Draadloos opladen iPhone 6

iphone draadloos opladen

Vaak genoeg heb ik gelezen over het draadloos opladen van je mobiele telefoon. Dit soort dingen en gadgets vind ik heel erg interessant en daarom wilde ik eens verder gaan zoeken en kijken. Ik las ervaringen van anderen over het iPhone 6 draadloos opladen, omdat ik zelf een iPhone 6 heb. Tot ik een mail kreeg van een webshop of ik iets wilde reviewen en dit mijn aandacht trok! Het draadloos opladen van de iPhone 6 kon ik doen met een aantal producten die ik mocht bestellen uit de shop. Ik heb het getest en vertel je mijn ervaring.

Draadloos opladen iPhone 6

iphone draadloos opladen

iphone draadloos opladen

En dit is de doos die ik kreeg opgestuurd. De inhoud van de doos bestaat uit het draadloze oplaadstation, een kleine beschrijving en een redelijk kort USB draad. Het laadstation zelf een micro USB uitgang en aan de andere zijde een ‘normale’ grote USB uitgang. Je kunt het aansluiten op je pc of laptop, maar je kunt het dus ook gewoon verbinden met een oplaadstekker in het stopcontact waarin je het draad van het oplaadstation doet. Zelf heb ik een langer USB draad in gebruik zodat ik hem wat verder weg van het stopcontact kan plaatsen.

iphone draadloos opladen

iphone draadloos opladen

Dit is hetgeen je achterop je iPhone moet plakken en daaraan zit een uitgang die je in de oplaadpoort van je telefoon doet. Deze sticker zorgt ervoor dat via de cellen in de ‘sticker’ de elektriciteit wordt opgeladen en deze via het stekkertje in je telefoon, naar je telefoon wordt gestuurd waardoor je telefoon opgeladen wordt.

iphone draadloos opladen

En dit is hoe het eruit ziet als je de sticker achterop je telefoon plakt. Zelf heb ik hem er los tegenaan liggen en niet vastgeplakt. En dat gaat prima. De sticker is zelfs zo dun dat je gewoon je telefoonhoesje er nog overheen kunt doen. Wel moet je zorgen dat het stekkertje door het hoesje heen gaat aan de onderkant, omdat deze natuurlijk in de oplaadpoort van je telefoon gedaan moet worden. Op de foto hierboven zie je goed welk gedeelte er voor zorgt dat de telefoon wordt opgeladen. Dat is dan ook de kant die naar de buitenkant wordt geplaatst en op het rondje van het oplaadstation. Dan ligt hij precies goed.

iphone draadloos opladen

Omdat ik geen zin heb om steeds het hoesje eraf te moeten halen als ik het draadloos opladen wil gebruiken, heb ik het ook getest met het hoesje eromheen. Ook dat is geen enkel probleem en je telefoon wordt gewoon opgeladen als je het hoesje eromheen laat. Groot pluspunt vind ik!

iphone draadloos opladen
En dit is hoe het draadloos opladen eruit ziet als je de telefoon op het oplaadstation legt. Wat ik een groot voordeel vind is dat je je telefoon naast je kunt neerleggen zodat hij wordt opgeladen en hem er zonder moeilijk doen met stekkertjes eraf kunt halen om een bericht te bekijken of te versturen (of andere dingen…). Je bent niet gebonden aan een snoer die misschien te kort is. Het oplaadstation zelf heeft natuurlijk wel stroom nodig en dat is logisch.

Draadloos opladen iPhone 6 conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ja, ik vind het heel leuk en ben er ook blij mee. Zelf houd ik enorm van dit soort gadgets en vind dit zeker een toevoeging. Ik gebruik het dan ook erg vaak. Deze heb ik ontvangen van de webshop Tech66.nl Nu heb ik het voor de iPhone 6 aangeschaft, maar het is voor meer telefoons beschikbaar. Je zult dan alleen moeten kijken of je de juiste oplaadsticker hebt die je aan de achterzijde van je telefoon plakt met het juiste stekkertje eraan.

Wel raad ik aan om het oplaadstation in het stopcontact te steken en niet in de pc of laptop. Mijn ervaring is dat de telefoon minder lang mee gaat als hij via de laptop of pc wordt opgeladen én het langer duurt voor hij vol is. Bij het stopcontact heeft het hetzelfde effect als je je telefoon oplaad via een normale oplader. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het vermogen van het stroom.

Lees ook:
iPhone 6 CaseApp hoesje met eigen logo
Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!
Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?
Action shoplog (goedkoop Jawbone alternatief?, sieraden)
Lucky List #2 (knoop doorgehakt en pakketjes)

De oplader kost €49,59 en de oplaadsticker kost €19,95.

[ontvangen ter review review=””]

7 Reacties

 1. Mirjam
  12 september 2015 / 14:07

  Super leuk! lijkt me echt handig, ik kwam op internet net ook een soort hoesje tegen voor mijn nieuwe iPhone, werkt het daar ook mee? *link verwijderd*

  Groetjes,

  Mirjam

 2. Danielle
  12 september 2015 / 10:07

  Lijkt me erg handig , ik heb al 2 oplaad kabeltjes gesloopt

  Liefs
  Lees het laatste blogbericht van Danielle – Frankrijk foto’sMy Profile

 3. 11 september 2015 / 15:47

  Nou dat lijkt me erg handig om te gebruiken! Beetje jammer dat je die klever op je telefoon moet gaan kleven vind ik.. Is dit alleen maar voor de iPhone 6 of ook voor andere modellen?

  • Mariska
   Auteur
   11 september 2015 / 15:59

   Zelf heb ik hem niet vastgeplakt zoals ik al aangaf, zodat ik hem ook niet bij mijn telefoon hoef te dragen als ik dat niet wil ­čÖé Op deze webshop zie ik alleen de ontvangen van de iPhone 6 en iPhone 6 plus.

 4. Anita
  11 september 2015 / 15:44

  Wat een handig ding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.