Lightpainting met staalwol


Lightpainting met staalwol
Met fotografie zijn er vele mogelijkheden om mee te experimenteren, waaronder Lightpainting. Lightpainting is eigenlijk het verven met licht. Je kan hele mooie tekeningen maken met licht en deze op de foto zetten met een lange sluitertijd. Vandaag ga ik het hebben over lightpainting met staalwol, een bijzonder en mooi techniek waarmee je een zeer gaaf effect kunt creëren.

Hoe werkt lightpainting met staalwol precies? Je hebt bepaalde elementen nodig om bovenstaand effect te kunnen krijgen, zoals een keukengarde, staalwol (0, 00, 000 of 0000), een aansteker en een touwtje (50-70cm). Het touwtje maak je dan vast aan de garde. Je neemt dan een stuk van het staalwol en deze pluis je een beetje uit. Stop dit dan in de garde. Hou de garde vast en steek het staalwol in brand. Als het staalwol begint te branden, kan je het touwtje vastpakken en draaien. De vonken vliegen er dan helemaal vanaf 🙂 .


Met een langere sluitertijd kan je dan de foto maken. Het beste is om dit uit te voeren met twee of meer personen. Eentje draait met het staalwol en de andere maakt de foto.
Wij zijn al in verschillende gebieden geweest om dit uit te voeren, het is natuurlijk erg belangrijk om een goede plek te vinden waar het veilig is en niet iets in de buurt is wat snel in de brand kan gaan. Zoals hierboven zijn we in grotten geweest.


Lightpainting met staalwol
Lightpainting met staalwol

Je kan er ook nog een extra effect aan toevoegen, namelijk een ledlampje dat je vastmaakt aan je touwtje. Zo krijg je meer verschillende kleuren in je foto zoals hierboven 🙂 .


Lightpainting met staalwol
Het is ook zeer belangrijk om brandveilige kleding aan te doen en een veiligheidsbril en handschoenen zijn ook zeker een aanrader.

Voor een complete tutorial, tips & tricks, klik hier.

Lees ook:
Prachtige foto’s tijdens PhotoWalks
Fotos van verlaten panden
Verlaten fabrieken
Echte vergane glorie

Welke van bovenstaande foto’s vind jij het mooist?

COMMENTS

 • Ik kon het idee al, maar het blijven gave foto’s om te zien!
  Zou het zelf alleen niet doen, veel te bang dat er dingen in de fik vliegen haha :’)

 • Ik vind dat dit er erg mooi uitziet

 • Wauw wat een kunst dit om te zien heel erg mooi!

 • Toen mijn zoontje nog wat jonger was hebben wij met een speelgoed lichtstaaf supermooie foto’s gemaakt! Het was zijn Star Wars momentje! Kinderen vinden het leuk om terug te zien!
  Dit is voor volwassen mensen, best nog wel pittig… Dus eerst oefenen!

 • Wauw dit is zo ontzettend gaaf! En die foto’s zijn geweldig! Wauw, echt heel tof!

 • Please Post Your Comments & Reviews

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *