Lieve oma 10 jaar overleden en wat ik nog van haar heb

door Mariska
lieve oma

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Een ander artikel dan jullie gewend zijn op zo’n blog, maar toch wilde ik een blogpost maken over onze lieve en tevens laatste lieve oma die 10 jaar geleden is overleden. Al kan ik het mij nog herinneren als de dag van gisteren.
Oma was 82 jaar en er was kanker bij haar geconstateerd. Ze wilde zelf ook niet meer geholpen worden en heeft haar laatste maand(en) in een Hospice huis doorgebracht.

Dat is een huis voor mensen die terminaal ziek zijn en daar verzorgd worden en uiteindelijk daar overlijden. Ze had daar haar eigen kamer met foto’s van mijn zusje, mijn broertje, mij en mijn 2 neefjes en een foto van opa op haar nachtkastje met een zilveren rozenkrans. Oma was namelijk gelovig.

Lieve oma en spullen die ik nog van haar heb

Dat zijn nogal wat dingetjes die ik wil laten zien op foto’s. Ik vind het heel erg belangrijk om deze dingen te bewaren omdat je dan toch een mooi aandenken hebt. Dit heb ik dus al erg lang en heb ik altijd (zeker na heel vaak verhuizen) nog steeds kunnen bewaren gelukkig.

Dit is een engelenbeeld die ik bij een tweedehands winkel heb gekocht. Ik heb namelijk een hart collier aan een zilveren ketting waar as in zit van oma. Die ketting heb ik bijna niet meer om, alleen met speciale dagen zoals kerst. Dan is ze er toch een beetje bij. Die ketting heb ik geen foto van, maar die hangt om het engelenbeeld. De verjaardagskaart staat er naast.

De portret foto van oma die is gemaakt op de trouwerij van mijn oom en tante geloof ik. Deze heeft ook op haar kist gestaan. Vind het zo een mooie foto! Echt precies hoe ze was.

Hier dezelfde foto, alleen met opa ernaast. Dit was haar man en precies deze foto had zij op haar nachtkastje staan in het Hospice huis.

Dit ben ik in het klein met rechts mijn oma en links ‘ouwe oma Groot’. Dit was de moeder van mijn opa. De vrouw lag hier op haar sterfbed en is een aantal weken voor zij 100 zou worden overleden.

Dit is een ring die mijn oma altijd heeft gedragen en die ik gekregen heb van mijn tante na het overlijden van mijn oma. Ik heb hem heel erg vaak gedragen, alleen door mijn allergieën draag ik heb bijna niet meer, maar ben er uiteraard heel voorzichtig mee. Mijn zusje kreeg een andere ring die mijn lieve oma altijd droeg.

Als laatste de verjaardagskaart die ik kreeg voor mijn 18e verjaardag. Ik ben nu 28. Op de kaart schrijf ze ‘ik hoop dat je je verjaardag nog eens viert’…. maar toen was ze er niet meer. Dit vind ik toch wel heel mooi en bijzonder zo een kaart. Gewoon het idee dat dat handschrift echt van mijn oma is, haar vingerafdrukken op de kaart zitten en ja.. gewoon. Ik ben er echt enorm zuinig om en die staat dan ook naast het engelenbeeld. Oma is voor mij nu echt een mooie engel.

Lees ook:
Assierraad

Waarom ik mijn bril élke dag moet dragen
Dé nieuwe bikinitrends voor de zomer van 2020

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.