You are here: Home » Media, internet en tv » Interview Lin van Linvant.nl

Interview Lin van Linvant.nl

Een aantal weken geleden heb ik Lin benaderd met de vraag of zij een paar vragen wilde invullen en foto’s wilde laten zien van haar stash. Gelukkig vond Lin dit super leuk en heeft zij dit ingevuld. Wil je weten hoeveel lakjes zij heeft? Wat haar favoriete lakje is en juist haar minst favoriete lakje? Dan moet je eventjes verder lezen!

Interview Lin van Linvant.nl

Vertel eens iets over jezelf!
Ik ben Lin, ben 25 jaar en blog nu 4 jaar. Mijn favoriete tijdsverdrijf is nailart maken en ondertussen een film of serie kijken. Ik heb twee konijntjes, ik ben 7 jaar samen met m’n vriend, en ben chronisch ziek. Ik heb reuma en heb daar dagelijks pijn door. Ik ben huisvrouw en heb verder nog wel meer hobby’s zoals haken, schilderen, muziek luisteren, lezen en kleuren.

Hoe groot is je collectie?
Ik weet het precieze aantal niet, maar zo rond de 1200 denk ik.

Welk lakje had je als eerste in je bezit?
Ik had rond m’n 15e al een collectie van zo’n 50 lakken en die heb ik toen eigenlijk wel allemaal opgemaakt en maakte toen wel iets van nailart. Vooral als ik niet kon kiezen maakte ik met elke lak een stipje op elke nagel. Ik weet nog wel dat je bij de Kruidvat lakken van Collection 2000 voor 1 euro had, dus echt mijn aller-aller eerste lak was denk ik daarvan. Weet nog dat ik daar een peachy frost, een blauwe, en een fuchsia roze van had. Later ook van Manhattan, want die flesjes waren (nouja zijn) imo gek en bleven me daarom bij.

Toen ik begon met bloggen las ik een paar maanden blogs en kocht toen in korte tijd een lak van BeYu, Barry M, China Glaze en Catrice. Wel maar 1 van elk, want toen vond ik het toch best een hoop geld voor nagellak. Inmiddels koop ik zonder blikken of blozen handen vol lakken bij de Kruidvat maar vooral graag bij de DM in Duitsland. Ik krijg meestal wel de vraag of ik bang ben dat het uitverkocht raakt, maar moet dan uitleggen dat ik geen DM in de buurt heb en maar af en toe m’n slag kan slaan.

Welk merk is je favoriet?
Moeilijk! Pfoe, als ik echt moet kiezen zeg ik Illamasqua. Ik vind het een fijne formule die echt makkelijk 1,5 week op m’n nagels blijft zitten. Ze hebben ook van die bijzondere lakken. Ik hou van hun speckled lakken. M’n portemonnee is het daar niet mee eens, want het zijn prijzige lakken.

Hoeveel geld geef jij max uit aan 1 nagellakje?
Ik denk ongeveer 10 euro. Sommige lakken zijn duurder, zoals Illamasqua, maar die koop ik ook niet wekelijks. Zo kocht ik laatst twee lakken van Deborah Lippmann voor 15 euro per stuk. En dat was al in de sale. Normaal zijn ze 22 euro. Ik vond het een hoop geld voor nagellak, maar dat doe ik maar af en toe en dan is het mijn afweging; wil ik liever nieuwe kleding of nieuwe nagellak. Lakken van Chanel of Dior heb ik niet, maar die vind ik te gewoon voor de verkoopprijs.

Heb je een miskoop in je collectie?
Ik denk het niet. Ik vind meestal wel een nieuwe manier om de lak te gebruiken. Als de lak niet goed dekt mix ik het met glitters om er een nieuwe lak van te maken die ik wel gebruik. Of blijkt dat ik een bepaalde lak juist enorm goed bij een bepaalde nailart kan gebruiken en dan is het geen miskoop meer.

Heb je één of meerdere favorieten lakken? Waarom juist deze lakjes?
1 maar? Mijn all time fave is Illamasqua Purity. Een hele intense peach lak. Daar heb ik dan ook een backup van. Ik hou van zulke kleuren en voor mij is Purity nog steeds dé kleur.
Maar ik heb zoveel meer mooie lakken. Zo hou ik van de witgoud en gouden topcoats van OPI die ik heb. En de holos en de duochromes.

Heb je lange of korte nagels?
Het liefst lange nagels. Kan ik er ook meer op maken met nailarts.

Gebruik je een base en/of topcoat? Zoja, welke?
Ja, en ondanks dat verkleuren mijn nagels nog steeds. Ik hou daar niet zo van, maar een basecoat is 9 van de 10 keer een stuk mooier omdat de lak dan egaler opdroogt. Welke ik gebruik? Dat verschilt van wat ik voor de hand heb. Ze gaan er in rap tempo doorheen. Favo topcoat is Essence Better Than Gel Nails Top Sealer. Ideaal want deze kost maar 2,59 bij de Kruidvat. Een stuk beter betaalbaar dan 9 euro voor Seche Vite ofzo. Ze hebben er ook een basis van die ook fijn is.

Welke nagellak draag je op dit moment?
Revlon Girly

Welk lakje uit je collectie draag je eigenlijk nooit maar vindt je wel mooi?
Ik heb denk ik geen lakken die ik nooit op heb gehad. Maar er zijn wel een hoop lakken die ik niet vaak draag. Ik heb wel duochromes die ik zonde vind om maar 1 dag te dragen.

Je hebt een eigen site, LinvanT, wat kunnen mensen daar op verwachten?
Vooral nailart, swatches, soms ook beauty; lipsticks, oogschaduw, looks. Maar dat doe ik niet zo heel vaak.

Met welke nagellak trend heb je heel veel en absoluut niets?
Ik hou van matte nagellak, de speckled lakken, de sand lakken, mirror polish, thermolakken, en doe mij maar vooral een hoop glitter. Wat ik minder vond.. Ehm, die spotted lak van OPI en ik vond het eigenlijk jammer dat crackle zo snel weer uit was. Ik vond het eerst heel lang niets, en daarna in ene heel leuk.

Is er een nagellak die niet meer te krijgen is, maar je wel graag in je collectie wilt?
Ik zou graag de lak der lakken in m’n stash willen; Clarins 230. De moeder van Fantasy Fire en BeYu 209, maar die heb ik beide wel. Verder heeft Essie een mooie mirror collectie die hier niet uitkwam en verder alleen een hele hoop lakken die nog wel te krijgen zijn gelukkig.

Welke kleuren gebruik je het meeste met nailart?
Alle kleuren! Neons, ‘normale kleuren’, pastelkleuren. Het liefst in een gradient met glitter erover. Ik kan niet zo goed kiezen. Dat is overigens ook een van de redenen dat ik wat meer rode lak ben gaan kopen, want ik hou verder niet van rode nagels, maar in nailarts (zeker met kerst) zijn ze heel handig.

Wat doe jij om je nagels mooi te houden?
Die vind ik lastig. Ik smeer m’n handen vaak in, zeker in de winter. Verder masseer ik mijn nagelriemen dagelijks met olie. Op het moment gebruik ik graag arganolie, maar dat maakt niet zo veel uit. Ik duw mijn nagelriemen nooit terug, maar masseer het altijd. Dit stimuleert de nagelgroei. Ik gebruik geen nagelverharders of dergelijke. Ik heb gewoon mazzel met mn harde nagels denk ik.

Welk seizoen/feestdag vindt jij het leukste om nailart tutorials van te maken?
Ik heb met kerst een dozijn nailarts gemaakt.

Wat vindt je vriendje van je verzameling?
Hij vindt het allemaal wel best. Hij vindt het leuk om te zien wat voor nailart ik kan maken en af en toe wordt hij wel een beetje gek dat hij overal wel een flesje nagellak tegenkomt, maar 99% is altijd goed opgeruimd en dat vindt hij wel prima. Hij heeft wel eens gezegd dat hij het leuk om te zien vindt dat ik zo blij van nagellak kan worden.

Welke kleur nagellak draag je het meest?
Geen idee eigenlijk. Ik draag meestal nailarts en daar zitten veel kleuren in.

Maak je wel eens een lak op?
Jazeker. Ik heb meerdere lakken die echt op zijn. Lakken die me echt bijstaan zijn: China Glaze Lemon Fizz, Peachy Keen. Essence That’s What I Mint. Ik heb ook wel een hoop Catrice lakken opgemaakt. Vooral omdat ik gradients maak, daar gaat best wat lak in zitten.

Heb je nog een leuk nagellak feitje over jezelf?
Ik ben best onhandig af en toe. Ik heb een kleedje waar een aantal verschillende lakken inzitten die ik heb omgestoten. En ook ben ik blij dat mijn bureaublad (linnmonn van de ikea) nagellak en remover proof is. Met gradients maken komen soms een paar spetters van het sponsje en na een paar gradients heb ik overal spettertjes. Heel kleurrijk op een wit bureaublad, maar gelukkig is het ook zo weer weg. Maar ook ben ik niet zo goed in het opruimen van mijn gebruikte nailartwatjes en soms komt er wel eens een makeup kwast tegen zo’n watje met nog remover aan, en dan heeft een kwast een kaal plekje :$

Op nailsandlifestyle.com heb je vaker een interview kunnen terug vinden met meiden die vertellen over hun nagellak collectie. Dit komt weer terug! De credits voor de vragen gaan naar Kim. Mocht je ook met een interview op DoorMariska willen staan, mail mij dan om info@doormariska.nl en wie weet kom jij op de blog met jouw collectie.

Volg:
Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook