Ouderenfonds vrijwilliger; ik heb me aangemeld!

door Mariska
Ouderenfonds vrijwilliger

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Gisteren keek ik weer Geer en Goor, oftewel Gerard Joling en Gordon. Zij hebben een nieuw programma waarin zij net als vorig seizoen de ouderen een leuke tijd geven. Of dit nu is door een tas met boodschappen te geven, gezellig om een praatje en een bakkie koffie gaan of een feestje te organiseren, ze doen het! En dat vind ik echt top! Ik kan me dan ook voorstellen dat eenzaamheid voor de oudere mensen gewoon echt verschrikkelijk is. Na de aflevering van gisteren heb ik mij dus aangemeld bij het Ouderenfonds als vrijwilliger.

Nu zul je misschien denken dat het niet zo thuis hoort op een blog die gaat over beauty en lifestyle, maar ik vind dit belangrijk en daarom besteed ik er aandacht aan. Natuurlijk kun je ook geld schenken, maar dan weet je niet waar het heen gaat. Nu zal het misschien wel goed gaan, maar ik doe liever iets ‘direct in het echt’ waar mensen direct baad bij hebben. En daarom wil ik dit op deze manier doen!

Ouderenfonds vrijwilliger

Er zijn verschillende mogelijkheden om vrijwilliger te worden. Zelf heb ik gekozen voor ‘Bezoek een oudere’, omdat ik een fulltime baan heb en niet altijd daar ook tijd voor heb. Maar helpen wil ik zeker en ik denk dat dit ook best haalbaar is op deze manier. Je kunt een kijkje nemen op de volgende link om te weten waarvoor je kunt kiezen om jouw steentje bij te dragen: Klik hier.

Bezoek een oudere

Wil je iets betekenen voor een oudere in je omgeving? Bezoek van buitenaf voor een praatje, een kopje koffie, een wandelingetje of een uitstapje waarderen veel ouderen enorm. Ook in verzorgingshuizen en aanleunwoningen bestaan deze behoeften. Ondanks dat er veel zorg is voor ouderen, is steeds minder tijd voor individuele aandacht.

We zijn op zoek naar jou!

We brengen je graag in contact met een zorgcentrum in de buurt. We hopen dat hier waardevolle contacten uit voortkomen! Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij geen privé adressen van ouderen verstrekken.

Dit lijkt mij dus echt heel leuk om te doen! Zelf heb ik geen oma’s en opa’s meer, maar ik kan mij zo goed voorstellen dat de oudere mensen verlegen zitten om een praatje. Gewoon een beetje aandacht. 10 jaar geleden overleed mijn oma toen zij 81 was. Zij had toen ook zo’n Rummicub clubje met een aantal oudere vriendinnen van haar op het dorp. Ze wisselde steeds af bij wie ze gingen zitten en hadden dan een lekker kopje thee en wat koekjes. Een advocaatje was natuurlijk helemaal een traktatie!

Mocht je toch willen doneren, dan kun je dat onder deze link doen: Doneer aan het ouderenfonds!

Lees meer:
Als je vader al zijn kracht verliest en aanpassing in kleding

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.