doormariska.nl niet langer mijn bedrijf

doormariska.nl mijn bedrijf

Zo! The word is out. Hoe trots ik ook was toen ik in 2015 mijn bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel, hoe ‘blij’ ik ben dat ik mijn blog heb uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar een ding is zeker: ik stop absoluut niet met mijn blog doormariska.nl alleen is het niet meer mijn bedrijf en ga ik het weer hobbymatig oppakken zoals ik jaren geleden al deed. Hoe, wat en waarom? Lees dan verder waarom doormariska.nl niet langer mijn bedrijf is.

Waarom?

Al een tijdje ben ik bezig om mijn leven anders in te delen. Klinkt heel drastisch maar dat valt op zich wel mee. Je hebt al kunnen lezen dat ik een nieuwe baan heb en terwijl ik eerder besloot om 32 uur te gaan werken heb ik het om laten zetten naar een fulltime contract. Dat betekent dat ik vanaf begin juni fulltime, 40 uur per week, ga werken bij mijn nieuwe baas. Dat betekent voor mij dat ik mijn blog niet meer bedrijfsmatig wil uitvoeren en het weer als hobby wil oppakken zoals ik jaren geleden ook deed.

Niet meer over concurrentie nadenken, geen bonnetjes meer bewaren voor de administratie, geen facturen meer van de boekhouder, niet alleen maar met mijn blog bezig zijn.. nee. Rust, aan mijn blog werken wanneer ik dit wil en niet meer bezig zijn met cijfers en het zorgen van inkomsten om van te kunnen leven. Ook heb ik gemerkt dat ik de strijd en de soms neppe dingen in deze wereld totaal niet trek. Ik ben niet zo en ik wil hier niet aan meewerken en mezelf en m’n blog ook niet in die positie zetten. Natuurlijk heb ik ook hele leuke vriendschappen hier aan over gehouden, maar ik denk dat mijn punt duidelijk is 🙂

Keuzes maken

De laatste maand ben ik eigenlijk goed aan het nadenken wat ik nu precies wil en hoe ik mijn leven wil vormgeven. Het klinkt heel drastisch allemaal maar dat valt op zich wel mee. Ik wil meer zekerheid en heb daarom besloten fulltime te gaan werken. In mijn vrije tijd ga ik mijn blog doen, series kijken, andere leuke dingen en ben ik zelfs weer begonnen met een nieuwe bullet journal 🙂 wie had dat gedacht?! Merk dat ik daar veel rust en voldoening uithaal en dat werkt voor mij (voor nu) heel erg goed.

Nu mijn blog op een lager pitje staat en ik geen bedrijf meer ben, heb ik tijd voor andere dingen. Zo kan ik mijn tuin opknappen met de plantenbakken van elho en andere accessoires, heb ik mijn woonkamer weer een frisse nieuwe indeling gegeven, veel opgeruimd en weggegooid en ben ik van plan op zeer korte termijn weer lekker te gaan verven in huis. Gewoon weer even alles op een rij, dingen doen waar ik blij van word en een frisse start maken met van alles.

Dus; jullie zijn niet van mij af, alleen komt er minder online. Wel ben ik van plan wat meer over mijn bullet journal te delen bijvoorbeeld en heb ik daar een nieuw Instagram account voor aangemaakt: marble.bujo

Blijf jij doormariska.nl volgen?

Lees ook:

4x leuke bullet journal
Schrijven over de haar aandoening die ik heb (voor 95%) zeker heb
Dé Collistar Shock mascara review

14 Reacties

 1. 28 mei 2019 / 17:25

  Zelf zat ik te twijfelen om een KVK of BTW nummer aan te schaffen,
  maar het lijkt mij ook weer veel gedoe geven waardoor ik het niet had doorgezet.
  Ik snap je dus ook echt dondersgoed met deze keuze.

 2. 28 mei 2019 / 17:25

  Zelf zat ik te twijfelen om een KVK of BTW nummer aan te schaffen,
  maar het lijkt mij ook weer veel gedoe geven waardoor ik het niet had doorgezet.
  Ik snap je dus ook echt dondersgoed met deze keuze.

 3. 9 mei 2019 / 11:16

  Ik kan me helemaal voorstellen dat dit jou heel veel rust geeft. Er komt zoveel kijken bij het maken van content , het bloggen, en soms vraag ik me ook wel eens af; is het al die tijd die we erin steken wel waard? Dan kun je maar beter je blog als hobby er bij houden, met leuke extraatjes erbij natuurlijk, dan dat je er echt van moet leven. Ik sta hier ook veel relaxter in dan bijvoorbeeld een jaar geleden.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Sneak peek van onze nieuwe badkamerMy Profile

 4. 8 mei 2019 / 14:49

  Knappe beslissing. Zeker als het als opluchting voelt. You go!

 5. 7 mei 2019 / 23:39

  Ik snap het helemaal. Gelukkig stop je niet met bloggen 🙂

 6. 7 mei 2019 / 20:06

  Kan me helemaal voorstellen dat je deze keuze maakt! Ik vraag me ook regelmatig af hoe anderen het allemaal doen. Zeker een fulltime baan combineren met vaak bloggen is echt wel veel werk. Kan me ook wel voorstellen dat het bloggen weer een stuk leuker voor je kan worden als je het als een hobby kan zien in plaats van als een verplichting.

 7. 7 mei 2019 / 19:23

  stoer besluit! heel veel succes en plezier voor de toekomst

 8. 7 mei 2019 / 15:52

  Wat een goede keuze; ik snap je helemaal! Ik vind bloggen ook puur leuk als hobby en heb er nooit de intentie van gehad om er een bedrijf van te maken. Ik heb mijn handen al vol genoeg met mijn andere bedrijf haha; ik vind het nu simpelweg een heerlijke uitlaatklep om lekker wat te kunnen schrijven en mijn liefde voor beauty producten te kunnen delen. 🙂

 9. 7 mei 2019 / 12:27

  Je bent lekker bezig met een nieuwe start! Fijn dat het ook gelijk voor meer rust zorgt x

 10. 7 mei 2019 / 10:53

  Mooi besluit, Mariska. Veel succes op je fulltimebaan en uiteraard ontzettend veel blogplezier gewenst. ?

 11. 7 mei 2019 / 09:41

  Je hebt helemaal gelijk! Kan me voorstellen dat dit besluit je veel rust geeft en ook een duidelijke focus. Gelukkig blijf je wel lekker bloggen maar met iets minder updates.. zo kan ik het idd beter bijhouden 😉
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Lush Karma shower bombMy Profile

 12. 7 mei 2019 / 09:37

  Ik vind het heel goed dat je je hart volgt Mariska! En gelukkig blijf je lekker bloggen!

 13. 7 mei 2019 / 09:04

  Wat een mooie en dappere keuze, maar ook een keuze die je hopelijk veel rust en extra blogplezier zal brengen. Heel veel geluk bij je nieuwe baan en geniet van dit nieuw ingeslagen pad! 🙂

 14. 7 mei 2019 / 07:10

  Wat goed dat je de knoop hebt doorgehakt. Het lijkt me ook super stressvol om je blog als job te hebben. Nu zal het weer veel meer voelen als iets leuks i.p.v. moeten. Goed bezig lekker alles op orde en succes met je nieuwe baan!
  Lees het laatste blogbericht van Edith-Sofia – Review | Biodermal Pure balanceMy Profile

 15. 7 mei 2019 / 00:31

  Als dit voor jou de goede keuze is, wat ik in je verhaal wel merk.. Wens ik je heel veel succes met je fulltime baan! Blijf wel nog graag blogjes van je lezen hihi. Zelf blog ik ook alleen nog maar wanneer ik er zin en tijd voor heb. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.