DIY: Ikea kaptafel namaken

DIY: Ikea kaptafel namaken

Welkom bij deze DIY: Ikea kaptafel namaken.

Afgelopen zaterdag waren Mariska, Albert en ik bij de Ikea in Amsterdam Zuid-Oost. Daar zag ik onderstaande kaptafel. Ik was meteen verkocht! Maar ja, ik had al een kaptafel. Al een aantal jaar geleden gekocht bij de Ikea, uit de Hemnes serie.

Ikea kaptafel

Alles bij elkaar was de kaptafel vrij prijzig. De kaptafel zelf kost €129,- de spiegel €19,95 het krukje € 39,95 de lampen € 29,95 en dat keer 2 de spiegel die op de kaptafel staat € 19,95
Albert zei, oh maar dat kunnen we zelf ook.

Ikea kaptafel

Dus ik kocht een sidatable op Marktplaats voor €20,-

Ikea kaptafel

En een spiegelkastje voor € 15,- ook op Markplaats. Bij de Ikea had je een gewone spiegel, maar een kastje leek mij ook wel handig, zo kan ik nog meer spullen kwijt. Hier heb nu al m’n parfum ingezet.

Ikea kaptafel

Nadat we de sidetable en spiegelkast hadden gehaald zijn we naar de Karwei in Enkhuizen gereden. We waren al in de buurt van die Karwei en deze gaat al om 10 uur open ipv 12 uur. Albert had namelijk een heel leuk idee voor de lampen aan de zijkant. Met koperleiding en soldeer/t-stuk. Hierdoor kan je ze ook individueel draaien.En zie hier het resultaat. We hebben 15 mm koperleiding gebruikt en soldeer/t-stuk en verhuisfittingen. De laatste worden per 3 verkocht. Bij elkaar was ik zo’n 40 euro kwijt. De lampen kocht ik bij de Ikea voor 99 cent per stuk en ik kocht er 8.

Ikea kaptafel

Bij de Ikea kocht ook de RÅSKOG. Deze zie je links van de kaptafel staan. De trolley is echt overal voor te gebruiken. Hij is oorspronkelijk ontworpen om in de keuken te zetten. Maar als je op RÅSKOG zoekte op Google vind je zoveel leuke ideeen.

Ikea kaptafel

En hier in volle glorie. Ik ben er zo blij mee. In de toekomst wil ik ook meer gaan doen met make-up en deze kaptafel leent zich daar erg goed voor.

Ikea kaptafel

Toen we bij de kassa stonden zag ik deze etagère staan. In gedachten zag ik deze al op m’n kaptafel staan met make-up erop. En in het echt pakt het net zo mooi uit als ik in gedachten had.

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze DIY van de Ikea kaptafel?

Kleo

20 Reacties

 1. 10 oktober 2017 / 06:34

  Mooi bedacht zo! En staat ook nog eens knus. Ik heb die kaptafel van ikea wel met de spiegel erboven. Maar ook geen hoofdprijs voor betaald. Gewoon via marktplaats. Dus ik snap je!
  Hennie haar laatste blog bericht Pink Ribbon Armband 2017

  • Kleo
   11 oktober 2017 / 07:51

   Altijd handig, marktplaats 🙂

 2. 9 oktober 2017 / 15:42

  Mooi gedaan en altijd handig om spullen te hergebruiken 🙂

  • Kleo
   11 oktober 2017 / 07:48

   Hij is echt handig en leuk!

  • Kleo
   8 oktober 2017 / 20:09

   Ben benieuwd hoe het gaat worden! 🙂

  • Kleo
   8 oktober 2017 / 20:09

   Ja, dat scheelt echt hoor. Beetje creativiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *