Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren

kerstfeest vieren

De titel komt misschien wat zielig en eenzaam over, maar dat is het juist helemaal niet. Je zou denken dat je op kerstavond kerst viert met familie, vrienden, pakjes onder de boom en allemaal lekkers maar dat heb ik dus niet gedaan. Wel kon ik met een groepje mee uit in Edam en hoewel ik daar zin in had was ik toch thuis gebleven. We waren namelijk zondag spontaan naar Dortmund gegaan om naar Angelo Kelly in de Westfalenhalle te gaan en op de foto met hem te gaan. Dat is gelukt 🙂 gelukkig, want anders was die paar uren rijden voor niks. Terugkomen op kerstavond.. Ik was moe en besloot lekker thuis te blijven. In mijn eentje.

Foto: Shutterstock/Elena Schweitzer

Kerstfeest vieren – kerstavond

Alleen kerstavond vieren vind ik dus helemaal niet zo’n ding. Begin van de middag had ik lekker bij de supermarkt wat lekkere dingen gehaald, heb lekker tv gekeken, blogs gelezen en wat huishoudelijke klusjes gedaan. Gewoon rustig aan en einde van de middag nog even mijn ogen dicht gedaan op de bank omdat ik nog zo moe was van de dag ervoor in Duitsland. Ik vond het heerlijk en ben ook blij dat ik niet weggeweest ben, anders had ik er vandaag waarschijnlijk anders bijgezeten 🙂 En dan is het nu eerste kerstdag.

Eerste kerstdag

Vanmorgen heb ik heerlijk uitgeslapen en vanmiddag komt mijn zusje. Gisteren heb ik dus best wat lekkere spullen gehaald voor vandaag. We houden beiden niet echt van kerstfilms en dat soort dingen, dus we gaan een oud concert van The Kelly Family kijken, van Maastricht 1999 waar ze ook kerstliedjes zongen. Nog steeds een van mijn favoriete concerten. Mocht je benieuwd zijn check hier op YouTube. De kwaliteit is natuurlijk niet heel goed, maar dat neem ik voor lief 🙂 Vanavond misschien nog de dijk op in Volendam met vrienden.

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag gaan we eerst in het verpleeghuis eten met onze vader. Dat doen we sinds hij daar zit elk jaar en eten we toch samen zonder dat we dat thuis hoeven doen. Wel net zo fijn dat hij dat in zijn eigen omgeving kan doen ook voor als er iets aan de hand is. In de avond gaan mijn zusje, broertje en ik eten met een paar vrienden, gewoon lekker klein en gezellig. Daarna is de planning om nog uit te gaan maar dat moet ik voor mezelf nog even zien, net hoeveel zin ik heb.

Al met al dus een vrij rustige kerst en dat vind ik helemaal niet erg! Wat doe jij met kerst?

Fijne dagen!

Lees ook:
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
Believ’in unicorns douchegel, handzeep & glittersnot
Vind hét perfecte kerstcadeau voor iedere persoonlijkheid
20 bekentenissen, ik geef me bloot

7 Reacties

 1. Janneke
  5 januari 2019 / 08:59

  Valt me wel vaker op dat mensen zeggen dat ze helemaal alleen zijn maar toch samen met anderen zijn. Misschien niet het geijkte en niks met kerstavond maar toch. Ben de laatste twintig jaar een paar keer niet alleen geweest met kerst en oud en nieuw en dan ook totaal niemand spreken, behalve in de winkel. Dit jaar, behalve een telefonische hulplijn, ook nog niemand gesproken. Straks wel bij een cursus.

 2. 2 januari 2019 / 00:49

  Ik was met familie geweest met de kerst. Maar met Kerstavond was ik ook alleen en dat beviel me eigenlijk wel 🙂
  Leuke foto van jou en Angelo!

 3. 26 december 2018 / 09:25

  Ah wat super tof dat je met hem op de foto kon zeg, gelukkig was dat eind rijden dus niet voor niets! Wij hebben ook een rustige kerst hoor, heerlijk aan het nagenieten en bijkomen van Parijs;-)
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Kate Spade Candace satchelMy Profile

 4. 25 december 2018 / 21:16

  Leuke foto van jou en Angelo Kelly! Fijn dat de rit niet voor niks was ?.

  Mijn Kerst is ook rustig. Gisteren All You Need is Love gekeken wat een beetje traditie is geworden om het elk jaar te kijken. Verder kijk ik eigenlijk weinig TV, maar dit programma kijken we standaard op Kerstavond. Vandaag rustig aan gedaan en vanavon uit eten geweest bij de Argentijn (lekker spare-ribs!) . Straks lekker Narcos Mexico eten (en uitbuiken op de bank hihi) en morgen blijven we lekker thuis. Fijne dagen nog!
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Snapshots: Fall to Winter highlightsMy Profile

 5. 25 december 2018 / 13:11

  Ook wel fijn, zo’n rustige kerst! Zeker na een spontaan uitstapje naar Duitsland. Heel fijne feestdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.