Hoe krijg je meer Bloglovin volgers?

by Mariska
meer bloglovin volgers

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Het lijkt wel of het in de blog wereld een must is om zoveel mogelijk Bloglovin’ volgers te hebben. Natuurlijk is dat ook heel leuk als je de roze of blauwe teller op je blog hebt geplaatst en ziet dat het aantal omhoog gaat. Net zoals Facebook volgers of Twitter volgers. Ook vind ik het persoonlijk altijd wel leuk om te zien als ik een blog bezoek hoeveel Bloglovin volgers zij hebben op dat moment. Uiteindelijk gaat het helemaal niet om het aantal Bloglovin volgers die je hebt.

Hoe krijg je meer Bloglovin volgers?

Wat ik al zei, het is leuk dat je volgers op Bloglovin hebt en dat de teller gaat groeien, maar daar hoort het naar mijn mening niet om te draaien. En natuurlijk ben ik wel erg blij hoor dat ik er bijna 1000 heb! 😉 Het idee dat mensen jouw blog volgen en jouw artikelen lezen. Super tof! Je krijgt ze niet zomaar en daar moet je dan ook wat voor doen.

Wat je kunt doen om meer volgers te krijgen

Je kunt talloze dingen doen. Allereerst natuurlijk het meest voor de hand liggend; super goede artikelen schrijven waarmee je jezelf blijft zodat mensen jouw wel willen volgen. Bespreek onderwerpen die vandaag de dag het gesprek van de dag zijn of wees enorm creatief in het maken van foto’s bijvoorbeeld. Schrijf ook zo breed mogelijk qua onderwerpen. Zo is er voor ieder wat wils. Als je bijvoorbeeld over beauty blogt kun je dat opdelen in bijvoorbeeld innerlijke beauty, goede en gezonde maaltijden en makeup. Zo zijn er natuurlijk nog meer dingen die je er bij kunt betrekken. Maak het zo breed mogelijk. Door mooie foto’s te maken blijven mensen ook hangen op jouw blog. Ik tenminste wel!
Ook kun je natuurlijk winacties organiseren waar een van de acties is die de deelnemer moet ondernemen jouw gaan volgen op Bloglovin en je bericht laten liken zodat met een beetje mazzel het artikel bij de populaire posts komt op Bloglovin.

Waarom het aantal Bloglovin (Facebook, Twitter etc.) niet belangrijk is

Nu ga ik wel mijn eigen mening geven en mijn gedachten erover. Wat ik al zei; het aantal volgers overal waaronder Bloglovin is echt heel leuk (en dat vind ik zelf natuurlijk ook!), maar uiteindelijk is het aantal (unieke) bezoekers toch echt het belangrijkste voor jouw blog. Het PR bedrijf of mediabureau gaat niet op jouw volgers af om te kijken of ze jou wel of niet op hun lijst zetten of advertenties voor jou gaan verzorgen. Nee, ze vragen altijd naar jouw (unieke) bezoekers / bereik per maand. Het aantal volgers kan daar dus wel bij helpen, maar het is niet ‘leidend’ om maar even zo te zeggen. Met het aantal volgers bereik je wel weer mensen die jou volgen en als je mazzel hebt door klikt naar jouw artikelen om te gaan lezen.
Niet iedereen die jou volgt zal doorklikken naar al jouw artikelen. Dat doe ik zelf ook niet. Als iemand een artikel schrijft over onderwerp X en dat vind ik totaal niet interessant, dan zal ik de post ook niet openen en niet gaan lezen.

In het kort gezegd; staar je niet blind op het aantal volgers. Het aantal volgers is pas belangrijk op het moment dat zij ook daadwerkelijk jouw artikelen lezen! Als 10 mensen jou op Twitter volgen, jij jouw post deelt op Twitter en die personen geen Twitter gebruiken… tsja, dan lezen zij het ook niet! En dat is met de andere media ook natuurlijk.

Ik hoop dat ik toch weer iets met jullie heb kunnen delen waar jullie wat aan hebben! Bij vragen, mail me, vraag het in de reacties of stuur mij iets op social media!

Hier kun je Bloglovin volgers kopen onder andere, maar dat zou ik zeker niet doen. Op die manier houd je je zelf voor de gek. Het is namelijk maar een getal en niet een persoon die daadwerkelijk voor een bezoek of reactie zorgt.

Eerder schreef ik over:
Meer bekendheid voor je blog
Investeren in je blog

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.