Ikea Helmer, Lack en Lennart en het in elkaar zetten ervan..

by Mariska
ikea helmer lack en lennart

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Als je het mij vraagt lijkt het wel een soort van parenclub met al die namen die ze gebruiken bij de Ikea! Gisteren ging ik er onverwacht naar toe en kocht ik wat kastjes en een tafeltje als foto achtergrond en opbergruimte. Ik wist dat de Helmer heel bekend was dus die nam ik mee in het donkergrijs, de Lack tafel in het hoogglans wit en Lennart ook in het grijs.

Ikea Helmer, Lack en Lennart en het in elkaar zetten ervan..

En dit is de buit die ik gisteren bij Ikea heb gekocht en die prijzen.. echt.. ik ben verliefd! Vanochtend besloot ik deze alle 3 in elkaar te zetten. Op zondagochtend zonder geduld. Of nou ja, ik heb wat geduld bij elkaar geraapt want dit werd mijn eerste Ikea avontuur; het in elkaar zetten van Ikea meubelen.

ikea helmer lack en lennart


Ikea Lennart
Ik begon met Lennart. Heel simpel dacht ik en dat viel op zich ook best wel mee. Totdat ik erachter kwam dat ze een soort van punaise achtige schroefjes gebruiken die je door de gaatjes moet drukken en als je die dan door de gaatjes drukt dan gaan de pinnetjes uit elkaar waardoor de platen blijven zitten tegen elkaar. Als je te vroeg drukt en de pinnetjes gaan al wijd staan kan je hem niet meer verder drukken. Dus minstens 2 van die dingen verkloot en gelukkig was er wat extra… goed. Die stond.

ikea helmer lack en lennart


Ikea Lack
Dit was eigenlijk de meest simpele. 4 poten en 4 grote soort van schroeven. Hup in 1 poot de schroef en andere in de tafel en draaien maar. Ging prima, goede arm work-out laten we maar zeggen en draaien en draaien.. tot ik erachter kwam dat je dus 1 puntige kant hebt aan zo’n poot. En ja, moet die nu aan de binnenkant of de buitenkant? Geen idee, ik heb maar wat gedaan. Tafeltje op z’n pootjes neergezet en klaar dacht ik. Tot de pootjes niet recht waren en dus het tafeltje wiebelde. Dus ik heb een poot een stukje uitgedraaid en dan zo maar… één poot sluit dus niet aan op het blad.

ikea helmer lack en lennart


Ikea Helmer
En toen de Ikea Helmer. Ik dacht dat het op zich wel makkelijk zou gaan maar schijn bedriegt dus echt! Eerst de zijkanten en de railsjes erin hangen. Goed. Vervolgens op zijn kant om de achterkant vast te maken en de wieltjes. DE WIELTJES. Die schroefjes kreeg ik er niet eens helemaal ingedraaid, maar goed ik dacht hij leunt er toch op dus maar zo gelaten. Hij rijdt. Hup laatjes vouwen, vast maken en erin. Laatje erin, hup flikkert er weer zo’n rails uit. Dus half in elkaar gebogen kijken in dat kastje en dat ding er weer goed in bevestigen. Kastje op zijn plaats en laatjes inruimen. Flikkert er weer zo’n rails uit. Precies de onderste. Dus je moet dan helemaal vlak op de grond gaan liggen en goed kijken hoe je dat er weer in zet. Al zijn sommige kanten wat bekrast, maar oké, hij staat.

Met de spulletjes ben ik wel heel bij hoor en tot zover mijn allereerste Ikea avontuur.

Lees ook:
Poedergeur van Ikea en andere favorieten waxmelts en kaarsen
5x marmeren achtergrond voor fotografie

Tot slot, Jovink – Nooit meer noar Ikea en Youp van ’t Hek met Ikea Stapelbed. Kennen jullie ze?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.