hema cedar body cream shower gel hand cream

Hema Cedar shower gel, body cream & hand cream review

geschreven door Mariska Groot

Ik gaf al aan dat de Hema Cedar lijn hoog in mijn favorieten lijstje staat momenteel, eigenlijk alleen om de geurkaarsen die ik daarvan heb ontdekt. Nu heb ik deze geurkaars weer opnieuw gekocht en daarbij ook een huge versie van deze cedar kaars in grote gouden pot voor €12,00! Deze kaars heeft maar liefst 80 branduren en heeft drie lonten. Maargoed, nu over naar de rest van de lijn. Ik heb de Cedar shower gel, body cream en hand cream dus ook gekocht omdat ik zo benieuwd was of deze geuren ook zo lekker waren als de kaars.

Lees ook: Hema repair hair mask, reparerend haarmasker

?c=25436&m=1502643&a=224567&r=&t=html » Doormariska.nl

Hema Cedar shower gel, body cream & hand cream review

hema cedar body cream shower gel hand cream


Heel toevallig trouwens, nu ik het artikel typ kom ik net terug van het Hema event en in de goodiebag zat de Cedar handzeep die ik nog niet had 🙂 Dat even terzijde… Sinds ik de geur van kaars rook was ik verkocht en kon dan ook niet wachten om de rest van de lijn te kopen, behalve de geurstokjes. €12,00 voor geurstokjes vind ik namelijk wat veel en daarom gaf ik het sowieso liever uit aan zo’n grote kaars. Het meest benieuwd was ik naar de douchegel in combinatie met de body lotion. Zou dit echt zo lang goed zitten en fijn ruiken? Ik testte de hand cream uit, de shower gel en natuurlijk de body cream.

Hema Cedar shower gel

hema cedar body cream shower gel hand cream
hema cedar body cream shower gel hand cream
hema cedar body cream shower gel hand cream

Wat mij als allereerst opviel aan de Hema Cedar shower gel is dat hij een pompje heeft. Zelf vind ik dit niet fijn. Als ik onder de douche sta wil ik een dop die je indrukt en waar je vervolgens product uit kunt halen. Een dop die je eraf kan draaien is ook nog prima, maar dit is vind ik totaal niet handig. Daarbij viel mij op dat het etiket een soort papierlaag is. Ook dat is niet handig onder de douche, het wordt nat. Als het is wordt het best wel week en kun je zo het etiket eraf krabben. Het rare is dat als het is opgedroogd, je niets meer van de natte plek ziet!

Vind ik hem lekker ruiken? Jazeker! De structuur is ook goed, smeert fijn uit en schuimt goed. Daar is niets op aan te merken. Enige minpuntje vind ik ook wel weer dat de geur wat minder goed aanwezig is en ook niet goed blijft hangen. Jammer! Het zou een pluspunt zijn als ze de verpakking zouden aanpassen. Het flesje bevat 300ml.

Hema Cedar body cream

hema cedar body cream shower gel hand cream
hema cedar body cream shower gel hand cream
hema cedar body cream shower gel hand creamDe Hema Cedar body cream was ik erg benieuwd naar! Zelf gebruik ik bijna nooit een body lotion of een body cream (in dit geval), maar leek me zeker het proberen waard. Dit zit in een grote plastic (!!) pot met een stevige RVS deksel erop. Deze pot bevat 200ml aan product en deze vind ik ook heel erg lekker ruiken! De structuur van de Cedar body cream is heel erg fijn en wat stevig van structuur. Deze smeert goed uit.

Wat betreft de geur is deze ook niet zo sterk en ruik je het subtiel. Als je deze opsmeert nadat je de douchegel hebt gebruikt wordt de geur wel ietwat intenser, maar niet enorm. Dat viel mij op zich wel een beetje tegen al denk ik dat het persoonlijk is. Ik hou namelijk wel van een stevige en aanwezige geur. Helaas wordt dat niet bereikt door beide producten te combineren, maar het is ook niet zo dat je bijna niets ruikt. Het blijft subtiel aanwezig en versterkt elkaar een beetje. Mijn huid wordt er in ieder geval wel zacht van. Deze pot kost €4,00 wat enorm mee valt!

Hema Cedar hand cream

hema cedar body cream shower gel hand cream 1 » Doormariska.nl
hema cedar body cream shower gel hand cream » Doormariska.nl
hema cedar hand cream 2 » Doormariska.nlHandcrème gebruik ik op zich niet vaak maar deze kon ik niet laten liggen. Hij bevat 65ml en kost €3,00. Wederom een hele fijn prijs dus! De structuur van deze crème is best stevig maar smeert fijn uit. Hij is alleen best wel vettig en daarom heb je maar een heel klein beetje nodig. Anders krijg je een vette smeer bende en dat is niet echt aan te raden. Hij maakt mijn handen enorm zacht en hij ruikt enorm lekker. De geur lijkt echt precies op die van de kaars (waarop ik verliefd ben geworden..) en daarom blijf ik ook aan mijn handen ruiken, haha.
De tube is verder niets speciaals. Hij is lekker simpel.

Hema Cedar lijn prijzen (en online bestellen!)

Hema Cedar douchegel – €3,00
Hema Cedar handcrème – €3,00
Hema Cedar geurkaars – €4,00
Hema Cedar bodycrème – €4,00
Hema Cedar handzeep – €3,00
Hema Cedar geurstokjes – €12,00

Ondanks dat de geur niet heel stevig is en naar mijn idee niet lang blijft hangen, ben ik er toch heel erg blij mee! Vooral de grote geurkaars brandt dagelijks en de hand cream is ook zeker een favoriet geworden. Als de douchegel qua verpakking veranderd zou worden zou het natuurlijk nog mooier zijn én handiger in gebruik. Een pompje voor onder de douche vind ik zelf gewoon totaal onhandig.

Lees ook:
Hema Cedar lijn (kaars, handcreme, handzeep, douchgel en bodycreme)
The Body Shop Vanilla Chai body lotion & shower gel

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.