Leuke en minder leuke dingen van begin 2018

leuke en minder leuke dingen eerste helft 2018

Afgelopen jaar is er veel gebeurd; hele leuke dingen en ook dingen die absoluut niet leuk zijn. Er waren natuurlijk al zaken die langere tijd speelden, zelfs een paar jaar geleden al. Ik wist dat er dit jaar wel veel zou gaan gebeuren wat positief zou zijn en daar keek ik dan ook heel erg naar uit. Ook wist ik ergens wel dat er wat mindere dingen aan zaten te komen die betrekking hebben op de gezondheid van mijn vader. Ook zette ik het bloggen op een laag pitje en ben ik dit langzaam weer aan het oppakken. Ook de blogs van anderen lezen trouwens 🙂 Dat had ik al een hele lange tijd niet gedaan en miste ik wel. Maar er waren nou eenmaal dingen in mijn privéleven die belangrijker waren, inclusief mijn eigen gesteldheid. Dat gaat natuurlijk altijd voor. Laten we beginnen met de leuke dingen.

Leuke dingen eerste half jaar 2018

In mei was het zover en kreeg ik mijn nieuwe woning. Dit was begin mei dat ik de sleutel kreeg en inmiddels woon ik sinds begin mei in Edam. Een plek waarvan ik niet had gedacht dat ik hier ooit zou gaan wonen maar het bevalt echt heel goed. Hoewel ik een 3-kamer woning wilde heb ik nu een 2-kamer woning die best klein is. Super klein ook weer niet want ik heb een leuk klein tuintje. Ben nog bezig met het opknappen ervan want de vorige eigenaar had duidelijk de coniferen  niet bijgehouden waardoor het er niet uit zag. En dan nog maar niet te spreken over het onkruid wat er stond. Het mag dus even duren maar het wordt wel wat. Heb in ieder geval al leuke lampjes opgehangen die ik kocht bij de Action (werken op zonnen-energie!) en heb ik een picknicktafel gekocht. Beetje bij beetje wordt het dus wat!

Ook ging ik voor het eerst met het vliegtuig en ging de reis naar Ibiza! Dat was wel even spannend, maar was echt super leuk! Uiteraard kocht ik daar wat leuke spulletjes en dat liet ik zien in het Ibiza shoplog artikel. Het vliegen kan ik dus van mijn bucketlist afstrepen en gaan bedenken waar ik nog eens naartoe wil. Mijn zusje en ik willen nog wel graag een keer naar Ierland, dus wellicht dat we daar voor kunnen gaan kijken 🙂

Het bloggen begin ik ook weer op te pakken en kreeg al een paar leuke pakketjes op mijn nieuwe adres. Kijk maar naar het essence wake me up artikel. Ik gun mezelf ook weer de tijd om blogs van anderen te lezen en merk dat ik best wel veel heb gemist. Bloggers waarvan ik alles las, die nu ineens ander nieuws hebben gedeeld.

Ook kreeg ik te horen dat ik vanaf deze week een vast contract heb op mijn werk. Ook nieuws dat natuurlijk in dit rijtje thuishoort 🙂

Minder leuk nieuws

Mijn auto mankeert elke keer wat. Dat is één. Maar het meest vervelende is de gezondheid van mijn vader. Daar heb ik al eerder over geschreven en dat gaat wel achteruit. Details ga ik niet vertellen, maar het komt er op neer dat hij een paar weken geleden blijkbaar een beroerte heeft gehad. Helaas is 2 dagen later (!!) de arts pas ingeschakeld en dat is natuurlijk een erg kwalijke zaak. Natuurlijk voor mijn vader die het heeft door moeten maken maar voor ons 3 is het ook heel moeilijk. Het wordt een emotionele situatie, maar ook een drempel. Een drempel die je over moet gaan om op bezoek te gaan bij mijn vader. Uiteraard is het logisch dat je langsgaat, het is alleen echt een emotionele drempel. Dat je je vader zo achteruit ziet gaan in zo’n korte tijd.

Hoe dit nu verder gaat aflopen weet ik niet. Ik wil er verder ook niet teveel over delen in verband met privacy, maar dit is in grote lijnen wat er aan de hand is. Dat is al erg genoeg.

Lees ook:
Zó maak je in 2018 een goede start met je blog
2018 een nieuwe start

17 Reacties

 1. 25 juli 2018 / 10:46

  Gefeliciteerd met je contract. Fijne dingen het eerste half jaar, afgezien van de minder fijne dingen. Sterkte met je vader<3

 2. 9 juli 2018 / 19:13

  Gefeliciteerd met je vaste contract en wat fijn dat je nieuwe huisje ook zo goed bevalt! Mooie lichtpuntjes!
  Maar wat naar om te horen dat het niet goed gaat met je vader en dat hij ook nog eens zo slecht is behandeld dat de beroerte pas twee dagen later is ontdekt. Dat gun je niemand. Veel sterkte!
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Happy day! | 12 kleine dingen om vandaag anders te doenMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   9 juli 2018 / 20:11

   Ja dat is echt wel heel erg dat dit gebeurd is. Hopelijk gebeurt dit niet bij andere patiënten ook, want dat is toch ook wel een soort van angst. Toeval wil dat mijn zusje er gaat werken in dat verpleeghuis, dus wellicht dat zij dingen aan kan dragen.

 3. 9 juli 2018 / 16:02

  Wij wensen je heel veel sterkte toe <3

  • Mariska
   Auteur
   9 juli 2018 / 20:09

   Dat klopt, al werkt mijn blog ook wel weer zo dat ik mijn gedachten lekker kan verzetten. Gelukkig heb ik dat wel weer weten op te pakken.

 4. 9 juli 2018 / 11:04

  Dat is even schrikken van je vader, ik wens je heel veel sterkte! Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes: gefeliciteerd met je vaste contract en fijn dat je het zo naar je zin hebt in je nieuwe stek. Wat ik ook echt goed van je vindt is dat je op het vliegtuig bent gestapt, da’s echt een overwinning lijkt me. En gelukkig ook voor herhaling vatbaar.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Lancôme Monsieur Big WaterproofMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   9 juli 2018 / 20:09

   Ja dat is ook echt wel een overwinning, haha! Nu nog bedenken waar ik de volgende keer naartoe wil 🙂

  • Mariska
   Auteur
   9 juli 2018 / 20:08

   Ja, aanstaande woensdag gaat hij de hele dag naar de garage, dus hopelijk is het dan allemaal weer in orde!

  • Mariska
   Auteur
   9 juli 2018 / 20:07

   Het breekt inderdaad je hart maar je kunt er niks aan doen 🙁 thanks.

 5. 4 juli 2018 / 07:17

  Gefeliciteerd met je vaste contract! En heel veel sterkte gewenst rondom de situatie met je vader op deze momenten.

  xx
  Lees het laatste blogbericht van Kim – Shoplog – Beauty & FashionMy Profile

 6. 3 juli 2018 / 21:49

  ja meid het leven is met ups en downs, ik begrijp heel goed wat je bedoeld op dit moment! Ik wens je veel sterkte met je vader X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.