Onmisbare plugins voor jouw WordPress blog

onmisbare wordpress plugins

Eigenlijk ben ik best een freak wat betreft het ‘technische gedeelte achter een blog. Niet dat ik alles weet, maar ik heb wel bepaalde dingen die ik tegen kom op blogs dat ik denk “Hey, maar dat kan veel beter” of “ze zou eigenlijk dit moeten doen!”. Het leek me leuk om daar eens een blogpost over te maken met de tips die ik geef over onmisbare WordPress plugins die onmisbaar zijn voor jouw blog. Het zijn maar tips, doe er mee wat je wilt 😉

Lees ook: SEO, de basisregels!

Onmisbare WordPress plugins

Open link in a new window

Hier heb ik eerder al een blogpost over geschreven en eigenlijk een hele simpele. Het enige wat deze plugin doet is dat hij elke link (behalve alle links die naar iets linken op jouw eigen blog) bijvoorbeeld bij de comments laat openen in een nieuwe ‘window’.
Persoonlijk vind ik dit altijd erg handig, omdat je dan niet de blog verlaat waar je op dat moment aan het lezen bent. Deze zou dus iedereen moeten gebruiken! Een van de onmisbare WordPress plugins.
Je kunt hem hier downloaden.

Add signature

Zoals je onder mijn blogposts ziet, heb ik een soort van handtekening met links naar mijn Twitter, Facebook en Bloglovin. Dit kun je in de plugin instellen wat je daar precies wilt hebben staan en komt, zonder dat je verder iets hoeft te doen automatisch onder je blogpost. Niet perse een onmisbare plugin voor WordPress, maar wel leuk!
Je kunt hem hier downloaden.

Comment Reply Notification

Ook zo een die je niet mag missen eigenlijk. Als jij als administrator of een andere lezer reageert op een reactie van iemand, dan krijgt diegene een email dat er op zijn reactie is gereageerd. Vooral handig wanneer iemand een vraag stelt (of jij zelf op een andere blog) zodat je weet dat diegene het antwoord ook leest.
Er zijn verschillende opties dat je onder andere kunt instellen of degene altijd een email krijgt, of diegene alleen email krijgt van de administrator of geen email. Ook kun je degene die de reactie achterlaat laten kiezen of hij of zij een email wil ontvangen. Deze is wat mij betreft de eerste die je moet downloaden van de lijst onmisbare WordPress plugins 🙂
Je kunt hem hier downloaden.

Jetpack door WordPress.com

onmisbare wordpress plugins
Photo by Pixabay on Pexels.com

Een hele handige al zeg ik het zelf met super veel opties! Dit zijn opties die normaal gesproken bedoeld zijn voor als je een blog op wordpress.com hebt, maar nu dus ook beschikbaar zijn voor een zelf gehoste blog.
Je kunt hier onder andere instellen dat hij automatisch twee naar je Facebook of Twitter wanneer er een nieuwe blogpost online komt, maar ook de deel knoppen die je bijvoorbeeld onder aan mijn blogposts ziet.
Ook kun je het mobiele thema aanzetten en ga zo maar door. Een van de fijnste WordPress plugins, maar hij kan je blog wel langzamer maken. Wat mij betreft, op het langzame na, wel een onmisbare WordPress plugin.
Je kunt hem hier downloaden.

WordPress Editorial Calender

Waarschijnlijk kent iedereen hem al, maar toch ga ik hem delen! Als je, zoals veel bloggers, graag vooruit werkt en blogposts in gaat plannen, dan is dit de uitvinding! Je krijg een kalender overzicht met elke dag van de maand en ziet precies op welke dag je welke post voor welke tijd hebt ingepland! Zo krijg je een mooi overzicht met wat je precies allemaal hebt ingepland! Zeker een voor op de lijst onmibare WordPress plugins.
Je kunt hem hier downloaden.

Growmap Anti Spambot Plugin

Bij mij helpt hij enorm tegen spam en zal niet zomaar normale comments zien als spam. Iedereen die een reactie achterlaat moet namelijk een vinkje zetten in een hokje voor je de reactie kan plaatsen. Hierdoor heb ik bijna nooit een spam bericht. Heel af en toe maar, maar dat is bijna niets. Wat mij betreft ook een van de betere WordPress plugins.
Je kunt hem hier downloaden.

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan de lijst met onmisbare WordPress plugins, want ik vind het super leuk om dit soort dingen met jullie te delen en al helemaal als jullie er wat aan hebben. Misschien is het iets waar jullie al naar op zoek zijn!
Als jullie er iets aan toe te voegen hebben, laat het me weten! Ik ben zelf ook nog steeds op zoek naar de meest handige dingen zoals automatische uitgelichte afbeeldingen bijvoorbeeld die je helemaal kunt aanpassen, dus niet zoals in Artisteer. 🙂

20 Reacties

 1. Denise
  11 juni 2014 / 21:07

  Ik lees dit nu pas, maar ik ben alsnog blij met de tips! Thanks!
  Lees het laatste blogbericht van Denise – Gevoelens enzo.My Profile

 2. Shii
  13 september 2013 / 14:07

  Handige tips! Heb je misschien ook zoiets voor blogger? 😀

  • Mariska
   13 september 2013 / 14:09

   Dat durf ik je niet te zeggen, sorry!

   • Shii
    13 september 2013 / 14:11

    oohw okk niet erg hoor:) nummer 3 kwam alvast goed van pas:D

 3. 4 september 2013 / 10:20

  Super handig. Maar helaas hebben we geen “premium” account en kunnen we geen plugins toevoegen op onze blog 🙁

  Liefs,
  Jamie

  • Mariska
   4 september 2013 / 10:39

   Ah ja dat is balen!

 4. Michaela
  4 september 2013 / 09:42

  Ik was erg lang op zoek naar die calender plugin, super handig. Bedankt! 😀

 5. Ann
  3 september 2013 / 19:23

  Dankjewel voor het delen!! Ik heb meteen de Comment Reply Notification geinstalleerd 😀

 6. Kimberly
  3 september 2013 / 16:49

  Ik ben een echte noob, dus ik had de eerste 3 nog niet! Heb ik er maar snel even opgezet hihi, super bedankt!!

 7. 3 september 2013 / 15:11

  Heel handig! Die kalender kende ik dus nog niet, bedankt voor de tips!!

 8. robin
  3 september 2013 / 14:29

  veel hiervan gebruik ik al! maar handig zo’n lijstje 😀

 9. Lidewij
  3 september 2013 / 12:17

  Goede tips! De meeste gebruik ik al, maar die kalender zal ik nog even toevoegen. Ik gebruik nu een mega whiteboard omdat ik van lekker kliederen hou, maar wat online overzicht is ook wel fijn!

 10. 3 september 2013 / 12:12

  De eerste twee en de laatste heb ik niet. Die eerste niet omdat ik dat via Windows Live Writer zelf al standaard heb en de tweede werkt niet via Windows Live Writer. Dan moet ik steeds apart die handtekening per blogpost gaan activeren. En spam heb ik niet heel veel. 🙂 Akismet doet de rest voor mij.

 11. Karin
  3 september 2013 / 09:47

  handig artikel! Ik kende ze allemaal al. Ik ben echt zo’n nerd die net zolang doorzoekt naar de perfecte plugin zodat iets werkt zoals ik dat wil 🙂

 12. 2 september 2013 / 21:36

  In-site links die naar een nieuw tabblad gaan vind ik persoonlijk bloed irritant. Bij je eerste tip gaat het bij mij dan ook echt neeeeee in mijn hoofd haha. Editorial calender en comment reply notification zijn wel heel handig. Ik heb sowieso niet echt last van heel veel spam dus dat vinkje is bij mij gelukkig niet nodig. Add signature ga ik eens naar kijken!

  • Mariska
   2 september 2013 / 21:38

   Nee niet links die op de blog zelf zitten, maar de uitgaande links. Dus als ik op jouw naam klik bij je reactie bijvoorbeeld of een link in een artikel. Ik zal de tekst even aanpassen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.