Hoe werkt eBay? Ik leg mijn manier uit!

by Mariska
hoe werkt ebay

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Hoe werkt eBay? Dat is een veelgestelde vraag en ik moet zeggen dat ik eerst ook helemaal niets van eBay snapte. Dit heb ik toen zelf uitgevogeld. En toen ik het had uitgevogeld had ik direct een nagellak bestelling geplaatst. Dat artikel vind je hier. Maar ik weet dat als je voor het eerst op eBay komt het een groot raadsel is hoe het werkt. Ik ga het je het uitleggen hoe ik dit heb gedaan en wellicht heb je er iets aan. Uitleggen aan anderen is absoluut niet mijn sterkste vak, maar ik ga een poging wagen!

Hoe werkt eBay? De checklist

  • Open een PayPal account
  • Zoek gericht, er zijn zoveel producten!
  • Verschil tussen ‘auction’ en ‘buy it now’
  • Sorteer op ‘price + shipping: lowest first

Open een PayPal account

Het is wel aan te raden op een rekening te open bij PayPal. Dit werkt op jouw e-mailadres. Het is aan te raden hetzelfde e-mailadres daar te gebruiken die je ook op eBay gebruikt. Een rekening is zo geopend, dat is de moeite niet, maar die is dan vrij beperkt. Om hem als het ware te verifiëren zul je een kopie van je ID kaart, bankrekening of iets anders moeten sturen zodat ze kunnen zien dat het echt van jou is. Dit duurt geloof ik een paar dagen voor het geregeld is.

Zorg ervoor dat er geld op je PayPal rekening staat. Dit kan heel gemakkelijk met iDeal door Money2 te gebruiken en je hebt direct het bedrag op je PayPal account. Ook kun je uitgestelde bankbetaling kiezen, maar dan moet je een geverifieerde rekening hebben.

Zoek gericht, er zijn zoveel producten!

Zoek gericht wat je wilt hebben op eBay. Er zijn zo ontzettend veel artikelen te vinden waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Het beste kun je dus direct de naam invullen van wat je wilt hebben zoals bijvoorbeeld: China Glaze Full Spectrum en je krijgt een hele lijst. Doe dit met alles wat je wilt en je vind zo wat je wilt hebben. Er zijn verschillende verkopers die dezelfde artikelen verkopen namelijk.

Verschil tussen ‘auction’ en ‘buy it now’

Dit is een goede! auction is iets waar je op kunt bieden gedurende een bepaalde tijd en bij buy it now kun je het direct in een paar klikken kopen en hoef je niet te bieden en te wachten of je het hebt gewonnen. Ik heb nog nooit meegedaan aan zo’n veiling dus weet niet hoe dit precies hoe dit werkt, ik kies namelijk altijd voor buy it now.

Sorteer op price + shipping: lowest first

hoe werkt ebay » DoorMariska


Als je hier op sorteert op price + shipping: lowest first dan krijg je een lijst gesorteerd op wat de naam al zegt. Een lijst die vanaf de goedkoopste prijs oploopt naar de hoogste prijs. Daarbij kijken ze dus naar de prijs van het artikel en de verzendkosten samen, wat de laagste prijs is dus. Ik sorteer het altijd daarop en op die manier kijk ik welke verkoper het beste en meest positieve feedback heeft. Altijd als je iets koopt en opgestuurd krijgt, krijg je een mail met de vraag of je feedback wilt achterlaten. Zelf doe ik dit altijd, omdat je zo ook weer andere mensen helpt die iets willen kopen bij die verkoper. Dit wordt dan ook absoluut gewaardeerd.

Als je iets hebt gekocht

Als je een artikel hebt gevonden, dan kies je voor ‘buy it now’ en dan komt het in je winkelwagentje terecht. Als je dan aangeeft dat je het wilt kopen dan wordt je direct doorgestuurd naar PayPal waarop je inlogt en aangeeft dat je wilt betalen. Je ziet dan ook direct staan wat het bedrag is in euro’s, ook handig als je alleen op eBay de andere munteenheid ziet. Je ziet dan ook daadwerkelijk wat je betaald!

TIP: Als je bij één verkoper meerdere items koopt, stuur dan een bericht naar de verkoper of ze één keer verzendkosten kunnen rekenen. Dit wordt namelijk niet automatisch verrekend en daar kun je je lelijk op verkijken!

Wat ik heb besteld op eBay

China Glaze Full Spectrum
China Glaze Shell-o
– China Glaze Pool Party
OPI Magazine Cover Mouse (liquid sand)
OPI The Impossible (liquid sand)
China Glaze Liquid Crystal
– Mobiele powerbank (oplader)
Close up filters 50mm lens
Close up filters 52mm lens
Afstandsbediening voor mijn Canon
– Mise en Dior dupe oorbellen

Dit zijn een aantal artikelen die ik bij verschillende verkopers heb gekocht op eBay en daar heb ik goede ervaringen mee. Het is mij nog nooit gebeurt dat ik een artikel kapot geleverd heb gekregen of helemaal niet geleverd heb gekregen, gelukkig!

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.