Ouderenfonds vrijwilliger; ik heb me aangemeld!

Ouderenfonds vrijwilliger

Gisteren keek ik weer Geer en Goor, oftewel Gerard Joling en Gordon. Zij hebben een nieuw programma waarin zij net als vorig seizoen de ouderen een leuke tijd geven. Of dit nu is door een tas met boodschappen te geven, gezellig om een praatje en een bakkie koffie gaan of een feestje te organiseren, ze doen het! En dat vind ik echt top! Ik kan me dan ook voorstellen dat eenzaamheid voor de oudere mensen gewoon echt verschrikkelijk is. Na de aflevering van gisteren heb ik mij dus aangemeld bij het Ouderenfonds als vrijwilliger.

Nu zul je misschien denken dat het niet zo thuis hoort op een blog die gaat over beauty en lifestyle, maar ik vind dit belangrijk en daarom besteed ik er aandacht aan. Natuurlijk kun je ook geld schenken, maar dan weet je niet waar het heen gaat. Nu zal het misschien wel goed gaan, maar ik doe liever iets ‘direct in het echt’ waar mensen direct baad bij hebben. En daarom wil ik dit op deze manier doen!

Ouderenfonds vrijwilliger

Er zijn verschillende mogelijkheden om vrijwilliger te worden. Zelf heb ik gekozen voor ‘Bezoek een oudere’, omdat ik een fulltime baan heb en niet altijd daar ook tijd voor heb. Maar helpen wil ik zeker en ik denk dat dit ook best haalbaar is op deze manier. Je kunt een kijkje nemen op de volgende link om te weten waarvoor je kunt kiezen om jouw steentje bij te dragen: Klik hier.

Bezoek een oudere

Wil je iets betekenen voor een oudere in je omgeving? Bezoek van buitenaf voor een praatje, een kopje koffie, een wandelingetje of een uitstapje waarderen veel ouderen enorm. Ook in verzorgingshuizen en aanleunwoningen bestaan deze behoeften. Ondanks dat er veel zorg is voor ouderen, is steeds minder tijd voor individuele aandacht.

We zijn op zoek naar jou!

We brengen je graag in contact met een zorgcentrum in de buurt. We hopen dat hier waardevolle contacten uit voortkomen! Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij geen privé adressen van ouderen verstrekken.

Dit lijkt mij dus echt heel leuk om te doen! Zelf heb ik geen oma’s en opa’s meer, maar ik kan mij zo goed voorstellen dat de oudere mensen verlegen zitten om een praatje. Gewoon een beetje aandacht. 10 jaar geleden overleed mijn oma toen zij 81 was. Zij had toen ook zo’n Rummicub clubje met een aantal oudere vriendinnen van haar op het dorp. Ze wisselde steeds af bij wie ze gingen zitten en hadden dan een lekker kopje thee en wat koekjes. Een advocaatje was natuurlijk helemaal een traktatie!

Mocht je toch willen doneren, dan kun je dat onder deze link doen: Doneer aan het ouderenfonds!

Lees meer:
Als je vader al zijn kracht verliest en aanpassing in kleding

26 Reacties

 1. 3 september 2014 / 09:15

  Hoi Mariska,

  Wat tof dat je dit bent gaan doen zeg.
  Heb je inmiddels al bericht gehad of je bent toegelaten?
  Nou, petje af in ieder geval voor deze lieve stap.
  Dat zal fijn werk zijn en echt genoegdoening geven kan ik mij zo voorstellen. Ik heb in de horeca gewerkt van een verzorgingstehuis en daar ging ik automatisch al meer doen dan dat. Omdat je ziet hoe eenzaam die oudjes zijn, dan ging ik op mijn vrije dag ook gewoon erheen: Even een bakkie doen bij ome Jan..(helaas is Janneman er nu niet meer). Maargoed dat bedoel ik.. ik vind het super van je. Hoop dat je wordt toegelaten, maar dat zal vast goed komen. ^_~

  Fijne dag & liefs, Mijntje. ^_~

  • Mariska
   3 september 2014 / 10:36

   Toevallig ben ik net gebeld door iemand of ik wilde rijden om een stel naar Schiphol te brengen zodat zij mee kunnen voor de opnames! 🙂 Heel erg leuk en heb er zin in!

   Ik ga daar ook artikelen over schrijven op mijn blog!

 2. Corinne
  31 augustus 2014 / 10:53

  Wat goed! Zodra ik minder uren ga werken, ga ik me ook aanmelden… Ben erg benieuwd wat je ervaringen (zullen) zijn. Hou ons op de hoogte 🙂

  • Mariska
   31 augustus 2014 / 17:35

   Zodra ik iets meer weet laat ik het hier ook weten! 🙂

 3. 30 augustus 2014 / 15:08

  Kijk, dit is wat ik zocht! Ik wist niet hoe ik in contact kwam met ouderen. Want ik heb dus ook geen opa of oma meer, en je hoort best vaak over ouderen die eenzaam zijn.
  Lees het laatste blogbericht van Maaike – Fit Friday #05: Summertime smoothieMy Profile

 4. 30 augustus 2014 / 15:08

  Kijk, dit is wat ik zocht! Ik wist niet hoe ik in contact kwam met ouderen. Want ik heb dus ook geen opa of oma meer, en je hoort best vaak over ouderen die eenzaam zijn.
  Lees het laatste blogbericht van Maaike – Fit Friday #05: Summertime smoothieMy Profile

  • Mariska
   31 augustus 2014 / 17:35

   Zo kom je dus in contact 😉 je kunt je altijd aanmelden en mocht je het later niet meer willen kun je er altijd van af zien natuurlijk!

 5. 29 augustus 2014 / 15:45

  Wat goed! Ik wilde mij een tijdje terug aanmelden als maatje bij het Oranjefonds, maar eer dat je dat mocht zijn, moest je door een hele commissie. Dan vind ik het al niet meer leuk of vrijwillig. Dus heb ’t niet meer gedaan.

  • Mariska
   31 augustus 2014 / 17:36

   Nee, dat kan ik me wel voorstellen, maar snap het ook wel weer. Ze kunnen natuurlijk niet zomaar iedereen toelaten. Sommige hebben misschien een niet zo’n fijne achtergrond bijvoorbeeld.

 6. 29 augustus 2014 / 15:45

  Wat goed! Ik wilde mij een tijdje terug aanmelden als maatje bij het Oranjefonds, maar eer dat je dat mocht zijn, moest je door een hele commissie. Dan vind ik het al niet meer leuk of vrijwillig. Dus heb ’t niet meer gedaan.

 7. Melissa
  29 augustus 2014 / 15:03

  Wat goed dat je je hebt aangemeld zeg. Ik heb gisteren ook een stukje van het programma gezien en vind het altijd weer heartbreaking om te zien dat zoveel ouderen eenzaam zijn en niemand hebben. Dat wens je niemand toe. Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Misschien ga ik me ook wel aanmelden, ik vind (de meeste) oude mensen vaak erg lief.
  Lees het laatste blogbericht van Melissa – Behind the scenes of Pink SensationMy Profile

  • Mariska
   31 augustus 2014 / 17:37

   Mocht ik ‘toegelaten’ worden dan zal ik zeker weten mijn ervaringen hier delen!

 8. Melissa
  29 augustus 2014 / 15:03

  Wat goed dat je je hebt aangemeld zeg. Ik heb gisteren ook een stukje van het programma gezien en vind het altijd weer heartbreaking om te zien dat zoveel ouderen eenzaam zijn en niemand hebben. Dat wens je niemand toe. Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Misschien ga ik me ook wel aanmelden, ik vind (de meeste) oude mensen vaak erg lief.
  Lees het laatste blogbericht van Melissa – Behind the scenes of Pink SensationMy Profile

 9. Maaike
  29 augustus 2014 / 11:21

  Wat goed van je, respect! Geweldig programma trouwens, én het zorgt voor een hoop nieuwe vrijwilligers! 🙂 <3
  Lees het laatste blogbericht van Maaike – IJsland #1 • ReykjavikMy Profile

 10. Maaike
  29 augustus 2014 / 11:21

  Wat goed van je, respect! Geweldig programma trouwens, én het zorgt voor een hoop nieuwe vrijwilligers! 🙂 <3
  Lees het laatste blogbericht van Maaike – IJsland #1 • ReykjavikMy Profile

 11. Myrna
  29 augustus 2014 / 10:57

  Wat goed van je! Weet zeker dat veel ouderen een praatje al leuk zullen vinden. Ik werk zelf ook als vrijwilliger in een verzorgingstehuis, help dan met het rondbrengen van eten en daarnaast serveer ik bij de brasserie waar mensen die in het gebouw wonen mogen komen eten en drinken, maar ook mensen van buitenaf. Merk zelf ook dat veel ouderen het leuk vinden als je gewoon eventjes met ze praat! En het is ook hartstikke gezellig!

  Het programma van G&G vind ik trouwens ook geweldig, kan altijd zo om hun lachen!
  Lees het laatste blogbericht van Myrna – Jack Black Intense Therapy Lip BalmsMy Profile

  • Mariska
   31 augustus 2014 / 17:38

   Klopt, al is het maar een praatje! Mijn zusje deed ook thuis hulp bij mensen thuis en daar merkte je pas hoe dankbaar het werk is.

 12. Myrna
  29 augustus 2014 / 10:57

  Wat goed van je! Weet zeker dat veel ouderen een praatje al leuk zullen vinden. Ik werk zelf ook als vrijwilliger in een verzorgingstehuis, help dan met het rondbrengen van eten en daarnaast serveer ik bij de brasserie waar mensen die in het gebouw wonen mogen komen eten en drinken, maar ook mensen van buitenaf. Merk zelf ook dat veel ouderen het leuk vinden als je gewoon eventjes met ze praat! En het is ook hartstikke gezellig!

  Het programma van G&G vind ik trouwens ook geweldig, kan altijd zo om hun lachen!
  Lees het laatste blogbericht van Myrna – Jack Black Intense Therapy Lip BalmsMy Profile

 13. Manon
  29 augustus 2014 / 10:36

  Oh dat vind ik echt super goed van je!

 14. Manon
  29 augustus 2014 / 10:36

  Oh dat vind ik echt super goed van je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.