Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!

by Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Allereerst wil ik wel even meegeven dat als je begint met bloggen, je niet direct honderden bezoekers per dag hebt op je blog. Maar ook dat je wel blij moet zijn met iedere bezoeker die je blog komt bezoeken en je artikelen leest! Ondanks dat je het voor je hobby doet kan ik me wel voorstellen dat je het fijn vind als er zoveel mogelijk bezoekers jouw artikelen lezen en jouw blog bekijkt. Ik geef weer een aantal tips!

Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!

Er zijn verschillende manier om jouw blog bekend(er) te maken op het wereldwijde web. Maar doe dit wel op ‘goede’ manieren en niet op foute en vooral irritante manieren voor de bezoekers. Als het als irritant wordt ervaren dan is dat als het ware ook de eerste indruk die de mensen van jou hebben als ze dat lezen. Dat wil je natuurlijk niet!

Sluit je aan bij een Facebook groep

Er zijn een aantal Facebookgroepen die open zijn en waar je lid van kunt worden of waar je eerst toestemming moet vragen om lid te worden. Je kunt daar in die groep(en) je laatste blog berichtje plaatsen zodat de andere leden dat kunnen aanklikken en direct naar jouw blog gaan. Op die manier zullen de leden jouw blog dus vinden als de titel van het bericht en de foto hen aanspreekt.
Enkele bekende zijn: Spam je blog, Bloggers en Blogland. Lees wel netjes even de regels door, want dat hebben sommige groepen. Overtreed die niet en zo kun je berichtjes van andere bloggers zien en kun jij je berichten blijven delen.

Post je artikelen op social media

Natuurlijk kun je ook op social media kenbaar maken als je een nieuw artikel online hebt gezet. Daar zijn in Wordpress verschillende plugins voor en ik doe dit via de plugin Jetpack. Daarin kun je onder andere verbinden met Twitter, Facebook en Google+ zodat daar je berichten op verschijnen zodra deze ook op je blog komen op de datum en tijd waarop ze ingepland staan. Google+ raad ik wel echt aan, die verschijnt ook wel redelijk vaak in de zoekresultaten op Google (bij mij dan). Zo kunnen de mensen die het lezen ook weer doorklikken naar je blog.

Reageer op andere blogs

Natuurlijk helpt het reageren op andere blogs ook wel, maar ga niet je links lopen spammen in de reactie die je achterlaat. Je vult gewoon netjes je URL in het bestemde vakje in en laat een reactie achter. Maak een leuke foto als Gravatar (foto bij je reacties) aan en ze krijgen ook een gezicht bij de naam. Op die manier wordt er vast en zeker ook op jouw URL geklikt. Een tip nog: lees wel het artikel voor je een reactie achter laat. Niets komt zo dom en vervelend over als reageren op een artikel met: OH MOOIE KLEUR STAAT JE GOED! .. als de blogger net een post heeft geschreven over feit dat ze het product zo verschrikkelijk vinden en juist NIET aanraden bijvoorbeeld. Geef een reactie op hetgeen je ook daadwerkelijk hebt gelezen.

Blijf je zelf voor bekendheid voor je blog

Jezelf blijven vind ik ook wel een belangrijk punt. In reacties naar anderen maar ook zeker op je blog. Ga niet over iets schrijven waar je niet achter staat, ga niet iemand na apen en ga zeker jezelf niet voordoen als een ander om er maar bij te horen. Vroeg of laat val je door de mand. Ik kan bijvoorbeeld echt geen ooglooks maken en zal dat dus ook niet doen omdat er bloggers zijn die het wel doen. Ook zal je mij niet zien schrijven over producten die mij echt helemaal niet interesseren. Nee, doe wat JIJ leuk vind. Praat over hetgeen wat JIJ leuk vind en op die manier laat je je zelf zien en breng je ook het enthousiasme over. Natuurlijk zal niet iedere bezoeker elk artikel lezen. Dat doe jij toch ook niet? Een artikel lezen die jij niet interessant vind waarover iemand anders heeft geschreven? Precies!

Kwaliteit van je blog

De kwaliteit van je blog is ook wel belangrijk. Zorg ten eerste voor een goede layout met rustige kleuren en een fijn leesbaar lettertype. Er zijn tal van gratis thema’s te vinden en anders kun je een standaard thema gebruiken. Persoonlijk is een layout en het lettertype altijd mijn eerste indruk op een blog waarop ik terecht kom. Het tweede punt zijn de kwaliteit van de foto’s waar ik zelf naar kijk. Als je zorgt dat je een degelijke camera hebt en vooral in het licht fotografeert dan ben je al op de goede weg. Als je nog een beetje kunt Photoshoppen om bijvoorbeeld het contrast en licht aan te passen (niet teveel!) dan ben je nog beter op weg. Probeer bijvoorbeeld eens PicMonkey. Daar kun je de basis dingen aan je foto ook aanpassen. Probeer het gewoon eens! Je pakt twee keer dezelfde foto naast elkaar en gaat er een aanpassen qua contrast en licht. Het geeft je blog net die boost waarop bezoekers blijven hangen!

Schrijf ook in de stijl van jezelf en ga niet allemaal rare en moeilijke woorden gebruiken die je nooit gebruikt. In het begin vond ik dat wel lastig. Op een bepaalde manier voelde ik me ‘anders’ omdat redelijk wat bloggers een goede opleiding doen en gedaan hebben en toch anders schrijven dan ik. Ik die gewoon vanaf mijn 17e aan het werk ben (ben nu 29) en heel simpel teksten schrijf. Maar goed, het is maar een tip! Ik pas mezelf in ieder geval niet aan 🙂

Lees ook:
7 redenen waarom ik een blog niet ga volgen
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
30 tips om blog inspiratie te krijgen

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.