Fotografie artikelen door Astrid – Verlaten panden

door Mariska
verlaten panden

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Verlaten panden door Astrid

Hoi iedereen,

Ik wilde me graag eerst even voorstellen. Mijn naam is Astrid en ik word dit jaar alweer 30 jaar. Sinds 2,5 jaar blog ik veel met plezier op mijn eigen blog Sentinelli.nl, misschien kennen jullie ook wel onder mijn blognaam Miss Sentinelli. Ik woon samen met mijn verloofde in Leerdam en we hebben een zeer lieve kater genaamd Link 🙂 . Fotograferen is een zeer grote passie voor ons beide, mijn verloofde is fotograaf en ik ben een echte hobby fotografe. Mariska heeft mij gevraagd om elke maand een leuke gastblogje te schrijven over mijn fotografie. En natuurlijk zei ik daar geen nee tegen 😀 . Ik vind het super leuk om mijn fotografie te delen met anderen en hierbij ook anderen trucs en tricks te leren over bepaalde fotografie onderdelen. Elke laatste woensdag van de maand zal er dan ook een mooi artikel verschijnen over fotografie. Als eerste zijn verlaten panden aan de beurt!

Er zijn verschillende fotografie onderwerpen die mij enorm interesseren, zoals onder andere avondfotografie, natuur, straatfotografie en vandaag ga ik het hebben over een van mijn grootste hobby’s, namelijk het fotograferen van verlaten panden. Dit wordt ook wel urbex of urban exploring genoemd. Wat houdt dit nu precies in?

Urbex of Urban Exploring is fotograferen van verlaten locaties, vooral verlaten gebouwen/panden, kerken of huizen worden op de foto gezet.

Het bezoeken van deze verlaten locaties is echter niet legaal. Je komt namelijk meestal op een verboden terrein, het kan wel eens gevaarlijk zijn om op een locatie rond te lopen in verband met instortingsgevaar. Toch zijn Urban explorers geen criminelen. Een Urban Explorer gaat met respect met de locatie om. Er wordt niets vernield of verplaatst, als er geen ingang te vinden is zal er ook geen ingang gemaakt worden, dus dicht is dan ook echt dicht! De vuistregel die bij Urbex hoort is:

“Take Nothing But Pictures, Leave Nothing But Footprints”.

Een aantal jaar geleden wilde mijn verloofde foto’s maken en we gingen naar een verlaten steenfabriek. Hij heeft hier toen hele mooie foto’s gemaakt en we wilden eigenlijk wel meer foto’s van verlaten gebouwen maken. Na het speuren op internet kwamen we in de wereld dat dus “Urban Exploration” genoemd werd. Door veel onderzoek doen kwamen we steeds meer locaties tegen. Twee jaar geleden ben ik zelf ook gaan fotograferen en Urban Exploring is echt een hele mooie hobby geworden van ons!

Deze verlaten plekken kunnen echt overal zijn, in Nederland, maar natuurlijk ook in het buitenland zoals België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De locaties die we vinden, blijven bij ons ook geheim. We geven deze locaties nooit zomaar weg, dit in verband met vandalisme en diefstal. Vragen naar locaties is dan ook iets wat niet hoort in deze urbex wereld.

Vandaag laat ik mijn top 7 verlaten locaties zien die ik echt enorm mooi vind, in random volgorde!

Echte vergane glorie, ik hou hier ontzettend van! Bovenstaande foto is van een verlaten huisje dat ontzettend lang leeg staat. Je ziet hier hoe erg vergaan het huisje is en hoe oud het wel huisje wel niet is. De tv op de achtergrond? Dat is nog zo’n hele oude tv met een dikke achterkant en hier had je nog geen eens een afstandsbediening bij. Moet je na gaan hoe oud dit huisje is en hoe lang dit wel niet al leeg staat.

Grote villa’s vind ik ook echt geweldig om te bezoeken. Op bovenstaande foto zie je zo’n grote villa dat verlaten is. Eigenlijk best zonde dat het zo leeg staat, als je dit namelijk op zou knappen, dan heb je echt een geweldig mooie villa!

Bepaalde gedeelten van een verlaten gebouw kunnen erg interessant zijn en door het lichtinval kan je dit erg mooi op de foto zetten. Zoals op bovenstaande foto zie je een entree van een verlaten gebouw. Prachtig om te zien!!

Soms kom je ook hele vage dingen tegen of dat de natuur een gebouw helemaal overneemt. Zoals hierboven zie je een verlaten school met een klaslokaal vol met mos. Hoe bijzonder is dit?! Ik hou hier echt van!


verlaten panden fotografie artikelen door Astrid

Weer een villa waar nog een piano in staat. De trap leidt je zo er naar toe. Door de afbladderende behang en verf zie je dat het al heel erg lang leeg staat.

Verlaten panden kunnen echt van alles zijn, ziekenhuizen, villa’s, kleine huisjes, fabrieken, maar ook kazernes zoals hierboven. De kleuren, de trap, de afbladderende verf, echt geweldig om te zien!


verlaten panden fotografie artikelen door Astrid

Bijzondere en zeer mooie gebouwen kom je ook vaak tegen! Toen wij hier voor het eerst binnenkwamen, kregen we echt een “WOW” gevoel. Hoe prachtig is dit gebouw wel niet? Het is echt zeer bijzonder in zo’n bijzonder gebouw te staan en hier foto’s van te maken.

Ik ben zeer benieuwd wat jullie van deze foto’s vinden van de verlaten panden. Jullie zullen vast en zeker nog meer foto’s van verlaten panden kunnen verwachten. Volgende maand zal ik echter over een ander fotografie onderwerp schrijven :).

Meer van Astrid lees je op haar eigen blog sentinelli.nl en in de categorie fotografie.

Lees ook:

Echte vergane glorie

Avondfotografie

Verlaten fabrieken

Overzicht fotografie artikelen Miss Sentinelli

Related Posts