Makkelijke en leuke manieren om geld te sparen, direct beginnen!

manieren om geld te sparen

Geld sparen is niet voor iedereen heel erg gemakkelijk. Voor mij in principe ook niet echt maar ik heb het de laatste tijd wel geleerd te gaan doen. Het kan zijn dat je een lening of persoonlijke lening hebt afgesloten. Dat is een erg handige manier om bijvoorbeeld jouw droomkeuken te financieren of om een nieuwe auto aan te schaffen. Je betaalt dan een bepaald percentage aan rente en kunt hiermee de grote aankoop betalen die je nodig hebt of waar je al jaren van droomt. En dan de manieren om geld te sparen, welke zijn er? En welke gebruik ik?

Bij de bank een percentage op een spaarrekening

Eerder schreef ik al over het feit dat ik meerdere bankrekeningen heb geopend voor meer overzicht. En dat werpt zijn vruchten af. Privé heb ik 2 spaarrekeningen: 1 voor mijn kat, de auto en het huis en 1 wat een buffer rekening is. Op beide zet ik 5% van de inkomsten per maand. Lijkt weinig maar is het niet in dit geval. Omdat ik geen fulltime salaris heb bijvoorbeeld heb ik meer nodig voor de vaste laten. Een van de manieren om geld te sparen is dus deze manier omdat ik ondanks dat het een klein bedrag is toch geld aan het sparen ben. Feitelijk dus 10% omdat ik het verdeeld heb over meerdere doelen.

Via een klantkaart bij een supermarkt geld sparen

Ik kom eigenlijk altijd bij dezelfde supermarkt en daar heb je de mogelijkheid voor een klantenkaart. Is gratis. Je kunt als je boodschappen doet spaarpunten kopen. Bij elke 10 cent die je uitgeeft koop je voor 1 cent een spaarpunt. Daarover krijg je 4% premie. Op dit moment heb ik een puntensaldo van 2253 en kan ik €23,43 laten uitbetalen als ik wil. Doe ik natuurlijk niet, want ook dit vind ik een van de leuke manieren om te sparen. Boodschappen heb je toch nodig dus op deze manier kan je lekker voordelig gaan sparen en het is een leuke en laagdrempelige manier. Je kunt het niet zomaar van je spaarrekening overboeken naar je lopende rekening om iets te kopen.

Met online spaarprogramma’s geld sparen

Ook kun je met online spaarprogramma’s leuk gaan sparen. Dat is dus ook weer een van de manieren om geld te sparen. Welke er zijn ga ik niet benoemen maar er zijn er talloze. Als je er op zoekt kun je er zo een paar vinden en je aanmelden. Jij koopt iets bij website A via online programma X. Vervolgens wordt de koop geregistreerd en ontvang jij punten die je spaart. Die kun je later uitbetalen. Het is een hele kleine moeite en zo krijg je dus eigenlijk steeds een klein bedrag terug als je iets koopt.

Wat voor manieren om geld te sparen gebruik jij?

Lees ook:
Zo leerden wij vroeger omgaan met geld (met nare dingen)
Bezuinigen op mijn maandelijkse vasten lasten, zo doe ik dat!
Zó kom je NIET in de schulden

Volg:

2 Comments

  1. 3 juni 2020 / 22:56

    Handige tips. Sparen doe ik vooral om te kijken naar wat ik echt nodig heb, de rest niet per se. En proberen te kijken naar aanbiedingen en op die manier geld te besparen.

  2. 1 juni 2020 / 10:09

    Leuke tips! Mijn beste manier om geld te sparen is toch het minimaliseren van je uitgaven. Zo zie ik bijvoorbeeld mensen die voor ruim €75 tot €100 per week boodschappen doen voor twee personen. Wij doen dat voor €25 tot €30.00 door bewust te kijken wat we nodig hebben. Zo gooien wij bijvoorbeeld nooit eten weg, wat ook nog eens goed is voor het milieu!

    Daarnaast spaar ik zelf alles wat er overblijft aan het eind van de maand. Wij hebben een hele lage hypotheek en hele lage maandelijkse kosten, daardoor houd ik het grootste deel van ons inkomen over. Mijn spaarrekening raak ik verder ook nooit aan, alleen voor grote aankopen zoals een nieuwe auto etcetera.
    Lees Kelly haar laatste blog bericht – Pepe Jeans | Celebrate For Him & HerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop mijn favorieten

Too Faced Palm Your Springs eyeshadow palette
Yves Saint Laurent Manifesto
Versace Crystal Noir
Pinky Promise Lightroom preset
Zo verdien je wel geld met bloggen!
Viktor & Rolf Flowerbomb
Dior Addict
Narciso Rodriguez Ambrée
Mon Guerlain eau de parfum
Bhave Rescue conditioner
Bhave Rescue shampoo
iPhone 11 pro spacegrijs 64gb
Blond Amsterdam Mok Beauty Queen
Givenchy Ange ou Démon
Charlotte Tilbury Viva la Vergara Hot Lips 2
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Catrice HD liquid coverage foundation 010 light beige
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
Nu kopen

Shop mijn favoriete producten