Investeren in je blog? Hier mijn tips!

Als je een blog wilt beginnen of net bent begonnen dan kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken. Ik wil niet zeggen dat ik daarin een pro ben, maar ik wil wel graag iedereen helpen die het kan gebruiken met mijn tips. Dingen die ik zelf heb geprobeerd en gedaan. Dingen die wel werken en dingen die niet werken, maar vooral het investeren. Je investeert niet alleen tijd in je blog, maar ook moet je er rekening mee houden dat je er toch wat geld in moet steken. Voor iedereen is het natuurlijk een eigen keus in welke mate je dat doet.

Investeren in je blog

investeren blog

Ik deel graag wat tips met je over het investeren van zowel tijd als geld in je blog. Dit zijn dingen waar ik achter sta, mijn mening. Je hoeft er natuurlijk niks mee te doen, maar je mag ze natuurlijk ook toepassen. Wellicht dat ik je toch (nog) een beetje kan helpen op deze manier met een blog die je gaat opstarten of die je al hebt.

Tijd investeren

Tijd investeren hoort er nu eenmaal bij natuurlijk. Als je een parttime baan hebt of je zit op school, dan zul je meer tijd te besteden hebben dan dat je een fulltime baan hebt zoals ik. Het ligt er ook een beetje aan wat je wilt. Wil je het puur voor de hobby blijven doen? Of wil je echt ‘verder’ en ‘groter’ worden? Bij het laatste moet je natuurlijk toch wel rekening houden met het feit dat je er meer tijd in moet stoppen. Zelf heb ik een fulltime baan en schrijf ik de artikelen in de avond na het eten. Eén artikel probeer ik sowieso om 00.00 voor de dag klaar te zetten en soms een tweede artikel om 12.00. Helaas lukt dit niet altijd, maar ik probeer het altijd!
Houd er dus rekening mee dat er tijd in gaat zitten. Foto’s maken, foto’s bewerken, artikelen schrijven, producten testen en ga zo maar door. Dit is niet even snel gedaan in een uurtje per dag.

Geld investeren

Geld hoort daar ook bij. Je zult zeker niet in het begin gaan verdienen met je blog en ook geen artikelen thuis gestuurd krijgen. Daarvoor moet je toch wel wat doen en ook zelf geld investeren. Ik bedoel met investeren dat je producten zelf koopt om te reviewen of dat je bijvoorbeeld spulletjes koopt om een winactie op te zetten. Dit hoort er immers ook bij! Je kunt daar zelf het budget voor bedenken, net wat jij er voor uit wilt geven. Geef je qua winactie bijvoorbeeld één MAC lipstick weg van al snel €20,00? Of geef je een samengesteld pakketje weg van bijvoorbeeld Essence met meerdere producten? Dat is naar jouw inzicht en wat je kunt missen. Je kunt als je fulltime werkt misschien wel meer missen dan wanneer je leeft van een studie financiering.

Tip: Koop (in het begin) alleen producten die je ook echt zelf gebruikt en niet alleen voor je blog. Zo kun je het product reviewen en kun je hem zelf gewoon gebruiken tot het op is. Je hebt producten om te reviewen zonder dat je ‘extra’ geld uitgeeft.

Kosten dekken

Om de kosten te dekken kun je natuurlijk ook iets bedenken. Ga eens kijken wat je allemaal hebt qua producten en kijk goed wat je wel en niet gebruikt en wat nog wel en niet meer bruikbaar is. Wat wel bruikbaar is en je niet meer gebruikt; maak er een blogsale van of zet het op Marktplaats! Jij hebt vast iets liggen waar iemand anders naar op zoek is.
Ook kun je denken om je aan te melden bij Google Ads om advertenties op je blog te laten zien. Hier zul je niet direct goed mee gaan verdienen, houd daar ook rekening mee. Wel geloof ik dat de advertentie die als eerste op je blog weergegeven wordt, het eerste telt. Zoals dat de balk bij mij helemaal bovenin staat bijvoorbeeld. Je verdient een paar cent voor de pageviews en als iemand op een advertentie klikt verdien je weer iets meer. Dat is afhankelijk van de advertenties en is geen vast bedrag.

Je kunt dus best wat doen om te investeren en dat hoeft niet over de top te zijn. Beetje bij beetje kom je dan wel in een bepaalde flow terecht en weet je wat je wel en niet kunt doen voor jouw blog. Ook wat je er wel en niet voor over hebt.

Lees meer:
Blog tips en tutorials

Hopelijk hebben jullie iets aan gehad. Dit is dus mijn visie! Als je vragen hebt, mail me of zet ze bij de comments.

24 Reacties

 1. Simone
  14 september 2014 / 21:36

  Dankjewel voor de tips. Ik heb begrepen dat M4N je meer kunt verdienen per kliks. heb je ervaring mee of van gehoord?
  Lees het laatste blogbericht van Simone – Afrotoonz t-shirtsMy Profile

  • Mariska
   15 september 2014 / 08:37

   Klopt dat was er wel, maar M4N is nu samen met Zanox. Dat kun je bekijken op Zanox.nl 🙂 Alleen krijg je daar per sale en niet per klik.

 2. Liesbeth
  14 september 2014 / 16:46

  Leuke tips! Erg handig, aangezien ik pas met een blog begonnen ben!
  Bedankt voor de nuttuge tips!
  -xxx- Liesbeth

 3. 14 september 2014 / 15:51

  Wat een goede en bruikbare tips! Ik probeer met name veel energie en tijd in mijn blog te investeren, maar heb daarnaast ook nog een youtube kanaal waar ik veel in investeer, kost aardig wat tijd allemaal, maar ik doe het met liefde en het is iets waar ik gelukkig van wordt.
  Lees het laatste blogbericht van Saartje – Winactie!!!My Profile

 4. 14 september 2014 / 15:39

  Wat een ontzettend handige tips!
  Altijd leuk als je er een iets mee kan verdienen maar tot nu toe is het het voor mij nog steeds een gewoon een ontzettend leuke hobby!

 5. Minke Maria
  14 september 2014 / 15:06

  Goed artikel, ik denk ook dat investeren in een goede camera geen overbodige luxe is. Het kan in het begin best wel een eenvoudig ding zijn, maar als het al beter is dat telefoonfoto’s is het al heel wat.

  Ik merk zelf namelijk echt dat mijn cameraatje nu niet meer voldoet aan wat ik wil. (Maar ja hij is ook al 5 jaar oud..)

  • Mariska
   15 september 2014 / 08:43

   Klopt, denk dat ik dat inderdaad vergeten ben. Maar als je net begint kun je het met een telefoon van tegenwoordig (met goede camera en belichting) ook al heel wat!

  • Mariska
   15 september 2014 / 08:42

   Dank je wel Michelle!

 6. Lizzy
  14 september 2014 / 11:07

  Wat een interessant artikel! Erg leuk geschreven! 🙂 Tijd investeren in het bloggen is heel belangrijk! Kwaliteit is heel belangrijk namelijk!
  Lees het laatste blogbericht van Lizzy – Positieve beauty reviews #3My Profile

 7. Rowan - RebelliousyetRomantic
  13 september 2014 / 21:09

  Goede tips! Ik vind verder nog het aanschaffen van een goede camera een goede investering voor je blog. Het lijkt even duur, maar als je er eenmaal een hebt zie je gelijk de kwaliteit van je foto’s en daarmee blog omhoog schieten. 🙂 Liefs, Rowan
  Lees het laatste blogbericht van Rowan – RebelliousyetRomantic – 6x Lovely outfits from LookbookMy Profile

 8. Kirsty
  13 september 2014 / 19:45

  Leuk artikel! Zelf merk ik dat ik vooral heel veel tijd in mijn blog stop, gelukkig is het echt iets waar ik graag mee bezig ben! 🙂

 9. 13 september 2014 / 19:07

  Fijn artikel. Ik ga binnenkort eens kijken of ik advertenties kan regelen. Maar mensen die naar school gaan hebben niet altijd meer tijd hoor haha. Dit jaar moet ik naast al mn vakken nog een bedrijf beginnen, samen met mensen van een andere opleiding. Een product bedenken, laten maken, aandelen verkopen, product verkopen.. enz enz. Ik ben net begonnen en merk nu al hoe druk het gaat worden!
  Lees het laatste blogbericht van Eilish – Fashion ♥ Autumn InspirationMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.