You are here: Home » 30plusvrouw.nl » Een frisse en nieuwe wind door de blog gehaald

Een frisse en nieuwe wind door de blog gehaald

Zo! Na een aantal dagen ben ik er weer om mijn gezicht digitaal te laten zien. Niet dat ik niet druk geweest ben met de blog, integendeel want het was juist heel druk en een stukje frustrerend. 2018 is nog maar net begonnen en ik vond het wel weer eens tijd om een frisse wind door mijn blog te gooien. Vroeger deed ik dit ongeveer wekelijks maar tegenwoordig weet ik het allemaal wat langer vast te houden 🙂 Als je m’n blog vaak bezoekt dan zie je wel direct wat er veranderd is denk ik. Toch zet ik het even op een rij en weet je wat er allemaal achter de schermen is gebeurd.

Frisse wind- links en artikelen opschonen

Hier was ik al even geleden mee begonnen. Er waren ontzettend veel foto’s die niet meer werkten omdat ik dat destijds had overgezet naar de blog van mijn zusje en mij. Dat moest ik nog steeds oplossen want anders zagen de bezoekers artikelen zonder foto’s en het zou mijn Google carrière ook niet ten goede komen. Dat heb ik vanochtend helemaal afgemaakt. Ik heb via de Broken Link checker plugin alle niet werkende links vervangen of verwijderd en alle winactie artikelen van bijvoorbeeld 2014 verwijderd. Dat is totaal niet meer relevant namelijk. Dus alle links en artikelen opgeschoond. Dit hoort natuurlijk ook bij een frisse wind 🙂 (4 tips om je artikelen op te schonen op blogwise.nl)

Verhuizen van blog naar andere host

Al een tijd zat ik bij Just Host en alle lof voor de service die zij geven. Laat ik dat vooropstellen. Toch begon het me wat tegen te staan dat het best wel aan de prijs was. Ik betaal wel graag voor de service die zij leveren alleen het komt me de laatste tijd niet zo goed uit en begon me tegen te staan. Ik hoorde via Astrid (tijdens het maken van ons project Blogwise.nl) al signalen dat zij erg tevreden is over MijnDomein dus ik besloot om me in te lezen en alles naast elkaar te leggen. Ik was wel enthousiast en besloot daar naartoe te verhuizen met mijn blog. Alleen maakte ik de fout om mijn domeinnaam alvast te verhuizen en m’n blog nog niet (dat kon ik zelf niet). Daardoor was maandag de hele dag mijn blog offline, inclusief mijn mail. Mensen die naar mij mailde kregen een foutmelding. Ik baalde er zo van, maargoed het was ook wel een beetje mijn eigen schuld. In de avond rond 22:00 kreeg ik mail dat ook mijn site was overgezet en het leek te werken. Yes!

En toen..

Kwam ik erachter dat alle afbeeldingen het niet deden. Ik dacht dat misschien het upload pad niet goed stond maar dat was het helaas niet. Frustrerende was dat ik wel foto’s kon uploaden, maar zodra ze geupload waren was het een grijs vlak in de mediabibliotheek. Als ik dan op bewerken drukte zag ik de foto wel. Heel frustrerend en ik had al gemaild naar de service desk maar nog geen reactie gehad. Besloot om hulp te zoeken via een Facebookgroep en uiteindelijk is het me gelukt! Er was iets met de Wordfence plugin die het blokkeerde. Dus eindelijk gisteravond laat ik de avond opgelost en nu zou alles weer helemaal goed moeten werken.

Nieuwe kleuren

We weten als blogger allemaal dat een zo clean mogelijke layout helemaal hot is. De kleuren grijs, zwarten en wit worden bijna altijd gebruikt. Ik wilde eens wat anders. Iets wat evengoed een rustige uitstraling heeft, wel iets donkerder en een beetje een kleur die naturel is. Even nadenken, kleurenschema’s zoeken en toen kwam ik uit op beige/taupe als hoofdkleur. En ik moet zeggen dat ik het wel mooi vind staan. Het straalt wel rust uit, maakt de layout totaal niet druk en is weer eens wat anders. Niet een kleur die aan een bepaald seizoen gebonden zit bijvoorbeeld en lekker naturel.

En als we toch bezig zijn

Als we dan toch bezig zijn om alles na te lopen en op te knappen, dan kan daar ook nog wel een nieuw logo bij. Het vorige logo vond ik wel leuk, maar vond het niet meer echt bij mij passen. De telefoon in de afbeeldingen wel maar het nagellak potje niet echt. Eigenlijk wilde ik het wat simpeler en daar is dit logo uitgekomen. Ben er wel heel erg blij mee moet ik zeggen 🙂 Heb er niet uren over na hoeven te denken, maar ging gewoon aan de slag, probeerde wat en dit kwam eruit.

Lees ook:
Mijn echtepostiscool pakketje, EPIC 6!
Lucky List #9 (layout verandering en #echtepostiscool)
Top 10 best bezochte artikelen 2016
Notitieboekjes en sticker rol met logo

Wat vinden jullie van de frissen wind, kleuren en het logo?
Volg:
Mariska
Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook