5 goede redenen om naar de sauna te gaan

by Claire Richardson

Voor mij is het de ideale vorm van mama me-time; lekker opladen in de sauna. Maar wist je dat het naast heel ontspannend ook heel erg goed is voor je gezondheid? In dit blog artikel deel ik 5 gezondheidsvoordelen van naar de sauna toe gaan. Enjoy!

1. Naar de sauna gaan vermindert stress.

naar de sauna gaan
5 goede redenen om naar de sauna te gaan

We weten allemaal dat stress niet goed voor ons is en zelfs gekoppeld wordt aan verschillende ziektes en lichamelijke ongemakken. Maar naast dat je bijvoorbeeld kunt ontressen door op avontuur te gaan met kids, yoga te beoefen of mediteren is naar de sauna gaan ook een goed idee! De warmte verzacht je spieren en brengt ook je hoofd tot rust. Een ideale manier om te ontstressen dus en even heerlijk op te laden!

2. Detoxen en calorieën verbranden.

Wil je afvallen en een mooiere huid krijgen? Dan heb ik goed nieuws! Ook daar helpt naar de sauna gaan bij. Door de warmte in de sauna en het zweten wat je doet, help je je lichaam lood, koper, zink, nikkel en meer chemicaliën te verminderen. Bovendien kun je door het zweten ook nog eens calorieën verbranden! Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit gemakkelijk 300 calorieën per sessie zijn!

3. Naar de sauna gaan bevordert herstel van je spieren.

Sport je graag? Dan is naar de sauna gaan ook een goed idee! Door de warmte van de sauna beginnen je spieren te ontspannen en omdat ook je lichaamstemperatuur toeneemt, beginnen de bloedvaten te verwijden, waardoor het natuurlijke genezingsproces van je lichaam toeneemt. En als extra cadeautje maakt je lichaam hierdoor ook endorfines aan, waardoor je je direct blij en gelukkig voelt.

4. Naar de sauna gaan zorgt ervoor dat je beter kunt slapen.

Onderzoek heeft aangetoond dat een saunabezoek voor een diepere, meer ontspannen slaap kan zorgen. Want van naar de sauna gaan word je heerlijk loom en dat heeft te maken met de endorfines die je aanmaakt. Deze stijgen namelijk door de warmte maar nemen weer af zodra je lichaam afkoelt. En dit proces zorgt ervoor dat je heerlijk slaapt na een saunabezoek.

5. Naar de sauna gaan verbetert je weerstand.

Het is wetenschappelijk bewezen; door regelmatig naar de sauna te gaan verbeter je je weerstand. En dat is niet gek als je alle genoemde voordelen leest! Maar het is ook te wijten aan de extra witte bloedcellen die je lichaam aanmaakt en de verbeterde bloedsomloop. Hierdoor maak je antistoffen aan waardoor je bijvoorbeeld minder snel verkouden wordt.


Ben jij ook fan van de sauna? En naar welke sauna ga jij graag?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.