essence stay all day concealer in 10 natural beige

by Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Essence Stay All Day concealer review! Als het op make-up aankomt ben ik zeker een beginneling om het zo maar een naam te geven. Een pro ben ik zeker weten niet in ieder geval. Sinds een klein tijdje begin ik mij steeds meer bezig te houden met make-up en vind het ook leuk om dingen te testen. Zo kwam ik naast de foundation laatst ook op het idee om de Essence Stay All Day concealer in 10 natural beige te kopen. Want een concealer maakt het natuurlijk net even allemaal af bij de ogen. En vond ik het wat? Een concealer?

Lees ook: Catrice HD liquid coverage foundation in 010 light beige

Essence Stay All Day Concealer in 10 natural beige

essence stay all day concealer

Er waren maar 2 kleuren en ik wilde de lichtste kleur hebben. Zelf ben ik niet zo heel gebruind en dat zal ik ook niet snel worden. Ik heb een redelijk lichte huid kun je wel zeggen. De kleur 10 natural beige was volgens mij de lichtste kleur van de Essence Stay All Day Concealer en nam hem mee.

essence stay all day concealer

Bij het openen zag ik deze sponsachtige applicator die ik persoonlijk erg fijn vind werken. Je kunt product doseren en kunt hem naar wens en dikte aanbrengen onder de ogen. Zelf zet ik óf een soort V onder mijn oog of ik dep er ‘stipjes’ op die ik later met een sponsje uitsmeer of met mijn vingers. Net wat ik op dat moment fijn vind om te doen.

essence stay all day concealer

De structuur van het product vind ik ook wel fijn. Misschien omdat ik niets anders gewend ben, dat kan natuurlijk ook 😉 De structuur is niet te dik en ook niet te dun. Als je hem eenmaal hebt aangebracht dan is hij makkelijk uit te smeren. Bij mij maakt het geen verschil of ik dit nu doe met mijn vingers of een make-up sponsje. Een kwastje heb ik hier niet voor gebruikt, dus ik kan niet zeggen of dat wel of niet werkt. Dat ligt natuurlijk ook aan je eigen voorkeur.

essence stay all day concealer

Op deze foto draag ik geen concealer.

essence stay all day concea » DoorMariska

Op bovenstaande foto zie je de hoeveelheid die ik gebruikt heb en dit vind ik een fijne hoeveelheid. Dat kan natuurlijk bij iedereen verschillen en ik denk dat daar ook geen ‘standaard’ voor is. Nogmaals, ik ben geen pro en zeg hoe ik het zelf ervaar en fijn vind om te gebruiken.

essence stay all day conce2 » DoorMariska
essence stay all day conce3 » DoorMariska

En op de twee bovenstaande foto’s zie je mijn ogen waarbij ik de concealer verder heb uitgesmeerd. Je ziet dat hij best wat donkere kringen verbergt maar dat hij misschien net iets beter had kunnen dekken. Persoonlijk kies ik er dan niet voor om nog veel meer product erop te blijven smeren waardoor het een hele laag wordt. Met foundation krijg je hem zeker meer dekkend. Als je het zelf geen probleem vind om hem dikker aan te brengen is dat natuurlijk ook een goede oplossing.

Essence Stay All Day concealer is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,59. Daarvoor krijg je 7ml aan product en is deze na het openen 6 maanden houdbaar volgens de verpakking. Zelf gebruik ik hem altijd als ik foundation op doe en soms zonder foundation en ben er blij mee. Ben me er van bewust dat er waarschijnlijk veel betere concealers zijn, maar daar heb ik (nog) geen ervaring mee. Voor nu doe het ik het met deze!

Minpunten: er zijn maar 2 verschillende kleuren, niet geheel dekkend kan een minpunt voor je zijn
Pluspunten: blijft bij mij goed zitten, redelijke dekking, budget, goed verkrijgbaar
Conclusie: qua prijs zou ik het zeker doen, je kunt er namelijk nog gemakkelijk foundation over doen (wat ik doe) zodat het net iets beter dekt. Mocht je een super dekkende concealer willen gebruiken dan raad ik hem niet aan en kun je beter voor een andere kiezen.

De tweede kleur die verkrijgbaar is van de Essence Stay All Day concealer, is 20 soft beige.

Lees ook:
Favorieten uit mijn make-up tasje

Kennen jullie deze Essence Stay All Day concealer? En zo ja, wat vind je er van? Of heb je een andere favoriet?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.