Investeren in je blog? Hier mijn tips!

by Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Als je een blog wilt beginnen of net bent begonnen dan kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken. Ik wil niet zeggen dat ik daarin een pro ben, maar ik wil wel graag iedereen helpen die het kan gebruiken met mijn tips. Investeren in je blog is belangrijk als je écht wil groeien. Dingen die ik zelf heb geprobeerd en gedaan. Dingen die wel werken en dingen die niet werken, maar vooral het investeren. Je investeert niet alleen tijd in je blog, maar ook moet je er rekening mee houden dat je er toch wat geld in moet steken. Voor iedereen is het natuurlijk een eigen keus in welke mate je dat doet.

Investeren in je blog, lees deze tips!

investeren in je blog blog

Ik deel graag wat tips met je over het investeren in je blog van zowel tijd als geld. Dit zijn dingen waar ik achter sta, mijn mening. Je hoeft er natuurlijk niks mee te doen, maar je mag ze natuurlijk ook toepassen. Wellicht dat ik je toch (nog) een beetje kan helpen op deze manier met een blog die je gaat opstarten of die je al hebt.

Tijd investeren in je blog

Tijd investeren in je blog hoort er nu eenmaal bij natuurlijk. Als je een parttime baan hebt of je zit op school, dan zul je meer tijd te besteden hebben dan dat je een fulltime baan hebt zoals ik. Het ligt er ook een beetje aan wat je wilt. Wil je het puur voor de hobby blijven doen? Of wil je echt ‘verder’ en ‘groter’ worden? Bij het laatste moet je natuurlijk toch wel rekening houden met het feit dat je er meer tijd in moet stoppen.

Zelf heb ik een fulltime baan en schrijf ik de artikelen in de avond na het eten. Eén artikel probeer ik sowieso om 00.00 voor de dag klaar te zetten en soms een tweede artikel om 12.00. Helaas lukt dit niet altijd, maar ik probeer het altijd!
Houd er dus rekening mee dat er tijd in gaat zitten. Foto’s maken, foto’s bewerken, artikelen schrijven, producten testen en ga zo maar door. Dit is niet even snel gedaan in een uurtje per dag.

Geld investeren in je blog

Geld hoort daar ook bij. Je zult zeker niet in het begin gaan verdienen met je blog en ook geen artikelen thuis gestuurd krijgen. Daarvoor moet je toch wel wat doen en ook zelf geld investeren. Ik bedoel met investeren dat je producten zelf koopt om te reviewen of dat je bijvoorbeeld spulletjes koopt om een winactie op te zetten. Dit hoort er immers ook bij! Je kunt daar zelf het budget voor bedenken, net wat jij er voor uit wilt geven.

Geef je qua winactie bijvoorbeeld één MAC lipstick weg van al snel €20,00? Of geef je een samengesteld pakketje weg van bijvoorbeeld Essence met meerdere producten? Dat is naar jouw inzicht en wat je kunt missen. Je kunt als je fulltime werkt misschien wel meer missen dan wanneer je leeft van een studie financiering.

Tip: Koop (in het begin) alleen producten die je ook echt zelf gebruikt en niet alleen voor je blog. Zo kun je het product reviewen en kun je hem zelf gewoon gebruiken tot het op is. Je hebt producten om te reviewen zonder dat je ‘extra’ geld uitgeeft.

Kosten dekken

Om de kosten te dekken kun je natuurlijk ook iets bedenken. Ga eens kijken wat je allemaal hebt qua producten en kijk goed wat je wel en niet gebruikt en wat nog wel en niet meer bruikbaar is. Wat wel bruikbaar is en je niet meer gebruikt; maak er een blogsale van of zet het op Marktplaats! Jij hebt vast iets liggen waar iemand anders naar op zoek is.
Ook kun je denken om je aan te melden bij Google Ads om advertenties op je blog te laten zien. Hier zul je niet direct goed mee gaan verdienen, houd daar ook rekening mee.

Wel geloof ik dat de advertentie die als eerste op je blog weergegeven wordt, het eerste telt. Zoals dat de balk bij mij helemaal bovenin staat bijvoorbeeld. Je verdient een paar cent voor de pageviews en als iemand op een advertentie klikt verdien je weer iets meer. Dat is afhankelijk van de advertenties en is geen vast bedrag.

Je kunt dus best wat doen om te investeren in je blog en dat hoeft niet over de top te zijn. Beetje bij beetje kom je dan wel in een bepaalde flow terecht en weet je wat je wel en niet kunt doen voor jouw blog. Ook wat je er wel en niet voor over hebt.

Lees meer:
Blog tips en tutorials

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.