Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Essence hand protection balm (Banana Dark Chocolate & Kiwi Dark Chocolate)

Essence hand protection balm (Banana Dark Chocolate & Kiwi Dark Chocolate)

De Essence hand protection balm zijn over het algemeen (of ik heb iets gemist) niet in Nederland verkrijgbaar. Althans zeker niet deze twee geuren denk ik. Ik zag ze staan bij de Op = Op Voordeelshop voor €1,00 per stuk en kon ze na het ruiken niet laten staan. Sowieso was ik ook wel weer eens toe aan een nieuwe handcrème dus dit kwam precies op het juiste moment. De ene heeft de geur Banana Dark Chocolate en de andere Kiwi Dark Chocolate. Maar ruiken zo echt zo heerlijk en werken ze wel?

Lees ook:
The Body Shop Shea butter hand cream en essence hug me it’s cold outside hand cream set

Essence hand protection balm (Banana Dark Chocolate & Kiwi Dark Chocolate)

En dit zijn de twee Essence hand protection balms. De tubes vind ik simpel maar toch ook wel leuk hoe ze de geuren op hebben afgebeeld ter herkenning. Banaan chocolade leek me sowieso een heerlijk. Alleen de combinatie kiwi chocolade had ik nog nooit van gehoord. Vond het eerlijk gezegd ook wel een vreemde geur combinatie. Beide ging ik natuurlijk in de winkel al ruiken en was blij verrast. Alhoewel ik wel vind dat de chocolade geur net iets overheerst. Zelf heb ik daar geen problemen mee.

essence hand protection balm

De tekst op de beide tubes zijn Frans, Duits en Engels en dus geen Nederlands. Nu wijst een dagcrème natuurlijk wel voor zich en zal dit waarschijnlijk komen omdat heen limited edition geweest is in Duitsland die Op = Op Voordeelshop heeft opgekocht in een partij. Ook zijn ze beide uit de winter editie. Nu lijkt het buiten op de herfst dus prima bruikbaar rond deze tijd ook 😉

essence hand protection balm

De Essence hand protection balm in Kiwi Dark Chocolate ruikt erg lekker, al moet ik zeggen dat ik niet echt kiwi ruik maar wel chocolade. Dat is voor mij ook al goed! Ook ruik je deze geur goed op je handen terug en dat vind ik zeker een pluspunt. Kijk wel uit dat je maar een klein beetje gebruikt omdat het nogal een vettige handcrème is. Hij bevat shea butter en kokos olie wat beiden een verzorgend ingrediënt is.

essence hand protection balm

Bij de Essence hand protection balm in Banana Dark Chocolate ruik je niet alleen de chocolade maar ook wel de bananen geur. De chocoladegeur is vergeleken met de kiwi variant wel minder te ruiken. De bananengeur overheerst hier wel een beetje. Vind ik ook niet erg, maar wel jammer dat je niet een beetje chocolade ruikt. Ook deze crème bevat kokos olie en shea butter. Dat betekent dus dat ook deze crème best wel vet is en je maar een klein beetje van nodig hebt.

essence hand protection balm

Deze Essence hand protection balm heb ik gekocht bij de Op = Op Voordeelshop voor €1,00 per stuk. Ik weet niet of ieder filiaal dit heeft maar al wel verschillende signalen gehoord van andere dat zij het ook hebben gezien. Beide tubes bevatten 100ml en kosten één euro per stuk. De ingrediënten werken verzorgend en dat merk ik ook op mijn handen. Mijn handen zijn lekker zacht en worden goed verzorgd. Ook zien mijn nagelriemen er mooi uit na het gebruik van beide crèmes.

Minpunten: wordt snel vettig, chocolade geur overheerst wat bij de kiwi variant, misschien niet meer verkrijgbaar
Pluspunten: verzorgd de handen goed, kokos olie en shea butter staan vrij bovenaan in de ingrediënten lijst, ruiken erg lekker
Conclusie: goed en raad hem zeker aan! Ze ruiken heerlijk en verzorgen goed.

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. Evelien
  4 augustus 2015 / 16:53

  Ik heb deze ook, samen met de aardbeien variant! Al pak ik ze nooit, vind de substantie idd wat te vettig.

 2. 31 juli 2015 / 21:58

  Het klinkt als fijne producten, maar ik weet niet of ik de geur wel lekker ga vinden. Maar ach € 1,- is niet duur.

 3. Manon
  31 juli 2015 / 15:07

  Ik vind ze allebei ook erg lekker ruiken en ook erg fijn zijn ze!

  • Mariska
   Auteur
   31 juli 2015 / 22:52

   Ze zijn zeker nu een van mijn favorieten.. allebei!

 4. Danielleeee
  31 juli 2015 / 11:27

  Ze lijken me erg fijn en voor een leuk prijsje. Ik weet alleen niet of ik die chocolade geur lekker vind.

 5. 31 juli 2015 / 11:02

  De verpakking vind ik echt leuk, al is dat eigenlijk niet zo heel belangrijk. Banaan-chocolade lijkt me zo heerlijk ruiken, jammer dat je de chocolade wat minder ruikt. Kiwi chocolade lijkt me eigenlijk bijzonder vreemd haha. Ik hoop dat ze nog verkrijgbaar zijn, voor die prijs ben ik zeker benieuwd naar de banaan-chocolade crème. 🙂

  • Mariska
   Auteur
   31 juli 2015 / 22:53

   Maar die Kiwi variant is evengoed wel echt heel erg lekker! Ondanks dat de combinatie best vreemd klinkt.

 6. 31 juli 2015 / 09:48

  oeh die banana klinkt heeerlijk! die ga ik zeker zoeken!

 7. Julie
  31 juli 2015 / 08:43

  Die met banaan is mijn favoriete handcrème ooit! Ze zijn van het LE Kerst assortiment van 2013 en ik heb de tube nog altijd omdat ik er zo zuinig mee ben! 😮 Heb jij even geluk dat je ze nog vond! 🙂

  • Mariska
   Auteur
   31 juli 2015 / 22:54

   Ah thanks, dat wist ik dus niet! mocht je ze zelf nog willen dan kan ik ze eventueel kopen en naar je opsturen? 🙂 Bij mij in de buurt zijn er nog genoeg!