Dit mis ik wel eens aan het oude bloggen

by Mariska
het oude bloggen

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Vroeger had je Cu2 of Dreamcommunity bijvoorbeeld. Je deed eens in de week (of misschien een paar keer per week) een update. In die update schreef je een at the moment lijstje. Je zette de datum erbij, de tijd en de muziek die je op dat moment luisterde, wat voor geurtje je op had en waar je aan dacht. Natuurlijk nog meer dingen maar dit is een opzetje ervan. Het hoefde allemaal niet zo perfect en je schreef gewoon waar je aan dacht. Je stopt daar een paar mooie plaatjes bij en klaar was je. Wat mis ik aan het oude bloggen?

Dit mis ik wel eens aan het oude bloggen

Het was ook heel erg ‘in’ om allemaal HTML kunstjes toe te passen. Bijvoorbeeld dubbel onderstreepte tekst, bewegende tekst, regenboog kleuren tekst en noem maar op. Als iemand je dan dat trucje wilde vertellen was je helemaal in de wolken en deed je het na. Tenminste, ik denk dat veel mensen dat deden. Er waren een paar mensen waar je tegenop keek omdat die het allemaal heel mooi konden doen.

Helemaal niet perfect

Het was allemaal niet zo perfect en dat hoefde ook niet. In tegenstelling tot nu. Nu wil iedereen een goede en mooie camera, goede kwaliteit filmpjes en nog mooiere foto’s omdat je er anders bijna niet meer bij hoort. Vaak wordt je blog dan minder bezocht en kwam je niet onder de aandacht. Vroeger had je alleen de webcam die met een klem op je monitor geplakt zat waar je misschien een foto van 2 megapixels van kon maken. En dat was dan leuk. Misschien maakte je toen ook al zo een filmpje.

Je schreef alles wat je wilde

Ook dit is nu niet meer echt aan de orde. Vroeger had je gewoon lijstjes wat je bijvoorbeeld deed. Welk parfum droeg je, aan wie dacht je, wat heb je vandaag gedaan? Dat soort simpele maar wel leuke dingen. Je dacht niet na dat alles tegen je gebruikt kon worden, dat je IP adres achterhaalt kon worden en ik vond ook dat mensen toen minder brutaal, grof en bijdehand waren dan vandaag de dag. Er was naar mijn idee ook meer respect. Ik vond het toen tenminste ook erg leuk om dit soort simpele ‘vriendenboek’ lijstjes te lezen.

Zonder goede spullen maak je bijna geen kans


Soms lijkt het in mijn ogen echt zo. Als je geen mooie foto’s maakt en geen goede video’s maakt dan maak je bijna geen kans om er tussen te komen. De lat ligt tegenwoordig zo hoog! Logisch eigenlijk dat de technologie gewoon met de tijd mee gaat hoor, begrijp me niet verkeerd, maar jammer vind ik het wel. Hoe leuk zou het zijn als je gewoon weer van die at the moment lijstje online gooit, laat zien wat je hebt gekocht en gedaan en dat is het. Heel erg simpel, maar het kan niet meer terug.

Social media impact was er nog niet, net als SEO

In de tijd van Cu2 en Dreamcommunity was er ook nog geen Social Media. Je deelde niet op Twitter en Facebook wat je allemaal deed en het ging niet om de volgers en of je foto’s wel veilig waren als je er een slotje op had. SEO was al helemaal niet aan de orde. Het maakte niet uit of je veel of weinig volgers had, je deed het gewoon voor je plezier. Dat je het voor je plezier doet is natuurlijk nu ook zo, maar de dingen zoals opdrachtgevers en bedrijven deden er niet toe.

Mijn mening

Zelf zou ik het super leuk vinden ome en klein beetje van de oude tijd terug te halen. Laat in een bericht weten wat je eet, aan wie je denkt, wat je hebt gedaan die dag en welke parfum je op hebt en je laatst bezochte website. Of foto’s met een telefoon gemaakt. Naar mijn idee is dat puur en echt zonder tierlantijntjes. Gewoon hoe het écht is zonder dat het mooier gemaakt wordt. Ja, ik zou dat super leuk vinden.

Lees ook:
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
6 tips om van je telefoonverslaving af te komen
7 dingen die ik helemaal niks vind

Wat vinden jullie van dit artikel? En missen jullie wel eens iets aan het oude bloggen?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.