Fotoboek van je mooiste foto’s als blogger

liquid highlighter liquid champagne

Ooit heb ik eens een fotoboek laten maken met daarin de mooiste blogfoto’s die ik toentertijd had gemaakt. Dit was volgens mij ergens in 2014 of 2015, lang geleden dus. Laatst kwam ik op het idee omdat misschien weer te doen. Als blogger maak je veel foto’s en upload je die vervolgens weer op je blog. Als je veel artikelen schrijft kan het zomaar zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat je de mooiste foto’s vergeet. Dat je op een gegeven moment door je foto’s bladert en denkt: Oh, die heb ik ook nog! Leuk om de mooiste uit te zoeken en deze vast te leggen in een fotoboek. Waarom zou je je blogfoto’s vastleggen in een fotoboek?

Fotoboek als portfolio

Als je samenwerkt met bedrijven kan het leuk zijn om een fotoboek als portfolio te gebruiken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze portfolio online te maken op een domeinnaam, maar op papier is ook leuk. Als je bijvoorbeeld samenwerkt met een aantal bedrijven in de buurt waar je productfoto’s voor mag maken, dan is dit echt een heel leuk idee. Je kunt het ordenen op datum en zo kijken hoe je gegroeid bent in fotografie, maar je kunt het ook op onderwerp ordenen. Op die manier kun je je fotoboek meenemen naar de klant en laten zien wat jij allemaal in huis hebt.

Als herinnering

Ook kun je je blogfoto’s natuurlijk laten printen in een fotoboek puur als herinnering voor jezelf. Zoals ik al zei kun je het dan bijvoorbeeld ordenen op datum en kun je door de maanden of jaren heen eens kijken hoe je je gegroeid bent met fotografie. Zo heb ik laatst mijn blogartikelen opgeruimd en kwam ik ook weer de wat oudere foto’s tegen. Een heel verschil met de foto’s van nu kan ik je zeggen. Dat is eigenlijk niet te vergelijken, maar doordat je zoveel oefent en erover leest word je gewoon beter.

Inspiratie op doen

Ook kun je in zo’n fotoboek eens terugbladeren en kijken wat je eerder deed bij het maken van foto’s. Welke accessoires gebruikte je of waar maakte je de foto’s precies in huis. Misschien kom je wel op een nieuw idee om een bepaalde standaard voor fotografie te gebruiken die je vroeger ooit eens hebt gebruikt. Of iets wat daar op lijkt en dan iets aangepast zodat het niet helemaal precies hetzelfde is. Als blogger heb je steeds weer opnieuw inspiratie nodig natuurlijk, dus dit lijkt me dan ook een goed en leuk idee.

Je kunt op fotoboeken.nl zo’n leuk fotoboek maken. Je hebt verschillende formaten en ook andere leuke items om je foto’s op te laten printen. Persoonlijk vind ik een fotoalbum persoonlijk toch wel het leukste om te doen.

Heb jij weleens nagedacht om je foto’s in een fotoalbum te doen en te bewaren?

Lees ook:
30 tips om blog inspiratie te krijgen
Fotografie artikelen door Astrid – Verlaten panden
Canon G7X, mijn nieuwe camera!

4 Reacties

 1. 5 september 2018 / 01:10

  Een heel leuk idee! ­čÖé Nooit aan gedacht, lijkt me erg leuk om eens te maken ­čÖé

 2. 4 september 2018 / 16:55

  Erg leuk idee! Ik heb er nog niet aan gedacht om mijn blog foto’s in een album te doen. Meestal komt het er niet van om een foto album te maken en wanneer ik er dan toch een maak komen hier meestal vakantie kiekjes in ­čśë Wat ik wel eens gedaan heb is een memory spel maken met foto’s van nailart creaties.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Snapshots: Summertime feeling & some essie loveMy Profile

 3. 4 september 2018 / 08:14

  Leuk! Ik heb het 2 jaar geleden ook gedaan en nog altijd leuk om terug te zien. Ook leuk om te zien hoe je gegroeid bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.