You are here: Home » Do It Yourself! » Mummie waxinelichthouders voor Halloween

Mummie waxinelichthouders voor Halloween

Volgende week zaterdag, 31 oktober, is het Halloween. Het feest van allerzielen, lekker griezelen, spannende films, speciale snack’s, pompoenen en… toffe zelfgemaakte decoratie. Ik laat je vandaag zien hoe je zelf mummie waxinelichthouder in een Halloween-thema kunt knutselen.

mummie waxinelichthouders

Tijdsduur: +/- 30 minuten

Je hebt nodig: 

– Lege potten, gebruik verschillende formaten voor een speels effect
– Verband
– Lijmpistool
– Lijmpatronen
– Schaar
– Wiebel oogjes

In de kelder vond ik nog een aantal lege potten. Deze heb ik schoongemaakt met heet water en een beetje afwasmiddel. Ik heb de etiketten verwijderd met een schuursponsje en warm water. Zorg dat de potten goed schoon en droog zijn voordat je gaat knutselen.

 Voordat ik aan de slag ging heb ik eerst mijn lijmpistool op laten warmen. Ik heb het verband uitgerold op tafel en vervolgens voorzichtig de pot in het verband gerold. Toen de pot helemaal ingerold was in verband heb ik het verband op maat geknipt. Op deze manier kon ik gemakkelijk meten hoeveel verband ik nodig had.

Als je verband op maat is geknipt hoef je het alleen nog om de pot te lijmen. Ik heb voor het lijmen een lijmpistool gebruikt. Ik heb over de gehele pot verticaal een streep lijm gezet en vervolgens het verband op de warme lijm gedrukt. Om het verband rondom de pot vast te lijmen heb ik horizontaal over de pot enkele stippen lijm gezet. Dat voorkomt dat je verband gaat schuiven. Vervolgens heb ik het verband vastgelijmd, wederom door een verticale streep lijm op de pot aan te brengen. Ik heb het verband iets over elkaar gelijmd, dat gaf het mooiste resultaat. Als finishing touch heb ik twee wiebeloogjes op de potten met verband gelijmd. Voilá, je mummies zijn klaar.

Knutsel je samen met (kleine) kinderen? Pas dan op! De lijm kan erg warm zijn.

De bovenstaande mummie waxinelicht houders zijn erg geschikt voor een vrolijk Halloweenfeest. Leuk om bij je voordeur te zetten om kinderen te verwelkomen aankomende zaterdag. Als je van ‘griezelig’ houdt zijn de onderstaande bloederige waxinelichthouders waarschijnlijk meer jouw ding.

Tijdsduur: +/- 30 minuten

Je hebt nodig: 

– Lege potten, gebruik verschillende formaten voor een speels effect
– Verband
– Lijmpistool
– Lijmpatronen
– Schaar
– Glas met een bodempje water
– (Siliconen) kwast
– Rode voedselkleurstof, nepbloed of rode waterverf

De basis van deze waxinelichthouders is het zelfde alleen de afwerking is iets anders. Ik heb eerst de potten schoongemaakt, het verband op maat geknipt en vastgelijmd op de potten. Vervolgens heb ik voorzichtig het verband op een aantal plekken kapot geknipt. Dit hoeft niet erg netjes.

Vervolgens heb ik een mespuntje rode voedselkleurstof gemengd met een bodempje water. Dit heb ik vervolgens met een siliconen bakkwast op het verband gespetterd. Ik raad je aan om dit in de gootsteen te doen omdat anders de hele kamer onder de rode spetters zit.

Happy Halloween! Meer van mij lezen? Op mijn blog Living on a Budget blog ik met regelmaat over creatief leven met een klein budget.

Lees ook:
Halloween decoratie
Essence latex matt the black cat
Heerlijke dikke en warme sjaal van Happiness boutique
Charming nude eyes – look in a box van Lidl

Volg:
Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook