Hoe werkt eBay? Ik leg mijn manier uit!

door Mariska

Hoe werkt eBay? Dat is een veelgestelde vraag en ik moet zeggen dat ik eerst ook helemaal niets van eBay snapte. Dit heb ik toen zelf uitgevogeld. En toen ik het had uitgevogeld had ik direct een nagellak bestelling geplaatst. Dat artikel vind je hier. Maar ik weet dat als je voor het eerst op eBay komt het een groot raadsel is hoe het werkt. Ik ga het je het uitleggen hoe ik dit heb gedaan en wellicht heb je er iets aan. Uitleggen aan anderen is absoluut niet mijn sterkste vak, maar ik ga een poging wagen!

Hoe werkt eBay? De checklist

  • Open een PayPal account
  • Zoek gericht, er zijn zoveel producten!
  • Verschil tussen ‘auction’ en ‘buy it now’
  • Sorteer op ‘price + shipping: lowest first

Open een PayPal account

Het is wel aan te raden op een rekening te open bij PayPal. Dit werkt op jouw e-mailadres. Het is aan te raden hetzelfde e-mailadres daar te gebruiken die je ook op eBay gebruikt. Een rekening is zo geopend, dat is de moeite niet, maar die is dan vrij beperkt. Om hem als het ware te verifiëren zul je een kopie van je ID kaart, bankrekening of iets anders moeten sturen zodat ze kunnen zien dat het echt van jou is. Dit duurt geloof ik een paar dagen voor het geregeld is.

Zorg ervoor dat er geld op je PayPal rekening staat. Dit kan heel gemakkelijk met iDeal door Money2 te gebruiken en je hebt direct het bedrag op je PayPal account. Ook kun je uitgestelde bankbetaling kiezen, maar dan moet je een geverifieerde rekening hebben.

Zoek gericht, er zijn zoveel producten!

Zoek gericht wat je wilt hebben op eBay. Er zijn zo ontzettend veel artikelen te vinden waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Het beste kun je dus direct de naam invullen van wat je wilt hebben zoals bijvoorbeeld: China Glaze Full Spectrum en je krijgt een hele lijst. Doe dit met alles wat je wilt en je vind zo wat je wilt hebben. Er zijn verschillende verkopers die dezelfde artikelen verkopen namelijk.

Verschil tussen ‘auction’ en ‘buy it now’

Dit is een goede! auction is iets waar je op kunt bieden gedurende een bepaalde tijd en bij buy it now kun je het direct in een paar klikken kopen en hoef je niet te bieden en te wachten of je het hebt gewonnen. Ik heb nog nooit meegedaan aan zo’n veiling dus weet niet hoe dit precies hoe dit werkt, ik kies namelijk altijd voor buy it now.

Sorteer op price + shipping: lowest first


Als je hier op sorteert op price + shipping: lowest first dan krijg je een lijst gesorteerd op wat de naam al zegt. Een lijst die vanaf de goedkoopste prijs oploopt naar de hoogste prijs. Daarbij kijken ze dus naar de prijs van het artikel en de verzendkosten samen, wat de laagste prijs is dus. Ik sorteer het altijd daarop en op die manier kijk ik welke verkoper het beste en meest positieve feedback heeft. Altijd als je iets koopt en opgestuurd krijgt, krijg je een mail met de vraag of je feedback wilt achterlaten. Zelf doe ik dit altijd, omdat je zo ook weer andere mensen helpt die iets willen kopen bij die verkoper. Dit wordt dan ook absoluut gewaardeerd.

Als je iets hebt gekocht

Als je een artikel hebt gevonden, dan kies je voor ‘buy it now’ en dan komt het in je winkelwagentje terecht. Als je dan aangeeft dat je het wilt kopen dan wordt je direct doorgestuurd naar PayPal waarop je inlogt en aangeeft dat je wilt betalen. Je ziet dan ook direct staan wat het bedrag is in euro’s, ook handig als je alleen op eBay de andere munteenheid ziet. Je ziet dan ook daadwerkelijk wat je betaald!

TIP: Als je bij één verkoper meerdere items koopt, stuur dan een bericht naar de verkoper of ze één keer verzendkosten kunnen rekenen. Dit wordt namelijk niet automatisch verrekend en daar kun je je lelijk op verkijken!

Wat ik heb besteld op eBay

China Glaze Full Spectrum
China Glaze Shell-o
– China Glaze Pool Party
OPI Magazine Cover Mouse (liquid sand)
OPI The Impossible (liquid sand)
China Glaze Liquid Crystal
– Mobiele powerbank (oplader)
Close up filters 50mm lens
Close up filters 52mm lens
Afstandsbediening voor mijn Canon
– Mise en Dior dupe oorbellen

Dit zijn een aantal artikelen die ik bij verschillende verkopers heb gekocht op eBay en daar heb ik goede ervaringen mee. Het is mij nog nooit gebeurt dat ik een artikel kapot geleverd heb gekregen of helemaal niet geleverd heb gekregen, gelukkig!

Gerelateerde artikelen

12 reacties

Eilish 1 augustus 2015 - 23:25

Super fijn artikel. Wil al jaren paypall aanmaken en komt er nooit van. Ergens ook wel goed haha. Maar ebay is toch wel handig!

Reageer
Roxanne 30 november 2014 - 13:17

Het heeft bij mij ook even geduurd voor ik het snapte, maar fijn dat jij een artikel met uitleg maakt voor de mensen die het nog niet snappen 🙂

Reageer
NailTalk 29 november 2014 - 10:12

Perfect als je er niet bekend mee bent! Zo shop ik ook. Het lijkt ingewikkeld in het begin maar eigenlijk is het een makje 😀

Reageer
Mariska 29 november 2014 - 10:53

Ja het is eigenlijk vrij makkelijk, maar je moet het echt even weten 🙂

Reageer
Mariëlle 28 november 2014 - 19:53

Ik snapte er eerst helemaal niks van en vond het eng, ik heb me er één keer goed in verdiept en boem daar begon de verslaving haha!

Reageer
Mariska 28 november 2014 - 21:43

Haha ja ik ken het! Daarom kijk ik er niet zo vaak op

Reageer
Manon 28 november 2014 - 19:07

Fijn artikel! Ik zie trouwens afstanbedieing voor je camera er tussen staan, kan deze ook gebruikt worden voor de nikon?!

Reageer
Mariska 28 november 2014 - 21:43

Ja zeker! Zoek even op remote control Nikon en dan het type! Dan staat er wel bij voor welke types dat is als jouw camera dat ondersteunt

Reageer
beautifulday4makeup 28 november 2014 - 10:27

Ik doe vaak mee aan auctions ook. Das gewoon zoals in het echte leven. Je doet een bod. kan overboden worden binnen een bepaalde tijd. Je wordt verwittigd via mail als dat het geval is. Dan kan je opnieuw bieden. Of je kan ebay automatisch laten bieden met een maximum bedrag.

Reageer
Mariska 28 november 2014 - 21:42

Ah dat wist ik niet 🙂 ga het misschien eens proberen. Dankjewel! 🙂

Reageer
Julia 28 november 2014 - 07:21

Een kopie van je id-kaart of bankrekening sturen? Daar heb ik nog nooit van gehoord. eBay verifieer je toch gewoon door geld overgemaakt te krijgen en dat terug te storten? Zo ging dat bij mij. Ik zou nooit zomaar mijn id aan anderen beschikbaar stellen, ook al is het een kopie.

Reageer
Mariska 28 november 2014 - 08:26

Je kunt PayPal normaal gebruiken door er geld op te zetten zeg maar, maar als je gebruik wilt maken van de uitgesteld bankbetaling, zodat PayPal het bedrag van jouw rekening af mag schrijven, dan moet je hem verifiëren 🙂 En dat doe je op die manier! Dat is dus puur en alleen voor PayPal en veilig.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.