You are here: Home » Lifestyle » Goed beschermen tegen zon, zo doe je dat!

Goed beschermen tegen zon, zo doe je dat!

Met dit warme weer is het natuurlijk een must om je goed te beschermen. Maar goed beschermen tegen zon, hoe doe je dat? Bruin worden willen we allemaal, maar je moet echt zien te voorkomen dat je verbrand. Zelf heb ik een hele lichte huid en verband ik snel dus is het absoluut belangrijk dat ik mijn huid goed bescherm. Natuurlijk drink ik ook genoeg water met munt en citroen en koel ik lekker af in ons zwembad op het dakterras.

Goed beschermen tegen zon

Ik heb eens een opsomming gemaakt van dingen waar je goed op moet letten als je in de zon gaat zitten, zodat je goed beschermd wordt. Zeker met de hittegolf van afgelopen week is dat zó belangrijk! Je huid kan verbranden en dat doet pijn en in het allerergste geval kan het zelfs uitdraaien op huidkanker en dat wil je niet! Denk daarom goed aan de volgende dingen:

Zonnebrandcrème
Zonnebrandcrème is natuurlijk een van de belangrijkste dingen en kun je gemakkelijk overal aanschaffen. Er zijn verschillende factoren en zo kun je zien welke crème het beste bij jouw huid past.

Huidtype 1: Zeer lichte huid veelal met sproeten, licht blond of rossig haar. Gebruik minimaal een zonnebrandcreme met factor 30.
Huidtype 2: Lichte huid, lichte ogen en blond haar. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 15-20.
Huidtype 3: Donker blond en bruin haar, donkere ogen. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 10-15.
Huidtype 4: Getinte huid, donker haar en donkere ogen. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 5-10.
(bron: zonnebrandcremetest.nl)

Drink genoeg water
Water drinken is sowieso altijd belangrijk (minimaal de 2 liter per dag die wordt aangeraden), maar met het warme weer is het nog veel belangrijker. Doordat het enorm warm is en je met iedere stap je eigen dood zweet, verlies je vocht en dat moet aangevuld worden. Je kunt je water veel frisser maken door bijvoorbeeld munt en citroen er doorheen te doen.

Hoedje of petje
Zelf heb ik mijn hoofdhuid wel eens verbrand. Dit is voornamelijk altijd op de Zwarte Cross geweest, midden in de hitte. Op zo’n moment is het heel goed om een hoedje of een petje te dragen om dit dus te voorkomen. Een verbrande hoofdhuid is echt niet fijn en doet enorm zeer ook nog eens.

Mijd de zon tussen bepaalde tijden
Het is ook het beste om de zon te mijden tussen bepaalde tijden. Er wordt aangeraden de zon te mijden tussen 11:00 en 15:00 omdat hij dan op zijn heetst is. Het is niet zo dat je helemaal niet in de zon mag, maar zoek dan in ieder geval genoeg verkoeling in het water en zorg dat je niet constant in de zon zit.

Parasol
Ook kun je, om lekker buiten te vertoeven, bijvoorbeeld een parasol van Otto in de tuin of op je veranda zetten. Ik zag toevallig net een aantal leuke exemplaren op de website van OTTO. Op die manier wordt je ook goed beschermd door de zon. Zelf vind ik dat enorm prettig, omdat je dan ook natuurlijk in de schaduw zit en het iets minder heet lijkt dan in de volle zon. Zo is de kans op verbranden ook nog eens heel erg klein.

photo credit: Ibiza 2010 via photopin (license)

[€ €=””]