10   27
6   68
6   75
13   98
2   77
6   74
5   128
12   212
21   146
9   90

Gezonde Aardbeien Kwarktaart

gezonde aardbeien kwarktaart
Volg je me al op Instagram?

Door Talitha – Een paar weken voor de zomervakantie moest ik samen met mijn klas een kookworkshop organiseren voor reuma patiënten. De klas werd verdeeld ik groepjes en ieder groepje moest een gezond recept bedenken. Een aantal klasgenoten van mijn kwamen met een gezonde aardbeien kwarktaart met notenbodem. Dat vond ik eigenlijk wel zo leuk dat ik besloot zelf de keuken in te gaan. Het recept van vandaag is daarom dus gebaseerd op de kwarktaart van mijn klasgenoten. Een gezonde aardbeien kwarktaart.

gezonde aardbeien kwarktaart

Ingrediënten gezonde aardbeien kwarktaart

Voor de bodem:

  • 60 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten

Voor de kwarkvulling:

  • 250 gram diepvriesaardbeien
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 rijpe bananen
  • 250 gram magere kwark
  • 3 dopjes vanille extract
  • Twee eetlepels water
  • Verse aardbeien voor de garnering

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Staafmixer
  • Eventueel een keukenmachine

gezonde aardbeien kwarktaart

Bereidingswijze

  1. Je begint de avond van te voren met het laten wellen van de abrikozen. Dit doe je simpelweg door ze in een bakje met water te zetten en te laten staan.
  2. Na dat de abrikozen een nachtje hebt laten staan maak je deze fijn in de keukenmachine, je kunt ze ook eventueel met een mes goed fijnsnijden.
  3. Maak ook de noten fijn. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in de keukenmachine, snijden of in een zakje doen en er met een deegroller overheen gaan. De keukenmachine heeft echter wel de voorkeur omdat je ze dan mooi fijn kan maken.
  4. Mix de noten en het abrikozenmengsel door elkaar. Doe dit vervolgens in de springvorm en duw het met een lepel goed aan. Zet deze vast in de koelkast. Leg ondertussen vast je gelatineblaadjes in water om te weken.
  5. Doe de aardbeien met de twee eetlepels water in een pannetje zodat deze zacht worden. Doe hier de bananen bij en maak dit met de staafmixer glad. Voeg ook het vanille extract toe.
  6. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze al roerend toe aan het aardbei-banaan mengsel.
  7. Neem vervolgens de pan van het vuur en laat het 10 minuten afkoelen.
  8. Roer de kwark door het aardbei mengsel en giet het in de springvorm.
  9. Laat de taart een nachtje in de koelkast staan zodat deze kan opstijven. Snijd vervolgens nog wat verse aardbeien om de taart te versieren.

Bedankt voor het lezen! Liefs, Talitha ♥

Lees ook:

Appel-Pecan Muffins

Water met citroen en groene thee
Mini Monchou’s met Bastogne
Homemade fruitwater met munt en limoen + variatietips

Volg:
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

14 Comments

  1. Britt
    8 augustus 2016 / 19:53

    Ziet er heerlijk uit, maar helaas gaat deze taart niet samen met mijn allergie voor noten en banaan :’)

  2. Mariska
    Auteur
    2 augustus 2016 / 09:39

    Ik vind het er ook echt super lekker uit zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.