Geurset framboos
Comme une Evidence
Yves Rocher Nuit Vanille set
Yves Rocher Red Apple
Yves Rocher Golden Tea
Makeup Revolution Ultimate Brush Collection
Yves Rocher oriëntaalse scrub
Yves Rocher volume conditioner
Yves Rocher volume shampoo
Yves Rocher mandarijn & cederhout douchegel
Yves Rocher volume conditioner
Yves Rocher Oriëntaalse scrub
Yves Rocher volume shampoo
Vanille Noire Parfum
You are here: Home » Mariska's Life » Als je vader al zijn kracht verliest en aanpassing in kleding

Als je vader al zijn kracht verliest en aanpassing in kleding

Als je vader al zijn kracht verliest en aanpassing in kleding

Jullie hebben kunnen lezen over de gezondheid van mijn vader en hoe wij omgaan met deze dementie. Het is zeker niet gemakkelijk, maar omdat ik heb besloten dat ik hier toch meer over wil schijven op mijn blog ga ik ook vertellen waar je aan moet denken als iemand zijn krachten verliest bij dementie. Mijn vader was ooit echt een sterke vent die hele machines heeft verbouwd en karren zelf in elkaar heeft gelast. Hij kon het allemaal en dat is nu heel anders. Waar moeten wij nu echt rekening mee houden, wat voor soort kleding kopen we voor hem en wat kan hij zelf nog?

Foto: Shutterstock

Geen kracht meer hebben

Hij was ooit echt wel heel sterk maar tegenwoordig is al die kracht als sneeuw voor de zon verdwenen. Sterker nog, hij komt amper nog zelf zijn stoel uit. Hij zit dan wel gewoon aan de eetkamertafel op een ‘normale’ stoel, maar hij moet zichzelf dan een soort van opdrukken op de tafel om uit de stoel te komen. Niet een keer, maar meerdere keren omdat hij het niet in één keer red. Zo weinig kracht heeft hij nog. Daardoor willen zijn benen ook niet meer meewerken en zit hij vaker in een rolstoel dan dat hij nog met zijn rollator loopt. Dan is een rolstoel wel fijner. Het is een ‘trippel’ rolstoel wat betekent dat hij dan in de rolstoel zit en zich voortbeweegt door met zijn benen te bewegen op de grond, een soort loopbewegingen. Hij blijft dan ook wel een soort van in beweging.

Aanpassing in kleding

Kleding heeft mijn vader nog nooit echt geïnteresseerd omdat hij altijd aan het werk was op de trekker. Een overhemd zag je hem nooit in lopen, zelfs niet op een zondag. Volgens mij heeft hij dat alleen op zijn trouwdag aangehad, haha! Sterker nog; volgens mij had heeft hij ook nooit echt nette schoenen gehad. Hij had klompen die hij droeg tijdens het werk en zijn ‘knappe klompen’, dus de schoenen die hij droeg als we ergens op visite gingen. Dus van die mooie gladde overhemden zijn wel heel erg handig nu in deze tijd. Deze zijn van 100% katoen en doordat ze een speciale behandeling hebben gehad kreuken deze niet. Deze hoeven dan ook niet gestreken te worden en dat bespaard natuurlijk veel tijd. Als je het mij vraagt is dit een hele goede uitvinden, ook in deze situatie. Je wilt toch dat je vader er netjes uitziet en omdat hij niet meer kan werken is dit wel een ideale oplossing omdat de kleding netjes blijft.

Wel draagt hij nu joggingbroeken. Dat hebben wij op verzoek moeten kopen. Hij heeft die dingen nooit wat gevonden maar hij kan nu niet anders. Dit komt omdat hij de kracht niet meer heeft om zijn broek los te maken en weer vast te knopen. Zoveel kracht heeft hij dus niet meer, kun je nagaan. Het is zoveel handiger zo joggingbroek omdat dit soepel is en hij zichzelf dan nog een klein beetje kan redden.

dit artikel kan affiliate links bevatten
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

4 Reacties

  • Mariska
   Auteur
   21 februari 2018 / 08:58

   Ja en vroeger wilde hij er niks van weten en nu doet hij gelukkig niet lastig dat hij ze wel moet dragen. Het is beter omdat die elastische band natuurlijk veel makkelijker werkt dan een knoop op een spijkerbroek.

 1. 19 februari 2018 / 17:38

  Wat vervelend om zo’n sterk persoon achteruit zien te gaan. Wel slim om meteen kleding aan te passen. Dat zijn toch dingen waar mensen niet veel over na denken.
  Engelina haar laatste blog bericht Opgemaakt #week 7 # Februari 2018My Profile

  • Mariska
   Auteur
   20 februari 2018 / 07:46

   Nee en eerlijk gezegd wij ook niet. Tot ze me vroegen om joggingbroeken te kopen omdat hij zijn knoop niet zelf meer open en dicht krijgt. Mijn zusje maakt het dan weer vaker mee omdat zij in de zorg werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.

Kelly Family Loreley 2018
Canon 40mm f2.8
Makeup Revolution Ultimate Brush Collection
Fitbit Blaze
Kelly Family Almost Heaven
Kelly Family Live Live Live
Kelly Family We Got Love Live cd & dvd
Mugler Aliën Absolue
Hema repair haarmasker
Garnier micellair water
iPhone 8 hoesje roze bladeren
Adidas sneakers
MAC Please Me
Hema long lasting lipstick
Yves Rocher oriëntaalse scrub
Yves Rocher volume conditioner
Yves Rocher volume shampoo
Yves Rocher mandarijn & cederhout douchegel
Grijs shirt met choker en parels
Salontafel DOKKEDAL
Burberry Brit Rhythm
iPhone 8 plus hoesje Blond Amsterdam
BabyLiss stijltang
Canon 50 mm f1.8
Yves Rocher Oriëntaalse scrub
Burberry Brit
Thierry Mugler Aliën
Canon 1300D
Vanille Noire Parfum
Nu kopen