Fotochallenge – onderwerp rood

Fotochallenge – onderwerp rood

Eigenlijk al sinds ik me kan herinneren vind ik foto’s maken leuk. Het zit in de genen, denk ik. Mijn vader had een donkere kamer. Vet gave foto’s kreeg je toen, echt heel anders dan je het tegenwoordig ziet, maaar dat even ter zijde.

Als kind had ik geen camera, maar af en toe mocht ik een foto maken met de camera van m’n ouders. Maar ja, dat was nog met rolletje, dus dat mocht niet te vaak haha.

Later kocht ik natuurlijk zelf camera’s. Eerst veelal met m’n telefoons, dat waren natuurlijk hele slechte foto’s. Ik had zelfs een telefoon waar de foto’s niet af konden! M’n halve leven staat er nog op, aan foto’s haha.

Een jaar of 8 geleden kreeg ik van Albert een Nikon D60. In eerste instantie had ik zoiets van, hmm ok, maar toen toch maar even proberen he. En toen was ik toch wel erg enthousiast! Nu, naar al die jaren, gebruik ik em nog heel vaak met veel plezier. Hij maakt geweldige foto’s. Ik heb er ook 3 lenzen bij, maar daarover wellicht later meer.

Vorige jaar wilde ik er graag een kleine camera naast. Toen ben ik me gaan oriënteren. Na wat uitzoekwerk heb ik de Nikon Coolpix L820 gekocht, op marktplaats. Deze camera werkt op gewone oplaadbare AA batterijen, maar als je goede wilt, van 2600 MaH ben je ook zo weer 40 euro kwijt. Dus ik schoof dat voor me uit. Van de week dacht ik, ik ga die camera verkopen. Hij ligt toch alleen maar in de kast. Maar toen pakte ik de camera erbij om er foto’s van te maken, begon ik toch te twijfelen. ‘s Avonds zijn we naar Mediamarkt gegaan en zag ik de batterijen die ik moest hebben. Maar ja, €39,95 vind ik wel erg prijzig! Albert ging even googlen en vond bij Conrad dezelfde batterijen voor €28,99 Dus wij een medewerker zoeken en vragen of hij nog iets met de prijs kon doen. We mochten ze meenemen voor € 28,99 Ik heb ook meteen een geheugenkaart gekocht, want switchen tussen 1 geheugenkaart en 2 camera’s is echt niet te doen.

Een tijdje geleden had ik het idee om een fotochallenge te gaan doen. Zo leer ik m’n camera beter kennen en daag ik mezelf uit door de onderwerpen die ik heb bedacht. Ik heb 52 onderwerpen bedacht, dus iedere week 1. Gister was een mooi moment om eindelijk mijn ‘nieuwe’ camera te proberen en te beginnen met de fotochallenge. Het eerste onderwerp is rood.

fotochallenge

Zelf vind ik de foto’s erg mooi geworden. Het is een fijn toestel, handzaam ook. Verder heb ik nog niet iets met de instellingen gedaan, dus daar moet ik nog wel een keer aandacht aan besteden.

fotochallenge

Het rood komt wel heel goed en mooi naar voren. Ik heb in Photoshop een kleine aanpassing gedaan. Heb de foto’s iets lichter gemaakt waardoor het rood nog beter naar voren komt.

fotochallenge

De werkelijk is niet zo romantisch hoor haha. Wat ik wel leuk vind om te laten zien. Ik zat gewoon op de grond. Tussen de keuken en de woonkamer. In het bijzijn van mijn assistent 🙂

Het lijkt me leuk om 1x in de maand een fotochallenge te laten zien.

Wat vind jij van de foto’s?

Kleo

9 Reacties

 1. 8 oktober 2017 / 00:28

  Wauw ik vind ze super mooi geworden! Vooral die tweede. waar je de roos rechts onderin beeld ziet. Heel erg mooi.
  Jessica haar laatste blog bericht Halloween Inspiratie

 2. 7 oktober 2017 / 16:08

  Net als jij ben ik gek op foto’s maken (als ik de kans krijg doe ik dat de hele dag) dus ik vind dit een hele leuke challenge! Je eerste foto vind ik ook erg geslaagd. Heel erg mooi geworden. Ik ben benieuwd naar de volgende! Ps. Dus even voor de zekerheid: deze foto’s heb je gemaakt met je Nikon Coolpix (ik heb er ook een, denk wel een oudere maar maak daar niet zulke mooie foto’s mee) en niet met je Nikon D60(mooi toestel is dat!)?
  Deb haar laatste blog bericht Snapshots: Sharing some summerlovin’ pics!

  • Kleo
   7 oktober 2017 / 16:17

   Wat leuk dat jij ook zo graag foto’s maakt. Deze zijn idd met m’n coolpix gemaakt. En m’n D60 is ook een super fijn toestel. De coolpix is, geloof ik, van 2013.

 3. 7 oktober 2017 / 14:57

  Wat een leuke foto’s! En wat grappig om te zien hoe je de foto’s gemaakt hebt. Ik denk dat iedere blogger zich hier wel in kan herkennen. De foto’s zijn fancy, maar de manier waarop ze gemaakt worden, is vaak wat minder glamoureus 😉

  • Kleo
   7 oktober 2017 / 16:14

   Haha, ja dat denk ik ook wel.
   Dank je wel.

  • Kleo
   7 oktober 2017 / 13:13

   Dank je wel!
   Mijn assistent is ook heel leuk 😏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *