Mijn échte mening over adblockers

by Mariska
adblockers

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Ooit heb ik er al eens over geschreven, maar de laatste tijd lijkt het onderwerp weer heel veel besproken te zijn. Serena schreef een artikel over adblockers. Dat artikel heb ik gelezen en ik wilde ook mijn mening geven over het gebruik van adblockers. Gebruik ik deze? En hoe denk ik er precies over. Nu weet dat ik de meningen nogal kunnen verschillen, dus ik ben enorm benieuwd hoe jullie er precies over denken en of jullie natuurlijk ook zo’n adblocker gebruiken om reclame te blokkeren op blogs die je (met regelmaat) bezoekt.

Mijn échte mening over adblockers

Ja, ik heb in mijn Google Chrome browser een extension toegevoegd en dat is AdBlock. Dit heb ik overigens al ene hele tijd en hij staat wel altijd aan. Ik heb hem vooral aan staan omdat op sommige websites de reclames echt niet te doen zijn waardoor mijn laptop half vast loopt of dat ik niet normaal kan navigeren op een website. Eerste zette ik hem altijd uit als ik mijn blogrondje deed omdat ik vind dat diegene best wat mag verdienen met mijn view. Zij steken er immers ook tijd in en dat zijn hun inkomsten. Ik werk bij een baas om mijn huur te kunnen betalen en de bloggers / vloggers leven van de inkomsten van de YouTube filmpjes, advertenties en advertorials.

In het allereerste begin had ik hem standaard aan staan, tot ik me bedacht dat ik het niet eerlijk vond naar de personen toe die daar hun brood mee verdienen. Zij leven van de inkomsten van advertenties en daarom vind ik het niet nodig om de advertenties te blokkeren op blogs die ik vaak lees. Zelf ga ik toch ook niet werken bij mijn baas voor niks? Zelf vind ik het toch ook fijn als mensen geen adblocker gebruiken op mijn blog zodat ik daar wat inkomsten uithaal? Het is immers mijn bedrijf geworden sinds februari 2015 en ik heb dus als doel wat geld te verdienen met mijn blog. Daarom vind ik het eigenlijk (als ik voor mezelf spreek) logisch dat ik anderen hun inkomsten ook niet weg ga nemen. Een soort gun factor die in mijn hoofd zit. Ik gun hen de inkomsten omdat zij er hard voor werken.

Een advertorial maakt het voor mij ook niet minder leuk om te lezen of een gesponsord YouTube filmpje maakt het voor mij niet minder leuk om te kijken. Zolang een blogger / vlogger zichzelf blijft in het artikel of in het filmpje is er voor mij geen probleem. Of het woordje advertorial of gesponsord er nu bij staat, zolang het onderwerp mij aanspreekt bekijk ik het. Als het onderwerp mij niet aanspreekt dan kijk ik het gewoonweg niet, klaar.

Uitzonderingen waarbij mijn adblocker wel aan staat

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar op de blogs die ik lees staat hij pertinent uit. De voorbeelden van websites waar ik de adblocker wél aan heb staan zijn bijvoorbeeld Photobucket (als ik daar al kom) en een online radio station. Niet dat ik hen de inkomsten niet gun, maar bij Photobucket krijg je echt tientallen reclames tegelijk waardoor mijn browser vast loopt en ik niet normaal kan doorklikken. Precies hetzelfde heb ik bij een website waar ik online radio luister. Een website waar veel radiozenders zijn verzameld. Ook daar kun je niet normaal op een radiozender klikken zonder dat er tientallen advertenties voorbij komen. Dat is voor mij wat overdreven eerlijk gezegd. Het moet niet je normale browse gedrag dusdanig belemmeren dat je niet normaal verder kunt

Conclusie is dat hij eigenlijk altijd aanstaat en dat ik per website bepaal of ik een uitzondering nodig vind of niet. Je kunt dit namelijk instellen. Als je op een website vind, en je adblocker staat aan, en jij vind dat op die bepaalde website niets geblokkeerd mag worden dan kun je dat aangeven in de extensie AdBlock. Je klikt op de knop en gaat naar ‘blokkeer niets op deze pagina’. Op die manier kun je dus zelf heel gemakkelijk uitsluiten waar je wel advertenties ‘wilt zien’ of niet.

Lees ook:
In het Engels bloggen? Eh, no way!
3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!
Dit spookte ik vroeger op internet uit

Wat is jouw mening over adblockers? Heb jij er een aan staan?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.