Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!

Allereerst wil ik wel even meegeven dat als je begint met bloggen, je niet direct honderden bezoekers per dag hebt op je blog. Maar ook dat je wel blij moet zijn met iedere bezoeker die je blog komt bezoeken en je artikelen leest! Ondanks dat je het voor je hobby doet kan ik me wel voorstellen dat je het fijn vind als er zoveel mogelijk bezoekers jouw artikelen lezen en jouw blog bekijkt. Ik geef weer een aantal tips!

Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!

Er zijn verschillende manier om jouw blog bekend(er) te maken op het wereldwijde web. Maar doe dit wel op ‘goede’ manieren en niet op foute en vooral irritante manieren voor de bezoekers. Als het als irritant wordt ervaren dan is dat als het ware ook de eerste indruk die de mensen van jou hebben als ze dat lezen. Dat wil je natuurlijk niet!

Sluit je aan bij een Facebook groep

Er zijn een aantal Facebookgroepen die open zijn en waar je lid van kunt worden of waar je eerst toestemming moet vragen om lid te worden. Je kunt daar in die groep(en) je laatste blog berichtje plaatsen zodat de andere leden dat kunnen aanklikken en direct naar jouw blog gaan. Op die manier zullen de leden jouw blog dus vinden als de titel van het bericht en de foto hen aanspreekt.
Enkele bekende zijn: Spam je blog, Bloggers en Blogland. Lees wel netjes even de regels door, want dat hebben sommige groepen. Overtreed die niet en zo kun je berichtjes van andere bloggers zien en kun jij je berichten blijven delen.

Post je artikelen op social media

Natuurlijk kun je ook op social media kenbaar maken als je een nieuw artikel online hebt gezet. Daar zijn in WordPress verschillende plugins voor en ik doe dit via de plugin Jetpack. Daarin kun je onder andere verbinden met Twitter, Facebook en Google+ zodat daar je berichten op verschijnen zodra deze ook op je blog komen op de datum en tijd waarop ze ingepland staan. Google+ raad ik wel echt aan, die verschijnt ook wel redelijk vaak in de zoekresultaten op Google (bij mij dan). Zo kunnen de mensen die het lezen ook weer doorklikken naar je blog.

Reageer op andere blogs

Natuurlijk helpt het reageren op andere blogs ook wel, maar ga niet je links lopen spammen in de reactie die je achterlaat. Je vult gewoon netjes je URL in het bestemde vakje in en laat een reactie achter. Maak een leuke foto als Gravatar (foto bij je reacties) aan en ze krijgen ook een gezicht bij de naam. Op die manier wordt er vast en zeker ook op jouw URL geklikt. Een tip nog: lees wel het artikel voor je een reactie achter laat. Niets komt zo dom en vervelend over als reageren op een artikel met: OH MOOIE KLEUR STAAT JE GOED! .. als de blogger net een post heeft geschreven over feit dat ze het product zo verschrikkelijk vinden en juist NIET aanraden bijvoorbeeld. Geef een reactie op hetgeen je ook daadwerkelijk hebt gelezen.

Blijf je zelf

Jezelf blijven vind ik ook wel een belangrijk punt. In reacties naar anderen maar ook zeker op je blog. Ga niet over iets schrijven waar je niet achter staat, ga niet iemand na apen en ga zeker jezelf niet voordoen als een ander om er maar bij te horen. Vroeg of laat val je door de mand. Ik kan bijvoorbeeld echt geen ooglooks maken en zal dat dus ook niet doen omdat er bloggers zijn die het wel doen. Ook zal je mij niet zien schrijven over producten die mij echt helemaal niet interesseren. Nee, doe wat JIJ leuk vind. Praat over hetgeen wat JIJ leuk vind en op die manier laat je je zelf zien en breng je ook het enthousiasme over. Natuurlijk zal niet iedere bezoeker elk artikel lezen. Dat doe jij toch ook niet? Een artikel lezen die jij niet interessant vind waarover iemand anders heeft geschreven? Precies!

Kwaliteit van je blog

bekendheid voor je blog
Photo by William Fortunato on Pexels.com

De kwaliteit van je blog is ook wel belangrijk. Zorg ten eerste voor een goede layout met rustige kleuren en een fijn leesbaar lettertype. Er zijn tal van gratis thema’s te vinden en anders kun je een standaard thema gebruiken. Persoonlijk is een layout en het lettertype altijd mijn eerste indruk op een blog waarop ik terecht kom. Het tweede punt zijn de kwaliteit van de foto’s waar ik zelf naar kijk. Als je zorgt dat je een degelijke camera hebt en vooral in het licht fotografeert dan ben je al op de goede weg. Als je nog een beetje kunt Photoshoppen om bijvoorbeeld het contrast en licht aan te passen (niet teveel!) dan ben je nog beter op weg. Probeer bijvoorbeeld eens PicMonkey. Daar kun je de basis dingen aan je foto ook aanpassen. Probeer het gewoon eens! Je pakt twee keer dezelfde foto naast elkaar en gaat er een aanpassen qua contrast en licht. Het geeft je blog net die boost waarop bezoekers blijven hangen!

Schrijf ook in de stijl van jezelf en ga niet allemaal rare en moeilijke woorden gebruiken die je nooit gebruikt. In het begin vond ik dat wel lastig. Op een bepaalde manier voelde ik me ‘anders’ omdat redelijk wat bloggers een goede opleiding doen en gedaan hebben en toch anders schrijven dan ik. Ik die gewoon vanaf mijn 17e aan het werk ben (ben nu 29) en heel simpel teksten schrijf. Maar goed, het is maar een tip! Ik pas mezelf in ieder geval niet aan πŸ™‚

Lees ook:
7 redenen waarom ik een blog niet ga volgen
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
30 tips om blog inspiratie te krijgen

Hopelijk heb ik jullie weer iets verteld waar jullie iets aan hebben! Bij vragen; vraag me in de reacties of stuur mij een mail!

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

69 reacties op “Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!

 1. Goede tips hoewel ik ook geloof in een beetje geluk hebben. Net even de juiste mensen kennen, op de juiste social media publiceren en opgepikt worden. Soms zijn er namelijk ook dames die heel groot zijn waarvan de kwaliteit van het blog heus niet zo geweldig is.

 2. Leuke tips en nog handig.
  Vooral dat het belangrijk is dat je je zelf blijft.
  waarom anders voor doen? Daar win je toch niks bij.
  mooi geschreven hoor.

 3. Ik vind dat je best goed schrijft. Je hoeft je niet anders te voelen omdat je geen opleiding hebt gedaan joh. Het is goed dat je bij jezelf blijft. Dat kun je niet van iedereen zeggen πŸ™‚

 4. Goede tips, dankjewel! ben zelf nog niet zo lang aan het bloggen dus kan alle tips gebruiken.. Er is nog zeer veel ruimte voor verbetering bij mij πŸ™‚

 5. Hartstikke goed zo’n artikel met tips. En lekker toegankelijk geschreven, zonder ingewikkelde termen. Dat is fijn. Dank je wel voor je handige tips!

 6. Eigenlijk pas ik al deze tips al een tijdje toe, maar helaas merk ik geen grote verschillen. Heb je misschien nog andere tips (naar aanleiding van mijn blog) die ik zou kunnen proberen?

 7. Leuke tips. Ik heb dus zelf ook meestal geen foto als ik reageer. Raar, want soms wel en soms niet. Wat ik ook vervelend vind op mijn blog inderdaad nog een keer de URL achterlaten in de reactie, terwijl er gewoon wordt doorgeclickt op je naam. Het is te overduidelijk.

 8. Psst zie nu dat je dit artikel al eerder hebt gepubliceerd en ik ook destijds al had gereageerd haha. Grappig hoe het onderwerp me toch blijft trekken!

 9. Lief dat je jouw tips met ons deelt! Ik ben zelf ook actief in verschillende groepen en ontdek daar ook veel leuke blogs πŸ™‚

  Mijn gravatar doet het helaas lang niet altijd. Ik begrijp niet zo goed waarom.

 10. Hier sluit ik me helemaal bij aan. Ik ben sinds een tijdje lid van verschillende Facebook-groepen en merk dat dat inderdaad nieuwe volgers oplevert. Andersom trouwens ook, ik heb ook een heleboel nieuwe blogs leren kennen door Facebook. Verder maak ik ook gebruik van Social Media zoals twitter en sinds twee weken heb ik ook een eigen Facebook pagina voor m’n blog gemaakt.

  Goede tips! :mrgreen:

 11. Allereerst: wat krijg jij veel reacties! Haha. Moest eerst even scrollen voordat ik kon reageren. Ten tweede: super goed artikel! Ik wil er nog wel bij toevoegen dat je blog promoten in Facebook groepen zeker aan te raden is maar dat het verstandig is om wel even te kijken of dat jouw doelgroep is. Wanneer dit niet het geval is, zou ik het niet doen. Soms kun je beter minder bezoekers hebben die geΓ―nteresseerd zijn dan heel veel bezoekers die je artikelen niks aan vinden en direct weer weg klikken (:
  Een super goede post en ik denk dat heel heel bloggers hier wat aan hebben!

 12. Ik vind het nog een beetje eng om via mijn persoonlijke Facebook account in Facebook groepen mijn blog te promoten. Aangezien iedereen dat kan zien.

  Nu haal ik vooral traffic doordat ik op ander blogs reageer. Wel dmv nuttige reacties en enkel als ik de blogs zelf ook leuk vind. Maar dit is wel heel tijdrovend…
  Heb je hier een tip voor?

 13. Goede tips! Ik maak zelf ook veel gebruik van die facebook groepen. Het enige nadeel is dat daar met name bloggers inzitten, dus dat je ook bijna alleen maar bloggers bereikt. Je zelf blijven vind ik het trouwens het belangrijkste. Het valt al zo gauw op als iemand niet zich zelf is!

 14. Leuke tips! Wel vaag dat ik de facebookgroepen niet kan openen? Ik zit toevallig al bij spam je blog maar die andere kan ik niet vinden op facebook.. thanks voor je tips! xxx

 15. Ik moet me echt meer gaan verdiepen in de technische kant van wordpress. Sit nu echt al een dikke maand te klooien met het feit dat geplande artikelen niet online komen. Zodra ik dat licht heb gevonden kan ik eindelijk mijn layout aanpassen haha daar smacht ik echt naar!

 16. Ik vind juist dat je erg prettig schrijft! Leest lekker makkelijk weg en is gewoon heel erg helder. Fuck die moeilijke woorden, als er ook een simpel woord voor is! haha

 17. Hele fijne tips. Ik vind het zelf altijd erg fijn om mijn artikelen te posten in de Facebookgroep. Op mijn persoonlijke social media doe ik dit nog niet, die stap ik nog iets te groot haha! Maar dat komt zeker nog wel. Verder bepaalt de kwaliteit van je blog echt heel veel inderdaad!

 18. goede tips. al zou ik wel het laatste puntje bovenaan zetten. naar mijn mening is het beter om eerst te zorgen dat je eigen blog kwaliteit uitstraalt, en dan pas die bezoekers trekken via social media. voor mij is de uitstraling ook heel belangrijk en als mij die niet aanstaat klik ik zo weer weg. en dan zal ik volgende keer ook niet meer op je linkje klikken als ik die voorbij zie komen via facebook. en dat is zonde, want misschien zou ik wel een vaste bezoeker worden als de uitstraling wel oke was.

  en je schrijft juist leuk! ik hou van meer simpel geschreven teksten. dat leest veel fijner, en komt ook echter over.

 19. Leuke post en goede tips! Zelf ben ik niet van het reageren bij anderen om zelf meer bekendheid te krijgen. Persoonlijk vind ik het niet prettig als andere bloggers een reactie bij mij posten die puur is om zelf meer bezoekers naar hen te trekken. Vooral als het op een opvallende spam wijze gebeurt. Ik reageer alleen op artikelen die ik zelf echt leuk vond of interessant vond.

 20. Super dat je een aantal tips met ons deelt. Ik deel wel op twitter en Instagram mijn artikelen maar niet meer dan 1x. Sommige herhalen het wel te veel. Ik zal even kijken hoe ik een goede foto kan uploaden ik zie namelijk niet altijd bij mijn reacties een foto.

 21. Ik sluit me helemaal aan bij je tips! Mooi overzicht voor beginnende bloggers, maar soms is het voor andere bloggers ook wel eens fijn om even weer zulke artikelen te lezen. Je blog gaat lekker Mariska en vind het nog steeds leuk om je te volgen.

  Liefs Agneta

 22. Hahaha, hier: “Niets komt zo dom {…} aanraden bijvoorbeeld.” moest ik echt heel erg lachen, je komt het zoveel tegen. Eigenlijk weet ik niet of ik dat, of ‘EERSTUUUHHH!!’ nu irritanter vind. πŸ˜‰

  Goed artikel, trouwens ook hoor, niet alleen grappig! πŸ˜‰

 23. Hallo Mariska!
  Eerst en vooral heel erg bedankt om mijn facebookgroep ‘Spam Je Blog’ even te promoten!
  Zeer goede en interessante tips en dit artikel!
  Deze ga ik zeker volgen! Ook die fotobewerkingssite probeer ik deze dagen zeker eens uit! πŸ˜€

  Vele Groetjes
  Astrid (Timeless Elegance)

 24. Wat een leuk artikel! Ik blog sinds april en ben sinds gisteren lid van een facebookgroep, waar ik ook jou artikel vond! Ik ga binnenkort maar eens een artikeltje van mij delen in de groep. Spannend!

 25. Echt hele fijne tips! Hier heb ik zeker wat aan als beginnende blogger πŸ˜€ foto’s en lay-out vind ik persoonlijk ook heel belangrijk. Zelf neem ik nog foto’s met mijn telefoon, maar ik ben aan het sparen voor een goed fototoestel, al zal het wel nog even duren voor ik genoeg bij elkaar gespaard heb. Aah waarom moeten de meeste goede dingen zo duur zijn!

 26. Wat een fijne tips, hier heb ik als beginnende blogger zeker wat aan! Wat betreft layout en kwaliteit van foto’s, dat vind ik echt ontzettend belangrijk! Dat zijn hele belangrijke punten, mensen zien in een oogopslag of ze het wat vinden of niet. De vormgeving staat in ieder geval hoog bij mij! Dat zorgt er bij mij voor dat ik met veel plezier naar iemand website ga en er vaker terug kom.

  En met het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl, daar kan ik mij ook in vinden. Ik merk dat ik echt nog een beetje zoekende ben. Sommige schrijven zo leuk, dat wil ik dan ook. Maar het voelt dan alsof dat van mij maar heel simpel en saai is. XD

  Maar bedankt voor je tips! XOXO Maureen

 27. Echt een handig artikel!

  Tip: in de zin “Een artikel lezen die jij niet interessant vind waarover iemand anders heeft geschreven?” staan twee kleine foutjes: het moet het artikel DAT zijn en vind mag vindt worden. Dit is niet als kritiek bedoeld, maar het viel me gewoon op πŸ™‚

  X Lisa May

 28. Lief dat je deze tips geeft! Wat je zegt over je eigen schrijfstijl houden, daar ben ik het helemaal mee eens. Het valt me wel eens op dat sommige blogs op elkaar lijken terwijl juist de verschillen blogs lezen zo inspirerend maakt!

  Ik had zelf ook nog een vraag; heb aardig wat unieke bezoekers per maand maar niet zoveel Bloglovin volgers. Hoe kan ik dit aantal wat meer omhoog brengen zonder dat ik irritante links moet plaatsen?

  Hoor graag van je.

  Liefs,
  Kim

  1. Het is natuurlijk leuk om veel Bloglovin volgers te hebben, maar uiteindelijk is het belangrijkste voor bedrijven etc. je aantal unieke bezoekers πŸ™‚ daar wordt alles op gebaseerd uiteindelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.