Ikea Helmer, Lack en Lennart en het in elkaar zetten ervan..

ikea helmer lack en lennart

Als je het mij vraagt lijkt het wel een soort van parenclub met al die namen die ze gebruiken bij de Ikea! Gisteren ging ik er onverwacht naar toe en kocht ik wat kastjes en een tafeltje als foto achtergrond en opbergruimte. Ik wist dat de Helmer heel bekend was dus die nam ik mee in het donkergrijs, de Lack tafel in het hoogglans wit en Lennart ook in het grijs.

Ikea Helmer, Lack en Lennart en het in elkaar zetten ervan..

ikea helmer lack en lennart

En dit is de buit die ik gisteren bij Ikea heb gekocht en die prijzen.. echt.. ik ben verliefd! Vanochtend besloot ik deze alle 3 in elkaar te zetten. Op zondagochtend zonder geduld. Of nou ja, ik heb wat geduld bij elkaar geraapt want dit werd mijn eerste Ikea avontuur; het in elkaar zetten van Ikea meubelen.

ikea helmer lack en lennart


Ikea Lennart
Ik begon met Lennart. Heel simpel dacht ik en dat viel op zich ook best wel mee. Totdat ik erachter kwam dat ze een soort van punaise achtige schroefjes gebruiken die je door de gaatjes moet drukken en als je die dan door de gaatjes drukt dan gaan de pinnetjes uit elkaar waardoor de platen blijven zitten tegen elkaar. Als je te vroeg drukt en de pinnetjes gaan al wijd staan kan je hem niet meer verder drukken. Dus minstens 2 van die dingen verkloot en gelukkig was er wat extra… goed. Die stond.

ikea helmer lack en lennart


Ikea Lack
Dit was eigenlijk de meest simpele. 4 poten en 4 grote soort van schroeven. Hup in 1 poot de schroef en andere in de tafel en draaien maar. Ging prima, goede arm work-out laten we maar zeggen en draaien en draaien.. tot ik erachter kwam dat je dus 1 puntige kant hebt aan zo’n poot. En ja, moet die nu aan de binnenkant of de buitenkant? Geen idee, ik heb maar wat gedaan. Tafeltje op z’n pootjes neergezet en klaar dacht ik. Tot de pootjes niet recht waren en dus het tafeltje wiebelde. Dus ik heb een poot een stukje uitgedraaid en dan zo maar… één poot sluit dus niet aan op het blad.

ikea helmer lack en lennart


Ikea Helmer
En toen de Ikea Helmer. Ik dacht dat het op zich wel makkelijk zou gaan maar schijn bedriegt dus echt! Eerst de zijkanten en de railsjes erin hangen. Goed. Vervolgens op zijn kant om de achterkant vast te maken en de wieltjes. DE WIELTJES. Die schroefjes kreeg ik er niet eens helemaal ingedraaid, maar goed ik dacht hij leunt er toch op dus maar zo gelaten. Hij rijdt. Hup laatjes vouwen, vast maken en erin. Laatje erin, hup flikkert er weer zo’n rails uit. Dus half in elkaar gebogen kijken in dat kastje en dat ding er weer goed in bevestigen. Kastje op zijn plaats en laatjes inruimen. Flikkert er weer zo’n rails uit. Precies de onderste. Dus je moet dan helemaal vlak op de grond gaan liggen en goed kijken hoe je dat er weer in zet. Al zijn sommige kanten wat bekrast, maar oké, hij staat.

Met de spulletjes ben ik wel heel bij hoor en tot zover mijn allereerste Ikea avontuur.

Lees ook:
Poedergeur van Ikea en andere favorieten waxmelts en kaarsen
5x marmeren achtergrond voor fotografie

Tot slot, Jovink – Nooit meer noar Ikea en Youp van ‘t Hek met Ikea Stapelbed. Kennen jullie ze?

17 Reacties

 1. 3 september 2015 / 12:49

  Wat slecht dat het pootje van het Lack tafeltje niet aansluit op het blad. :’)
  Lees het laatste blogbericht van Dina – 100 Happy Days IMy Profile

 2. 30 augustus 2015 / 21:42

  Heel herkenbaar houw ikea avontuur, al moet ik wel zeggen als niemand zich er bij mee bemoeit, gaat het bij mij het makkelijkste…als men zich er wel mee bemoeit voel ik mij zo en denk ik ongeveer zoals Youp het allemaal beschrijft…je hebt leuke dingen aangeschaft, een helmer kastje wil ik ook nog eens aanschaffen…( maar die koop ik pas als mijn man, een dagje NIET in de buurt is )
  Lees het laatste blogbericht van Petra – Visie op: Rondkomen met minder geld…My Profile

 3. Ina
  30 augustus 2015 / 17:52

  Leuk, ik zie nu dat Lennart kastje en ik ga die maar aanschaffen denk ik. Ik huur dit appartement en er is niet veel bergruimte in de badkamer, dit kastje past perfect nog tussen de wastafel en bad denk ik. Moet ik nog meten. Verder vind ik IKEA spullen juist super makkelijk om in elkaar te zetten maar ik ben Moens meubelen gewoon, daarvan staan 2 meubelen na een hele dag pas in elkaar :p
  Lees het laatste blogbericht van Ina – Oh snap it’s popcorn time #5My Profile

 4. 30 augustus 2015 / 17:12

  Leuk artikel! Zelf heb ik zo’n pax kast en dan ben je gewoon een hele dag bezig om ’em in elkaar te zetten!

 5. 30 augustus 2015 / 16:08

  Je bent zo soms zoooo lang bezig met het in elkaar zetten. Ze hebben fijne items maar vervolgens ben je nog een paar uur zoet om de boel in elkaar te krijgen. En dan die tekeningen……ook niet altijd even duidelijk.
  Lees het laatste blogbericht van Annette – Ann Ages Gracefully – Opgemaakt #11My Profile

 6. 30 augustus 2015 / 15:56

  Hey Mariska,

  Leuk om je allereerste IKEA avontuur te lezen 🙂 . Wij hebben zelf ook vele IKEA spullen in huis en dit is zo herkenbaar hahah. Ze hebben altijd hele mooie spullen, maar het in elkaar zetten is soms zo’n drama haha. Mooie spullen heb je gescoord! Die Helmer wil ik ook nog steeds hebben 🙂 .

  Liefs!
  Lees het laatste blogbericht van Astrid – Herinnering – Zomer winacties #3 – Win een tof zomer pakket met o.a. Dille & Kamille spulletjes en waxmelts & brandertje!My Profile

 7. 30 augustus 2015 / 15:40

  ik heb ondertussen al zoveel in elkaar gezet de afgelopen jaren van de Ikea. Lijk er bijna wel een expert in haha. Mooie en handige kastjes heb je gekocht 🙂
  Lees het laatste blogbericht van sonja – Mac Burgundy Times NineMy Profile

 8. 30 augustus 2015 / 14:37

  Ik heb er nooit zoveel last van bij de kastjes en tafeltjes… Maar dan moet je eens proberen een IKEA bank in elkaar te zetten, dat is pas horror! Wat op de tekening zo makkelijk leek, bankje in elkaar schuiven met 3 mensen, hebben we vervolgens met 5 mensen in elkaar moeten schuiven.
  Maar goed hij staat en is heel mooi.
  Jouw gekochte IKEA meubeltjes zijn ook mooi, ik ben echt fan van IKEA (ons hele huis staat er onderhand mee vol) 😀
  Lees het laatste blogbericht van Dinja – Center Parcs: Wat is er te doen?My Profile

 9. 30 augustus 2015 / 14:19

  Wow “Lennart” is echt heel goedkoop. En wat een leuke post heb je gemaakt! 🙂

 10. 30 augustus 2015 / 13:44

  Je eerste ikea avontuur? Wow! Ikea is echt mijn favoriete winkel.

  • Mariska
   Auteur
   30 augustus 2015 / 14:14

   Ja écht mijn eerste keer, maar de dingen die ze hebben vind ik wel heel mooi én een fijne prijs 🙂

 11. Julie
  30 augustus 2015 / 13:43

  Haha, dat filmpje van Youp is geniaal! :p Nick heeft hier de boekenkast in elkaar gezet… Klein detail, het bovenste plankje ligt verkeerd om en dat valt dus niet meer uit elkaar te krijgen omdat je die met nageltjes in elkaar moest kloppen! XD
  Lees het laatste blogbericht van Julie – Julie | Opgemaakt #18 – JuliMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   30 augustus 2015 / 14:14

   Haha, ja ook zoiets inderdaad dat je er achter komt dat het niet goed is gegaan en dan niet meer terug kunt… heel leuk!

   • Julie
    31 augustus 2015 / 10:26

    Kwam hij beneden aan.. “Liefje, je hebt een reden om trots op mij te zijn en een reden om minder trots te zijn!” Dus ik voelde de bui al hangen! :p Ik was inderdaad trots dat hij dat hele ding zo snel in elkaar had zitten, maar er zat dus wel een plank verkeerd! XD
    Lees het laatste blogbericht van Julie – Julie | Opgemaakt #18 – JuliMy Profile

 12. Cindy
  30 augustus 2015 / 13:27

  Hahaha. Zo herkenbaar.
  Wel hele leuke spullen heb je gekocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.