Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020

Shop mijn favorieten

Too Faced Palm Your Springs eyeshadow palette
Yves Saint Laurent Manifesto
Versace Crystal Noir
Pinky Promise Lightroom preset
Zo verdien je wel geld met bloggen!
Viktor & Rolf Flowerbomb
Dior Addict
Narciso Rodriguez Ambrée
Mon Guerlain eau de parfum
Bhave Rescue conditioner
Bhave Rescue shampoo
iPhone 11 pro spacegrijs 64gb
Blond Amsterdam Mok Beauty Queen
Givenchy Ange ou Démon
Charlotte Tilbury Viva la Vergara Hot Lips 2
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Catrice HD liquid coverage foundation 010 light beige
Dolce & Gabbana The One eau de parfum

Een kantoorbaan of wil ik tóch wat anders?

Een kantoorbaan of toch iets anders?

Jullie hebben al ergens op social media kunnen oppikken dat ik nog niet zo heel lang een andere baan heb. Dit is ook een kantoorbaan net als mijn vorige job. De hele dag aan je bureau zitten, een eigen prullenbak op kantoor, een eigen ladeblok en tegenwoordig een heus bureau die je kunt instellen om te gaan staan of te gaan zitten. En als je fulltime op kantoor zit dan ben je daar vaker dan thuis. Je kunt het wel erg gezellig maken natuurlijk zodat je je er thuis voelt. Maar bevalt een kantoorbaan nog wel?

Foto: Shutterstock/BrAt82

Voordelen van een kantoorbaan

Je zit lekker droog! Dat is voor mij wel een van de grootste voordelen. Met een kantoorbaan zit je altijd lekker binnen en heb je niets te maken met de slechte weersomstandigheden. Ik moet er niet aan denken om in de stromende regelen buiten te staan. Respect voor de mensen die dat wel doen!

Altijd eten en drinken. Je kunt eigenlijk altijd een stuk fruit of wat te drinken pakken en dat vind ik ook erg fijn. Eigenlijk eet ik stiekem de hele dag door, maar als je een baan buiten hebt bijvoorbeeld wordt dat lastig. Je spulletjes liggen dan opgeborgen en kun je niet zomaar bij.

Bijpraten bij het koffiezetapparaat. Nu drink ik zelf geen koffie, maar ik ben al wel collega’s van verschillende afdelingen tegengekomen waar ik een praatje mee heb gemaakt bij het koffiezetapparaat. Erg gezellig en je leert elkaar een beetje kennen.

Nadelen van een kantoorbaan

Niet erg actief. De hele dag op een stoel zitten is niet echt heel actief te noemen. Het is aan te raden daarnaast nog wel bijvoorbeeld een wandeling te maken of naar de sportschool te gaan. Het is niet goed voor je rug bijvoorbeeld.

Frisse lucht. Je hebt niet altijd frisse lucht ter beschikking al zou dat wel moeten. Inmiddels weet ik ook hoe het is om met 30+ graden op kantoor te zitten en geen beschikking over een airco te hebben. Ik kan heel slecht tegen de warmte en met de hitte kon ik mij dan ook heel erg slecht concentreren bijvoorbeeld.

Op je eten en drinken letten. Als je de hele dag zit heb je natuurlijk niet veel beweging dus is het aan te raden erg op je eten en drinken te letten als je weinig beweging naast je baan hebt. Zelf houd ik dit bijvoorbeeld bij in een app, daar later meer over 🙂

Lees ook:
3 dingen die prioriteit hebben in mijn huis
Catrice adventkalender DIY 2019 (beetje spoiler!)
Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

2 Comments

  1. 29 augustus 2019 / 00:34

    Ik zelf werk in de dierenzorg. En helaas moet je dan wel eens in de regen werken. Frisse lucht en veel beweging is dan wel weer fijn. Maar zo heeft alles voor en nadelen.

  2. 28 augustus 2019 / 19:32

    Ik heb zelf een kantoorbaan en herken de voor- en nadelen wel. Een ander nadeel vind ik de flexplekken en de open werkplekken die je tegenwoordig veel hebt. Deze plekken worden vaak gebruikt om te vergaderen of te socializen en dat gaat vaak ten koste van de concentratie.
    Lees Deb haar laatste blog bericht – Urban Decay Brow Endowed & Brow BladeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.