Beleef het ultieme cowboyleven in de Amerikaanse staat Texas

cowboy texas

het paard opgezadeld, de boots aan en de sporen blinkend gepoetst… wie heeft er als kind nooit van gedroomd een held uit het Wilde Westen te zijn? De Lone Star State Texas – het huis van veedrijvers, lasso-werpers and rodeo-rijders – laat zijn bezoekers onderdompelen in de nog steeds alom aanwezige cowboycultuur. Of het nu een bezoek aan een saloon is, een excursie te paard of het bijwonen van een levendige veeveiling, ieder hart zal sneller kloppen bij een bezoek aan ultieme cowboysteden als Bandera, Fort Worth en Austin. (bekijk cowboy producten)

Speel het lied van de veedrijver voor mij: Bandera, Cowboys’ World Capital

De stad Bandera ligt ongeveer een uur rijden ten westen van San Antonio in het centrale zuiden van Texas. Waar Apaches, Comanches en Spaanse conquistadores elkaar ooit ontmoetten en de laatste grote cattle drives elkaar passeerden op weg naar het noorden. Nog steeds is het dagelijkse leven er doordrengt met rodeo’s, veewagens en het werken op de ranch. De Dixie Dude Ranch is hier en trok passerende cowboys al in 1937 – tegenwoordig kunnen bezoekers er overnachten en paardrijden. Op de jaarlijkse ‘National Day of the Cowboy’ in juli, komen de beste cowboys van heinde en verre naar Bandera om krachten en kunsten te meten tijdens rodeo’s lasso werpen.

The Glorious Two; Amerika’s grootste veeveiling en rodeo in Fort Worth

Fort Worth, 40 kilometer ten oosten van Dallas, werd oorspronkelijk gebouwd als militaire post en ligt aan de historische Chisholm Trail – een route voor vee dat ooit vanuit het zuiden naar het 800 kilometer noordelijker gelegen Abilene in Kansas werd gereden. Hier vermaakten de cowboys zich voordat ze met de kuddes verder trokken. En wie hier tegenwoordig geniet van een koud biertje in één van de saloons, voelt zich een heuse pioneer. Vooral als het vee door de straten langstrekt. Een happening die nog steeds twee keer per dag plaats vindt. Het is dus geen wonder dat Fort Worth de titel “Stad van Cowboys en Cultuur” heeft. Sinds 1896 is de ‘Southwestern Exposition and Livestock Show’ de grootste veeveiling en rodeo van het land. Deze vindt ieder jaar van half januari tot begin februari plaats en is een absolute must voor iedere bezoeker van Texas!

Voor een handvol dollars: koop cowboylaarzen in Austin

Over het beste souvenir uit Texas bestaat geen twijfel: een paar originele cowboylaarzen. Een populair adres hiervoor is Allen’s Boots in Austin. De winkel staat tot zelfs buiten de landsgrenzen bekend om zijn enorme selectie laarzen, hoeden, riemen en nog veel meer artikelen in Western-stijl. Er staan duizenden verschillende laarzen in de schappen opgelijnd. En als je jouw paar er niet tussen vindt, dan kun je jouw eigen droomlaarzen ter plekke laten ontwerpen.

Lees ook:
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
New in: Stoere Sendra boots van Omoda uit de nieuwe collectie
Waarom winacties organiseren geen goed idee is

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop mijn favorieten

Too Faced Palm Your Springs eyeshadow palette
Yves Saint Laurent Manifesto
Versace Crystal Noir
Pinky Promise Lightroom preset
Zo verdien je wel geld met bloggen!
Viktor & Rolf Flowerbomb
Dior Addict
Narciso Rodriguez Ambrée
Mon Guerlain eau de parfum
Bhave Rescue conditioner
Bhave Rescue shampoo
iPhone 11 pro spacegrijs 64gb
Blond Amsterdam Mok Beauty Queen
Givenchy Ange ou Démon
Charlotte Tilbury Viva la Vergara Hot Lips 2
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Catrice HD liquid coverage foundation 010 light beige
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
Nu kopen

Shop mijn favoriete producten