Mijn échte mening over adblockers

door Mariska

Ooit heb ik er al eens over geschreven, maar de laatste tijd lijkt het onderwerp weer heel veel besproken te zijn. Serena schreef een artikel over adblockers. Dat artikel heb ik gelezen en ik wilde ook mijn mening geven over het gebruik van adblockers. Gebruik ik deze? En hoe denk ik er precies over. Nu weet dat ik de meningen nogal kunnen verschillen, dus ik ben enorm benieuwd hoe jullie er precies over denken en of jullie natuurlijk ook zo’n adblocker gebruiken om reclame te blokkeren op blogs die je (met regelmaat) bezoekt.

Mijn échte mening over adblockers

Ja, ik heb in mijn Google Chrome browser een extension toegevoegd en dat is AdBlock. Dit heb ik overigens al ene hele tijd en hij staat wel altijd aan. Ik heb hem vooral aan staan omdat op sommige websites de reclames echt niet te doen zijn waardoor mijn laptop half vast loopt of dat ik niet normaal kan navigeren op een website. Eerste zette ik hem altijd uit als ik mijn blogrondje deed omdat ik vind dat diegene best wat mag verdienen met mijn view. Zij steken er immers ook tijd in en dat zijn hun inkomsten. Ik werk bij een baas om mijn huur te kunnen betalen en de bloggers / vloggers leven van de inkomsten van de YouTube filmpjes, advertenties en advertorials.

In het allereerste begin had ik hem standaard aan staan, tot ik me bedacht dat ik het niet eerlijk vond naar de personen toe die daar hun brood mee verdienen. Zij leven van de inkomsten van advertenties en daarom vind ik het niet nodig om de advertenties te blokkeren op blogs die ik vaak lees. Zelf ga ik toch ook niet werken bij mijn baas voor niks? Zelf vind ik het toch ook fijn als mensen geen adblocker gebruiken op mijn blog zodat ik daar wat inkomsten uithaal? Het is immers mijn bedrijf geworden sinds februari 2015 en ik heb dus als doel wat geld te verdienen met mijn blog. Daarom vind ik het eigenlijk (als ik voor mezelf spreek) logisch dat ik anderen hun inkomsten ook niet weg ga nemen. Een soort gun factor die in mijn hoofd zit. Ik gun hen de inkomsten omdat zij er hard voor werken.

Een advertorial maakt het voor mij ook niet minder leuk om te lezen of een gesponsord YouTube filmpje maakt het voor mij niet minder leuk om te kijken. Zolang een blogger / vlogger zichzelf blijft in het artikel of in het filmpje is er voor mij geen probleem. Of het woordje advertorial of gesponsord er nu bij staat, zolang het onderwerp mij aanspreekt bekijk ik het. Als het onderwerp mij niet aanspreekt dan kijk ik het gewoonweg niet, klaar.

Uitzonderingen waarbij mijn adblocker wel aan staat

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar op de blogs die ik lees staat hij pertinent uit. De voorbeelden van websites waar ik de adblocker wél aan heb staan zijn bijvoorbeeld Photobucket (als ik daar al kom) en een online radio station. Niet dat ik hen de inkomsten niet gun, maar bij Photobucket krijg je echt tientallen reclames tegelijk waardoor mijn browser vast loopt en ik niet normaal kan doorklikken. Precies hetzelfde heb ik bij een website waar ik online radio luister. Een website waar veel radiozenders zijn verzameld. Ook daar kun je niet normaal op een radiozender klikken zonder dat er tientallen advertenties voorbij komen. Dat is voor mij wat overdreven eerlijk gezegd. Het moet niet je normale browse gedrag dusdanig belemmeren dat je niet normaal verder kunt

Conclusie is dat hij eigenlijk altijd aanstaat en dat ik per website bepaal of ik een uitzondering nodig vind of niet. Je kunt dit namelijk instellen. Als je op een website vind, en je adblocker staat aan, en jij vind dat op die bepaalde website niets geblokkeerd mag worden dan kun je dat aangeven in de extensie AdBlock. Je klikt op de knop en gaat naar ‘blokkeer niets op deze pagina’. Op die manier kun je dus zelf heel gemakkelijk uitsluiten waar je wel advertenties ‘wilt zien’ of niet.

Lees ook:
In het Engels bloggen? Eh, no way!
3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!
Dit spookte ik vroeger op internet uit

Wat is jouw mening over adblockers? Heb jij er een aan staan?

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Petra 23 november 2015 - 19:17

Zelf gebruik ik geen adblocker, ….reclame vind ik helemaal niet erg zolang het maar niet overheersend word of is … soms irriteer ik mij wel aan bepaalde advertenties, maar dat zijn meestal niet de reclames die op blogs te zien zijn…

Reageer
irene 22 november 2015 - 22:10

Ik ben het wel met je eens, soms word ik er ook gek van..

Liefs Irene

Reageer
beautifulday4makeup 22 november 2015 - 22:06

Ik kan mij wel vinden in jou mening

Reageer
Miss Mags 22 november 2015 - 20:32

Nee ik heb geen adblocker, wel ooit gehad maar al snel weer verwijderd. Ik merkte dat ik daardoor op sommige pagina’s niet eens normaal filmpjes kon kijken. Op sommige sites is het echt te gek inderdaad. Maar vind wel dat op blogs waar ik kom etc ze wel aan mijn bezoek mogen verdienen, al moet ik zeggen dat sommige advertenties echt irritant zijn 😉

Reageer
Mariska 25 november 2015 - 19:06

Klopt en ik merk dat ik sommige advertenties op mijn eigen blogs ook zelfs irritant vind, maar helaas heb je niet overal inspraak in 🙂

Reageer
Ina 22 november 2015 - 19:47

Fijn artikel, ik heb mijn adblock altijd aan staan. Ik word echt gek van reclames, vooral omdat ik vaak meerdere schermen tegelijk open heb staan en het dan gewoon 1 grote boel reclame wordt. Het is niet dat ik mensen hun inkomsten niet gun, ik denk er gewoon niet over na.

Reageer
Eline 22 november 2015 - 19:04

Ik heb geen AdBlocker, maar snap wel waarom veel mensen het hebben, op sommige sites is het niet te doen. Maar ieder heeft zijn inkomsten nodig. Goed artikel!

Reageer
Mariska 25 november 2015 - 19:05

Klopt, ik gun iedereen ook z’n inkomsten, maar soms loopt je hele browser vast en dat is zo vervelend! Dat is dan wel too much.

Reageer
PatriciaKleijn 22 november 2015 - 17:42

Ik heb geen adblocker, zelf vind ik het niet heel storend als ze maar niet gelijk heel je browser in beslag nemen en als ze normaal weg te klikken zijn vind ik het best!

Reageer
Mariska 25 november 2015 - 19:04

Nee dat klopt, je hele browser in beslag nemen is niet heel erg fijn!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.