyeshadow palette
Yves Saint Laurent Manifesto
Versace Crystal Noir
Pinky Promise Lightroom preset
Zo verdien je wel geld met bloggen!
Viktor & Rolf Flowerbomb
Dior Addict
Narciso Rodriguez Ambrée
Mon Guerlain eau de parfum
Bhave Rescue conditioner
Bhave Rescue shampoo
iPhone 11 pro spacegrijs 64gb
Blond Amsterdam Mok Beauty Queen
Givenchy Ange ou Démon
Charlotte Tilbury Viva la Vergara Hot Lips 2
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Catrice HD liquid coverage foundation 010 light beige
Dolce & Gabbana The One eau de parfum

Mini Monchou’s met Bastogne

Mini Monchou’s met Bastogne

Door Talitha ~ In de tijd dat ik nu maandelijks een post schrijf voor Mariska heb je vrijwel alleen nog maar gezonde recepten voorbij zien komen. Nu ben ik misschien wel een diëtiste in opleiding, maar dat betekend niet dat ik niet ook van lekkere gebakjes en dergelijke dingen houdt. Vandaag laat ik je dus zien hoe je deze lekkere mini monchou taartjes maakt met een bodem van Bastogne.

mini-monchous-met-bastogne1

De ingrediënten

Voor zo’n twaalf mini taartjes:

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram Bastogne koekjes (ongeveer 12 koekjes)
  • 200 gram monchou
  • 150 gram lemoncurd
  • 1 gelatine blaadje
  • 2 eetlepels water

Eventueel:

  • Suiker naar behoefte
  • Topping naar keuze. Ik gebruikte vlaaifruit, maar je kunt bijvoorbeeld ook verse aardbeien gebruiken.

Benodigdheden

Mixer, 12 cupcake vormpjes, koelkast, pan, kom en eventueel een keukenmachine

mini-monchous-met-bastogne2

Bereidingswijze

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je de koekjes ook in een zakje met druksluiting doen, deze in een theedoek leggen en de koekjes met een deegroller fijn maken.
  2. Smelt de boter in de pan. Haal de pan van het vuur en roer de koekkruimels door de boter heen.
  3. Zet de cupcake vormpjes klaar op een bord of snijplank en schep het koekmengsel in de vormpjes. Druk het met een lepel stevig aan en zet deze vervolgens alvast in de koelkast terwijl je de monchoumix maakt.
  4. Laat het blaadje gelatine ongeveer 5 minuten weken in een bakje water.
  5. Doe de monchou en lemoncurd samen in een kom en maak er met de mixer een glad mengsel van. Voeg eventueel wat suiker toe als je dit nodig vindt.
  6. Smelt de gelatine in een pannetje samen met twee eetlepels water. Haal van het vuur af en voeg dit bij de monchoumix. Mix het geheel nog even door met de mixer.
  7. Haal je cupcakevormpjes (met bodem) weer uit de koelkast en voeg hier een laagje van het monchoumengsel aan toe.
  8. Laat een nachtje in de koelkast opstijven. Versier de taartjes daarna zoals je zelf wilt.
  9. Smullen maar!

mini-monchous-met-bastogne3

Je kunt ook een beetje witte chocolade over je taartjes raspen, dat geeft het toch net nog iets feestelijkers.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:
Havermout Koekjes
Appel-Pecan Muffins
5x diepvriesfruit variaties
Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Liefs, Talitha ♥

Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

12 Comments

  1. Danielleeee
    4 oktober 2016 / 15:01

    Wat ziet dat er heerlijk uit ! Heel leuk als mini’s 🙂

  2. 3 oktober 2016 / 15:19

    Dit klinkt niet alleen onwijs lekker, maar ze zien er ook nog eens erg goed uit!
    Ik heb binnenkort mijn housewarming party en deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik misschien wel wil gaan maken hihi

  3. 3 oktober 2016 / 09:34

    Hier heb ik echt heel veel zin in! Ik ben dol op monchou taartjes!

  4. Mariska
    Auteur
    3 oktober 2016 / 09:16

    Het ziet er echt heel erg lekker uit. Misschien dat ik het eens ga proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.