6 Onmisbare WordPress plugins voor jouw Wordpress blog

door Mariska
onmisbare wordpress plugins

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Eigenlijk ben ik best een freak wat betreft het ’technische gedeelte achter een blog. Niet dat ik alles weet, maar ik heb wel bepaalde dingen die ik tegen kom op blogs dat ik denk “Hey, maar dat kan veel beter” of “ze zou eigenlijk dit moeten doen!”. Het leek me leuk om daar eens een blogpost over te maken met de tips die ik geef over onmisbare WordPress plugins die onmisbaar zijn voor jouw blog. Het zijn maar tips, doe er mee wat je wilt 😉

[affiliate_products]
[/affiliate_products]

Lees ook: SEO, de basisregels!

Onmisbare WordPress plugins

Hier heb ik eerder al een blogpost over geschreven en eigenlijk een hele simpele. Het enige wat deze plugin doet is dat hij elke link (behalve alle links die naar iets linken op jouw eigen blog) bijvoorbeeld bij de comments laat openen in een nieuwe ‘window’.
Persoonlijk vind ik dit altijd erg handig, omdat je dan niet de blog verlaat waar je op dat moment aan het lezen bent. Deze zou dus iedereen moeten gebruiken! Een van de onmisbare WordPress plugins.
Je kunt hem hier downloaden.

Add signature

Zoals je onder mijn blogposts ziet, heb ik een soort van handtekening met links naar mijn Twitter, Facebook en Bloglovin. Dit kun je in de plugin instellen wat je daar precies wilt hebben staan en komt, zonder dat je verder iets hoeft te doen automatisch onder je blogpost. Niet perse een onmisbare plugin voor WordPress, maar wel leuk!
Je kunt hem hier downloaden.

Comment Reply Notification

Ook zo een die je niet mag missen eigenlijk. Als jij als administrator of een andere lezer reageert op een reactie van iemand, dan krijgt diegene een email dat er op zijn reactie is gereageerd. Vooral handig wanneer iemand een vraag stelt (of jij zelf op een andere blog) zodat je weet dat diegene het antwoord ook leest.

Er zijn verschillende opties dat je onder andere kunt instellen of degene altijd een email krijgt, of diegene alleen email krijgt van de administrator of geen email. Ook kun je degene die de reactie achterlaat laten kiezen of hij of zij een email wil ontvangen. Deze is wat mij betreft de eerste die je moet downloaden van de lijst onmisbare WordPress plugins 🙂
Je kunt hem hier downloaden.

Jetpack door Wordpress.com

Een hele handige al zeg ik het zelf met super veel opties! Dit zijn opties die normaal gesproken bedoeld zijn voor als je een blog op wordpress.com hebt, maar nu dus ook beschikbaar zijn voor een zelf gehoste blog.
Je kunt hier onder andere instellen dat hij automatisch twee naar je Facebook of Twitter wanneer er een nieuwe blogpost online komt, maar ook de deel knoppen die je bijvoorbeeld onder aan mijn blogposts ziet.
Ook kun je het mobiele thema aanzetten en ga zo maar door. Een van de fijnste WordPress plugins, maar hij kan je blog wel langzamer maken. Wat mij betreft, op het langzame na, wel een onmisbare WordPress plugin.
Je kunt hem hier downloaden.

Wordpress Editorial Calender

Waarschijnlijk kent iedereen hem al, maar toch ga ik hem delen! Als je, zoals veel bloggers, graag vooruit werkt en blogposts in gaat plannen, dan is dit de uitvinding! Je krijg een kalender overzicht met elke dag van de maand en ziet precies op welke dag je welke post voor welke tijd hebt ingepland! Zo krijg je een mooi overzicht met wat je precies allemaal hebt ingepland! Zeker een voor op de lijst onmibare WordPress plugins.
Je kunt hem hier downloaden.

Growmap Anti Spambot Plugin

Bij mij helpt hij enorm tegen spam en zal niet zomaar normale comments zien als spam. Iedereen die een reactie achterlaat moet namelijk een vinkje zetten in een hokje voor je de reactie kan plaatsen. Hierdoor heb ik bijna nooit een spam bericht. Heel af en toe maar, maar dat is bijna niets. Wat mij betreft ook een van de betere WordPress plugins.
Je kunt hem hier downloaden.

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan de lijst met onmisbare WordPress plugins, want ik vind het super leuk om dit soort dingen met jullie te delen en al helemaal als jullie er wat aan hebben. Misschien is het iets waar jullie al naar op zoek zijn!
Als jullie er iets aan toe te voegen hebben, laat het me weten! Ik ben zelf ook nog steeds op zoek naar de meest handige dingen zoals automatische uitgelichte afbeeldingen bijvoorbeeld die je helemaal kunt aanpassen, dus niet zoals in Artisteer. 🙂

Related Posts