Omgaan met negatieve reacties (op je blog), hoe?

door Mariska
omgaan met negatieve reacties

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Soms vind ik het echt tenenkrommend om te zien wat er allemaal gezegd wordt op internet. Of dit nu in het beutyblogtopic gebeurt op het EGF, onder een video op Youtube of gewoon op een blog, sommige dingen kunnen gewoon écht niet. Kijk, kritiek geven kan en mag ook natuurlijk, dat is goed, maar doe het op een normale manier. Of je nu bijvoorbeeld echt opbouwende kritiek geeft waaraan je iets hebt of dat je direct gaat lopen schelden en schreeuwen waar het filmpje op slaat wat je zojuist hebt gezien. Ik heb soms echt plaatsvervangende schaamte als ik zulke dingen voorbij zie komen. Nu ook dat ik het Ikea filmpje op Vera haar blog bekijk. Wat een vreselijke reacties! ‘Moet je perse geld verdienen ofzo?’: lijkt me logisch, het is haar baan. Werk jij voor niets? ‘Jammer dat je zo bent aangekomen!’: Wat denk je hiermee te bereiken, je weet toch niet HOE dat komt? Je kunt iemand zo gigantisch kwetsen ermee. Graag wil ik mijn visie/idee geven, ook al heb ik gelukkig niet vaak met een negatieve reactie maken.. *afkloppen*..

gadverdamme kan er dan niet eens EEN blogger normaal doen na succes?
we betalen je wel degelijk vera, je hebt advertenties op je blog die je niet zou hebben als je geen kijkers had. Stap van uw fucking paard af en doe normaal jong. Het zijn wij die zorgen dat gij die afschuwelijke tassen kunt kopen à duuzend eruo

Dit staat tussen de reacties bij Vera. Het is toch absurd en verschrikkelijk om zoiets te lezen? Kom op zeg! Lees mee hoe je met negatieve reacties op je blog kunt omgaan.

Omgaan met negatieve reacties (op je blog), hoe?

Ik denk dat het best een lastig punt blijft om met kritiek om te gaan en dus ook negatieve reacties. Via mijn blog, YouTube of mail heb ik dat gelukkig nooit gehad. Wel op het EGF, maar die lees ik niet meer. Zo kreeg ik een lading vervelende reacties op de tattoo op mijn arm, zie hieronder.

Het is veel te groot voor een meisje, het is een kamper tattoo, zoiets doe je toch niet, belachelijk, less is more, het is lelijk. Ga zo maar door. Mij interesseert het niet. Ik vind het mooi.

Wat kun je het beste doen als je kritiek ontvangt?
Blijf netjes en denk er bij na of het zin heeft om te antwoorden. Op internet is alles eigenlijk ‘open en bloot’ en daarom kun je alle soorten reacties ontvangen. Helaas ook de hatelijke. In mijn ogen heeft het geen zin om te antwoorden op een reactie of een mail waarin gescholden wordt of je naar beneden wordt gehaald. Als je wel een antwoord geeft wordt de persoon van de reactie vaak gevoed en hebben ze iets nieuws om op door te borduren. Niet doen. Mocht het echt te belachelijk voor woorden zijn dan kun je altijd de reactie verwijderen en als het vaker gebeurd die persoon zonder pardon te blokkeren op je social media en/of blog.

Wat als je wilt reageren op negatieve reacties op je blog?
Als je er wel op wilt reageren zou ik dat gewoon doen, maar denk er bij na wat je zegt. Zoals ik al zei wordt diegene die de nare reactie achterlaat vaak gevoed door jouw reactie. In mijn ogen ben je het meest professioneel bezig als je kort, bondig en netjes antwoordt met dat je het heel erg jammer vind dat deze persoon zo reageert. Stel vooral de vraag niet waarom zij het hebben gedaan. Zo lok je meer discussies uit. Ga ook niet met scheldwoorden smijten en sla ook niet om je heen.
Op een email zou ik zelf niet reageren, die zou bij mij linea recta verwijderd worden. Ook als dit vaker gebeurd door dezelfde persoon; gewoon blokkeren.

Wat als het met één persoon uit de hand loopt?
Dit hoop je nooit mee te maken, maar helaas weet je het maar nooit. Als het echt uit de hand loopt dan raad ik je aan om dingen als Facebook berichten, reacties, mails en alles wat er nog meer mee te maken heeft, te bewaren. Je zult als het waren een dossier op moeten bouwen om te bewijzen wat iemand doet. Vervolgens zou ik er mee naar de politie gaan om aangifte te doen.

Je zult ook zien dat bijna iedereen anoniem reageert of een schuilnaam gebruikt op het moment dat ze negatieve reacties op je blog achterlaten. Ik vraag me dan serieus af waarom. Waarom zou je iemand kwetsen? Is het jaloezie? Vind je diegene niet leuk? En anoniem reageren is natuurlijk lekker makkelijk. Dit soort mensen durven dit soort dingen ook zeker niet in je gezicht te zeggen en dat is laf. Gelukkig zijn er de IP adressen die je makkelijk kunt achterhalen 🙂

Lees ook:
Tag: ik als blogger tag
20 dingen waar ik me enorm aan erger, irritante dingen!
Hoe en waar promoot ik mijn blogartikelen?

Hebben jullie wel eens te maken gehad met negatieve reacties? En hoe hebben jullie dit opgelost?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.