Hoe krijg je meer Bloglovin volgers?

meer bloglovin volgers

Het lijkt wel of het in de blog wereld een must is om zoveel mogelijk Bloglovin’ volgers te hebben. Natuurlijk is dat ook heel leuk als je de roze of blauwe teller op je blog hebt geplaatst en ziet dat het aantal omhoog gaat. Net zoals Facebook volgers of Twitter volgers. Ook vind ik het persoonlijk altijd wel leuk om te zien als ik een blog bezoek hoeveel Bloglovin volgers zij hebben op dat moment. Uiteindelijk gaat het helemaal niet om het aantal Bloglovin volgers die je hebt.

Hoe krijg je meer Bloglovin volgers?

Wat ik al zei, het is leuk dat je volgers op Bloglovin hebt en dat de teller gaat groeien, maar daar hoort het naar mijn mening niet om te draaien. En natuurlijk ben ik wel erg blij hoor dat ik er bijna 1000 heb! 😉 Het idee dat mensen jouw blog volgen en jouw artikelen lezen. Super tof! Je krijgt ze niet zomaar en daar moet je dan ook wat voor doen.

Wat je kunt doen om meer volgers te krijgen

Je kunt talloze dingen doen. Allereerst natuurlijk het meest voor de hand liggend; super goede artikelen schrijven waarmee je jezelf blijft zodat mensen jouw wel willen volgen. Bespreek onderwerpen die vandaag de dag het gesprek van de dag zijn of wees enorm creatief in het maken van foto’s bijvoorbeeld. Schrijf ook zo breed mogelijk qua onderwerpen. Zo is er voor ieder wat wils. Als je bijvoorbeeld over beauty blogt kun je dat opdelen in bijvoorbeeld innerlijke beauty, goede en gezonde maaltijden en makeup. Zo zijn er natuurlijk nog meer dingen die je er bij kunt betrekken. Maak het zo breed mogelijk. Door mooie foto’s te maken blijven mensen ook hangen op jouw blog. Ik tenminste wel!
Ook kun je natuurlijk winacties organiseren waar een van de acties is die de deelnemer moet ondernemen jouw gaan volgen op Bloglovin en je bericht laten liken zodat met een beetje mazzel het artikel bij de populaire posts komt op Bloglovin.

Waarom het aantal Bloglovin (Facebook, Twitter etc.) niet belangrijk is

meer bloglovin volgers
Photo by Cristian Dina on Pexels.com

Nu ga ik wel mijn eigen mening geven en mijn gedachten erover. Wat ik al zei; het aantal volgers overal waaronder Bloglovin is echt heel leuk (en dat vind ik zelf natuurlijk ook!), maar uiteindelijk is het aantal (unieke) bezoekers toch echt het belangrijkste voor jouw blog. Het PR bedrijf of mediabureau gaat niet op jouw volgers af om te kijken of ze jou wel of niet op hun lijst zetten of advertenties voor jou gaan verzorgen. Nee, ze vragen altijd naar jouw (unieke) bezoekers / bereik per maand. Het aantal volgers kan daar dus wel bij helpen, maar het is niet ‘leidend’ om maar even zo te zeggen. Met het aantal volgers bereik je wel weer mensen die jou volgen en als je mazzel hebt door klikt naar jouw artikelen om te gaan lezen.
Niet iedereen die jou volgt zal doorklikken naar al jouw artikelen. Dat doe ik zelf ook niet. Als iemand een artikel schrijft over onderwerp X en dat vind ik totaal niet interessant, dan zal ik de post ook niet openen en niet gaan lezen.

In het kort gezegd; staar je niet blind op het aantal volgers. Het aantal volgers is pas belangrijk op het moment dat zij ook daadwerkelijk jouw artikelen lezen! Als 10 mensen jou op Twitter volgen, jij jouw post deelt op Twitter en die personen geen Twitter gebruiken… tsja, dan lezen zij het ook niet! En dat is met de andere media ook natuurlijk.

Ik hoop dat ik toch weer iets met jullie heb kunnen delen waar jullie wat aan hebben! Bij vragen, mail me, vraag het in de reacties of stuur mij iets op social media!

Hier kun je Bloglovin volgers kopen onder andere, maar dat zou ik zeker niet doen. Op die manier houd je je zelf voor de gek. Het is namelijk maar een getal en niet een persoon die daadwerkelijk voor een bezoek of reactie zorgt.

Eerder schreef ik over:
Meer bekendheid voor je blog
Investeren in je blog

22 Reacties

 1. 14 augustus 2017 / 12:24

  wat een leuk artikel! super interessant 🙂

  Groet,
  Radbag NL

 2. Lisa
  4 augustus 2016 / 13:23

  Hoi Mariska, bedankt voor je tips! Ik heb sinds kort een blog en merk inderdaad dat ik het erg moeilijk vind om meer volgers te krijgen. Vooral om volgers te krijgen die mij niet persoonlijk kennen. Ik ga is kijken of ik wat van je tips kan toepassen! Heb je misschien nog feedback voor mij wat ik zou kunnen toepassen op mijn blog?:) Ik zou het geweldig vinden als je even kan kijken, mijn blog is: lisainthesky.wordpress.com. X

 3. 26 november 2015 / 19:37

  Ik heb sinds 2 maanden een blog en tot nu toe geen volgers op bloglovin 🙁 Is dat normaal of kan het zijn dat ik iets verkeerd doe?

  • Mariska
   Auteur
   26 november 2015 / 20:04

   Ik denk niet dat je het per se verkeerd doet, het vergt tijd! Je hebt bepaalde Facebook groepen waarin je je artikelen mag delen en ook op het Elle Girl forum én Girlscene forum zijn topics waar je dat kunt delen. Wellicht dat je zo meer bezoekers kunt krijgen 🙂

 4. Vleugje luxe
  21 mei 2015 / 06:26

  Dankjewel voor de tips! Als beginnend blogger is het een doolhof wat je wel of niet moet doen. Hier ga ik mee aan de slag!

 5. Eva
  1 februari 2015 / 15:33

  Wat raar dat mensen ook daadwerkelijk hun bezoekers “kopen”. Zoiets zou ik echt nooit doen. Ik heb liever échte bezoekers die ook echt je artikelen lezen. Het liefst met reacties natuurlijk 😛
  Lees het laatste blogbericht van Eva – ♥ Nail art tutorial | matte ombre leopard nailsMy Profile

 6. marielle
  16 januari 2015 / 10:55

  Wat een leuke en duidelijk artikel. Doet mij goed, aangezien ik echt helemaal net ben begonnen! Niet met een beauty blog maar met een kook blog.

 7. Ilovemyinterior
  7 december 2014 / 16:50

  Super leuk 1000+, ik ben net begonnen met bloglovin dus kan er nog wel een aantal gebruiken 🙂 X Helen
  Lees het laatste blogbericht van Ilovemyinterior – Muurdecoratie woonkamerMy Profile

 8. Wieneke
  26 september 2014 / 08:16

  cool je hebt er nu 1001!
  Ik vind mijn tellertje ook erg leuk, maar is inderdaad niet leidend.
  Lees het laatste blogbericht van Wieneke – BloggenMy Profile

 9. 25 september 2014 / 14:26

  Wat goed van je dat je bijna 1000 volges hebt op blogloving. Ik zou graag willen.
  Bij mij volgen ze alleen als er winactie en als niet gewonnen dan volg mij niet meer. JAmmer dat zo is gebeuren. MAar goed ik blog nog steeds en ik vind het leuk om te doen
  Lees het laatste blogbericht van Dhini – Pimp mijn cameraMy Profile

 10. Danai Vorgia
  24 september 2014 / 16:52

  Handige tips!

  Het draait er inderdaad niet om, maar natuurlijk is het wel leuk om volgers te hebben, je weet dan in ieder geval wel dat het gewaardeerd wordt!
  Lees het laatste blogbericht van Danai Vorgia – New Era SnapbackMy Profile

 11. Mona
  24 september 2014 / 13:48

  Je hebt helemaal gelijk en bedankt voor de tips. Wel is het zo dat bloglovin en andere social media netwerken wel kunnen helpen. Heb je bijvoorbeeld 10 volgers heb je maar een kleine kans dat mensen je artikel open klikken en je daar dus weer een extra unieke bezoeker voor hebt op je site. Heb je er 200 of zelfs 1000 of meer, is die kans velen malen groter omdat je artikel aan veel meer mensen getoond wordt 😉
  Lees het laatste blogbericht van Mona – Hoe kom je van de oude spullen van je kinderen af?My Profile

 12. 24 september 2014 / 10:36

  Ik hechte eerst heel veel waarde aan Bloglovin’ maar je hebt helemaal gelijk. Het is leuk om ze te hebben de volgers. Ik ben er zelf ook heel erg trots op, maar soms heb ik wel het gevoel dat het aantal niet veel zegt! Mooi weer verwoord Maris <3!
  Lees het laatste blogbericht van Kirsten – NIVEA Color Care & Protect haarverzorgingMy Profile

 13. 23 september 2014 / 21:20

  Leuk dat je hier eens aandacht aan besteed 🙂 Helemaal waar wat je zegt, want als iemand je op bloglovin volgt maar ook vervolgens niet meer gebruikt, heb je er ook weinig aan.. Alleen is het zo jammer dat het ene bedrijf naar volgers kijkt en de ander naar bezoekers aantallen:D
  Lees het laatste blogbericht van Maaike – New week, new quoteMy Profile

 14. 23 september 2014 / 20:50

  Goed artikel, je hebt zeker een punt! Ik ben blij met elke volger, zowel op Bloglovin, als Facebook en op IG en Twitter, maar het draait inderdaad uiteindelijk op de unieke bezoekers. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de cijfers + ik merkte dat niet iedereen Bloglovin gebruikt, vele gebruiken nog de oude favorietenoptie.. oké, stiekem doe ik dat ook! :’) Het is zo lekker handig, maar Bloglovin is wel de shizz als je alles bij elkaar wilt hebben + als je computer crasht, ben je alles kwijt, Bloglovin is daarom much much bettah!
  Lees het laatste blogbericht van Cynthiiaa – Hulp bij het schoonmaken! (+WINACTIE YO!)My Profile

 15. 23 september 2014 / 19:42

  Ik begrijp wel wat je bedoeld, al heb je voor sommige dingen wel een minimaal aantal volgers nodig, wat ik inderdaad wel jammer vind. Want de bezoekers zeggen inderdaad veel meer!
  Lees het laatste blogbericht van Eilish – Media ♥ 5 series die ik aanraad #1My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.